de Toekomst


161a_DSC0790
2021
161b_DSC0791
2021
161c_DSC0792
2021
439
2010

Politie Honden Vereniging “PHV de Toekomst” aan de Zaaiweg 2

Politiehondvereniging (PHV) De Toekomst is opgericht in 1967. Onze vereniging is ontstaan doordat een clubje vrienden is begonnen met het trainen van hun hond in de achtertuin van Harry de Kroon.

Van daaruit is besloten om in 1968 van het vriendenclubje een echte vereniging te maken. Dit idee kwam van Frans de Brouwer, maar Lowie Berkers was de echte drijfveer achter alles. De vereniging werd ingeschreven bij de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging). Er werd besloten dat Frans de Brouwer de voorzitter werd. Wim van Gils werd de secretaris en Harry de Kroon werd de penningmeester. Naast deze drie mannen waren de leden Kees van den Hout, Cees de Lepper, Wim Wouw en Henk Puijenbroek. Het oefenterrein was op de zelfde plek als waar het nu is. Dat is aan de Beerseweg, ter hoogte van afslag Zandstraat.

Wel werd het stelwerk op het voetbalveld gedaan. Met een kruiwagen werden de pakken meegenomen vanaf “de keet” naar het voetbalveld. Er werd afgesproken dat iedereen om de week het pakwerk verrichtte. Er werd een rooster gemaakt.
Wie zondags het pak aan had gehad, die was op donderdag ook weer aan de beurt. Echte pakken bestonden toen nog niet. Dat waren binnenpakken gemaakt van brandslangen. Het buitenpak was gemaakt van jute.
Willem Welten (de zadelmaker) maakte ons eerste lederen pak.

Link “politiehondenkeuring 2015”: http://www.prachtigpekela.nl/nieuws/29351/Politiehondenkeuring-bij-PHV-de-Toekomst-[BEELDVERSLAG].html

Hondetraining : http://www.prachtigpekela.nl/playvideo/143512/144457


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *