FD Caravans


_DSC2502
2022
041a_DSC0961
2021
041b_DSC0962
2021
153a
2014
153b
2014
143
2010
120
1992

FD Caravans – Stacaravans en Chalets (voorheen Camper Specialist “Ron Hazenberg” daarvoor caravans Jopie Westerling) aan de Kerklaan 16

Voorheen – Jopie Westerling is al jaren een begrip onder caravan en camper bezitters.
Steeds zoekend naar nieuwe innovatieve artikelen die het kamperen leuker en eenvoudiger maken, worden de Europese beurzen bezocht en de diverse (vak-) bladen uitgespit. Ook onze klanten brengen tips binnen. De artikelen worden door ons eerst zelf gebruikt, voordat we besluiten ze in ons assortiment op te nemen. Dit heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan artikelen die soms nergens anders in Nederland te vinden zijn. U bent natuurlijk ook welkom in onze shop waar op 500m² meer dan 1500 verschillende artikelen zijn te zien en vast te houden. Failliet gegaan in 2007, Jopie Westerling is overleden op 11 mei 2016.

jopie-westerling-1980
showroom jopie westerling 1980

Campingartikelen Jopie Westerling in 1980 aan de de Ericalaan (Smalpadje)

Camper Specialist “Ron Hazenberg” – Ron Hazenberg opent maandag 30 maart 2009 zijn nieuwe camperzaak in de voormalige hallen van Jopie Westerling in Oude Pekela. Hazenberg begon zijn carrière tien jaar geleden aan het Pekelwerk, maar hij is daar compleet uit zijn jasje gegroeid.

In de camperwereld is Ron Hazenberg inmiddels een bekende naam. Toch begon de Pekelder ondernemer ooit klein. Letterlijk. Hazenberg was één van de eerste ondernemers in Nederland, die zogeheten mini-cars ging verkopen. Door een spot op TV Noord (“Vraag maar naar Ron!”) leverde hem dat niet alleen provinciale, maar ook landelijke bekendheid op.

Aan het Pekelwerk verkoopt Hazenberg inmiddels al weer vele jaren campers.
En hij is daarin zeer succesvol. “Aan het Pekelwerk kan ik maar twaalf campers kwijt. In de hallen van Jopie Westerling kunnen er straks zestig staan.
Da’s natuurlijk wel even een verschil…”

De voormalige campinghallen van Jopie Westerling ondergaan op dit moment overigens een complete metamorfose. In de buitenwanden komen glazen puien, het complete dak is inmiddels geverfd en het interieur wordt opnieuw ingedeeld.

Het oude pand van Ron Hazenberg zal overigens niet lang leeg staan aan het Pekelwerk. “Want een nieuwe huurder heeft zich al gemeld.” Dat is Drenth Auto’s, nu nog gevestigd op Holland Marsch.

Website “Ron Hazenberg” : https://ronhazenberg.nl/camper/

FD Caravans – Een jong en ambitieus bedrijf voor de inkoop en verkoop
van stacaravans en chalets.

Opgericht in januari 2011. We zijn begonnen met de inkoop en verkoop van zowel tourcaravans, stacaravans als chalets. In de begin jaren van FD Caravans waren we voornamelijk gericht op de exportmarkt.

Nog steeds doen we veel zaken met klanten in Oost-Europa. De laatste jaren zijn we ons meer gaan richten op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. In 2014 hebben we de definitieve stap gemaakt om te stoppen met de verkoop van tourcaravans, inruil hiervan is wel nog steeds mogelijk. Omdat we klanten die willen overstappen niet willen belasten met de verkoop van hun tourcaravan.

Sinds 2015 hebben wij een locatie in Nieuwe Pekela. Het grote voordeel van deze locatie was dat we onze voorraad significant konden vergroten. Met als gevolg dat we voor de klant een aantrekkelijk aanbod konden creëren in diverse prijsklassen. Echter werd in 2018 duidelijk dat ook deze locatie niet meer voldeed aan de eisen. En dat we extra opslaglocaties nodig hadden.

Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar een passende locatie met een groot buitenterrein. In maart 2019 kwam de locatie Kerklaan 16 in Oude Pekela op ons pad, waar we sinds mei 2019 gevestigd zijn.

Inmiddels zijn we alweer bijna 2 jaar gevestigd in Oude Pekela. Hierbij hebben we
ook het buitenterrein met 1500 extra vierkante meters verhard om ons aanbod
netjes kwijt te kunnen.

Website “FD Caravans”: http://fdcaravans.nl/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *