Dollard College


030_DSC1234
2021
131
2014
099
2010
020
1992

Scholengemeenschap Dollard College (voorheen Scholengemeenschap “Pekela”) 
aan de H. Hinderstraat 5

Het Dollard College is een scholengemeenschap in Oost-Groningen en heeft schoolgebouwen in Bellingwolde, Oude Pekela, Winschoten en Woldendorp. Wij noemen die gebouwen vestigingen. Op deze website lees je waar het Dollard College voor staat en welk onderwijs je op welke vestiging kunt volgen. Wij bieden de volgende mogelijkheden: vwo (gymnasium, atheneum), vwo tto (tweetalig onderwijs), havo, zesjarige havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs en isk.

Onze missie is om jongeren in ons verzorgingsgebied te begeleiden naar de best mogelijke uitgangspositie voor het ontwikkelen van hun talenten en het realiseren van hun ambities in de maatschappij.

Het Dollard College wil het beste uit iedere leerling halen. Dat betekent dat de kwaliteit van het onderwijs hoog moet zijn. We doen dit onder andere door lesstof betekenisvol aan te bieden. Wat bedoelen we hiermee? Dat jij weet wat je aan de kennis en vaardigheden hebt en dat je verbanden kunt zien. Daarnaast willen we dat onze leerlingen veel (leer)ervaringen opdoen en zich breed ontwikkelen. Wij zorgen voor een veilige, moderne leeromgeving waarin de leerling wordt uitgedaagd.

Het Dollard College maakt samen met Terra en rsg de Borgen deel uit van Onderwijsgroep Noord. Dat is niet voor niets. Binnen de groep delen we de belangrijke waarden: kwaliteit, betrokkenheid en ontwikkelingsgerichtheid. We staan in grote lijnen voor dezelfde uitdagingen.

Film “Welkom op het Dollard College!” : https://www.youtube.com/watch?v=ZJT1fIYHnBU

Website “Dollard College” : https://www.dollardcollege.nl/home


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *