Lucia Aliberti

lucia-aliberti
lucia aliberti
lucia-aliberti02
lucia aliberti

Opera- Sopraan Zangeres
Ze wordt beschouwd als een specialist in het repertoire van Vincenzo Bellini
(ze heeft ook intensieve studie gewijd aan enkele van zijn manuscripten).
De andere belangrijkste componist in haar repertoire zijn Donizetti, Rossini en Verdi. Aliberti heeft twee prestigieuze Europese prijzen ontvangen: de Goldene Feder
in Hamburg, de Premio Callas van de Vereniging van Operavrienden van Milaan,
Iso D’Oro in Graz, Oostenrijk.

Website: http://luciaaliberti.it/

Phillip Scholfield

phillip-scholfield
phillip scholfield

Televisiepresentator
Hij is momenteel de co-presentator van ITV’s This Morning (2002-heden) en Dancing on Ice (2006-2014, 2018-heden) naast Holly Willoughby. Schofield kreeg landelijke aandacht door voor de BBC te werken , eerst als continuïteitspresentator voor Children’s BBC op weekdagen van 1985 tot 1987.
Op 8 oktober 2012 werd Schofield ere-beschermheer van de Blue Lamp Foundation, een Britse liefdadigheidsinstelling die geld inzamelt om hulpverleners te ondersteunen die gewond zijn geraakt tijdens hun taak.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Phillip_Schofield

Shannon Miller

shannon-miller
shannon miller

voormalig artistiek Turnster
Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 1992 in Barcelona en de Olympische Zomerspelen 1996 in Atlanta. In Barcelona behaalde
ze 5 olympische medailles, waardoor ze dat jaar de beste Amerikaanse sporter was.
In Atlanta behoorde ze tot het team dat zorgde voor Amerika’s eerste olympische gouden medaille op de teammeerkamp. Met haar gouden medaille op de balk was
ze ook de eerste turnster die voor Amerika olympisch goud behaalde op een individueel turnonderdeel, met uitzondering van de door de Oostbloklanden geboycotte Spelen in Los Angeles in 1984.

Website: https://www.shannonmiller.com/

Silvana Gallardo

silvana-gallardo
silvana gallardo

Actrice
Gallardo, geboren in New York City , omvat afleveringen van Starsky & Hutch , Lou Grant , Quincy , Hill Street Blues , Cagney & Lacey , Kojak , Falcon Crest , Trapper John, MD , The Golden Girls , Knots Landing , MacGyver , LA Law , Babylon 5 , ER en NYPD Blue . Ze verscheen ook in films als Windwalker , Death Wish II en Silence of the Heart. Ze was ook acteercoach en schrijver. Sandra Silvana Gallardo was de bedenker van de ‘Gallardo-methode’, een actiemethode waarbij ‘er geen grenzen zijn, er zijn geen grenzen, er is gewoon de kunst van de oneindige mogelijkheid’.
Gallardo kreeg op jonge leeftijd te horen: “Je kunt de wereld niet veranderen”.
‘Misschien niet,’ zei ze. ‘Maar ik kan het zeker proberen.’
Deze boodschap werd haar hele leven door in haar leringen gedragen.
r.i.p. 2 januari 2012

Website: https://www.imdb.com/name/nm0302637/

Billy Mayo

billy-mayo
billy mayo

Acteur
Geboren als William Everett Mayo. Hij was een acteur, bekend van The Perfect Storm (2000), Space: Above and Beyond (1995) en The Green Hornet (2011).
Mayo speelde in Criminal Minds als de rol van Captain Marcus Jackson in de aflevering ” Carbon Copy ” van seizoen acht.
r.i.p. 4 juni 2019

Website: https://www.imdb.com/name/nm0562848/

Edge Edgerton

edge-edgerton
edge edgerton

Acteur
Hij was een acteur en schrijver, bekend van The Vampyre Wars (1996), Barefoot Williams Road (2001) en One Evening (2004). Hij werkte mee aan de film
Edge’s Gig , maar hij had ook verschillende rollen in films zoals
Curse of the Blair Witch en Satan Was a Lady.
r.i.p. 21 oktober 2011

Website: https://www.imdb.com/name/nm0249244/

Eric Carle

eric-carle
eric carle

Schrijver en Illustrator
Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau. Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken. Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur. Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederlands vertaald als Rupsje Nooitgenoeg.
r.i.p. 23 mei 2021

Website: https://eric-carle.com/

Ian Hislop

ian-hislop
ian hislop

Schrijver, Televisiepersoonlijkheid en Redacteur
Is de hoofdredacteur en deeleigenaar van het Britse satirische tijdschrift Private Eye, een teamcaptain bij de satirische nieuwsquiz Have I Got News For You en scriptschrijver. In zijn tijd op de universiteit begon en redigeerde hij het blad Passing Wind (“Voorbijgaande wind”, maar vooral ook: “een wind laten”), waarin hij Richard Ingrams interviewde, die op dat moment redacteur was van Private Eye. Toen hij afstudeerde ging hij direct bij dat blad werken, en toen Ingrams in 1986 afscheid nam, nam Hislop het stokje van hem over.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ian_Hislop

Joe Pasquale

joe-pasquale
joe pasquale

Komiek, Acteur en TV-Presentator
Pasquale werkte een paar jaar als entertainer in vakantiekampen in het Verenigd Koninkrijk en werd entertainmentmanager bij Warner Holidays in Corton in Suffolk. Later werd hij entertainmentmanager bij Torquay . Zijn grote doorbraak kwam toen hij meedeed en werd tweede in de New Faces- wedstrijd in 1987. Vanaf het voorjaar van 2018 speelde hij Frank Spencer tijdens een Britse tournee van de toneelbewerking van Some Mothers Do ‘Ave’ Em, die lovende kritieken kreeg.

Website: https://www.joepasquale.com/

Kate Ryan

kate-ryan
kate ryan

Zangeres
Kate Ryan groeide op in een muzikale familie. In het café van haar ouders De Oude Post in Tessenderlo playbackte zij onder meer Sandra Kim en Madonna. Vervolgens entertainde ze een schoolpubliek met covers van onder meer Alanis Morissette en 4 Non Blondes. Haar professionele carrière begon met het toeren met de Soapband als achtergrondzangeres. De muziekcarrière van Kate Ryan startte in 2001, toen ze de best verkochte dancesingle in België Scream For More uitbracht. Een jaar later bewerkte ze het originele nummer Désenchantée van de Franse zangeres Mylène Farmer tot een nummer dat de hitlijsten veroverde.

Website: https://www.kateryan.be/

Rebecca Cole

rebecca-cole
rebecca cole

Interieurontwerpster, Televisiepersoonlijkheid, Presentatrice en Ondernemer
Rebecca doet het allemaal: evenementen, tuinen, bloemstukken, meubels en interieur. Haar televisie- en radiocredits omvatten het hosten van Discovery Channel’s ” Surprise by Design”  en optredens in The Today Show, Oprah, The View, CNN en BBC World News. Ze is de auteur van drie boeken, waaronder Potted Gardens, die de Quill and Trowel Award hebben gewonnen voor het beste nieuwe tuinboek.

Website: https://rebeccacolegrows.com/

Rik Mayall

rik-mayall
rik mayall

Acteur en Komiek
Die vooral geassocieerd werd met absurdistische humor. Naast verschillende series, vaak met collega-komiek Adrian Edmondson, maakte Mayall ook een aantal films. In de begindagen van MTV Europe maakten ze samen ook voor MTV enkele absurde programma’s, of ze speelden er in elk geval in mee. In 1980 debuteerde Mayall in de korte (48 minuten durende) film The Orchard End Murder. Hij speelde een politieman. Voordat Mayall in 1982 doorbrak met de comedyserie The Young Ones, speelde hij nog enkele kleine rollen in speelfilms, waaronder Eye of the Needle uit 1981 en An American Werewolf in London uit hetzelfde jaar.
r.i.p. 9 juni 2014

Website: https://www.imdb.com/name/nm0562201/

Roslyn Kind

roslyn-kind
roslyn kind

Actrice en Zangeres
Ze is de jongere halfzus van Barbra Streisand . Ze treedt al sinds haar tienerjaren
op op Broadway en andere locaties. Kind’s debuut in New York was in 1969 in de legendarische Persian Room van het Plaza Hotel , waar ze speelde in een
volgepakt huis met haar zus, Barbra Streisand. Ze trad op op 16 april 1977,
aflevering van Saturday Night Live.

Website: https://roslynkind.com/

Tom Jones

tom-jones
tom jones

Zanger
Hij scoorde vanaf 1965 verschillende hits zoals It’s not unusual, Delilah, Green, Green Grass of Home en She’s a lady. Hij begon al op jonge leeftijd te zingen en in 1964 verwierf hij uiteindelijk een platencontract bij Decca Records. Zijn in dat jaar verschenen debuutsingle, Chills and fever, werd geen succes, maar met de opvolger It’s not unusual scoorde hij in 1965 een internationale hit.
Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Hij scoorde wereldwijd vele hits. Vanaf 1970 was hij een graag geziene gast in Las Vegas. Daar trad hij op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley (die tevens een goede vriend was van Jones) en Frank Sinatra.

Website: https://www.tomjones.com/

Debi Derryberry

debi-derryberry
debi derryberry

Stemacteur en Zangeres
Ze heeft ook stemwerk gedaan voor komische aanpassingen in het Engels van anime- titels zoals Zatch Bell! waarin ze het titulaire personage speelt, zijn kwaadaardige tweelingbroer Zeno, Ryo-Ohki , Yugi en verschillende andere personages uit verschillende versies van de anime-serie Tenchi Muyo! . Ze speelde ook als de stem van de mascotte van Playhouse Disney , Clay. Derryberry was de oprichter en leadzanger van de indie-countryband Honey Pig, die de meeste nummers op hun twee cd’s schreef en produceerde. Momenteel concentreert ze zich op een kindermuziekcarrière met haar cd’s “What a Way to Play” en “Very Derryberry”,
nadat ze een aantal brancheprijzen heeft gewonnen.

Website: https://www.debiderryberry.com/

Elijah Morton

elijah-morton
elijah morton

Dragracing Autocoureur
De motorsport van Morton Brother begon officieel in 1998, maar zijn geschiedenis begon al lang daarvoor. In de jaren zeventig was Elijah’s broer, Glen, een racer. Glen bracht een Vega met een 454-motor mee naar huis, en de twee broers brachten hem naar het lokale circuit en raakten meteen verslaafd. Van de Vega waagden ze zich aan een 63 ‘Corvette en wonnen Top Sportsman. Elijah en Glen gingen dat jaar naar 5 finales, wonnen 2 races en keken nooit achterom.

Website: https://mortonmotorsports.com/

Holly Cruikshank

holly-cruikshank
holly cruikshank

Danseres
Ze staat bekend om haar rol als Brenda in de Billy Joel / Twyla Tharp musical Movin ‘Out , en heeft ook hoofdrollen gedanst in twee andere Tony-bekroonde Broadway- musicals: Fosse en Contact. Ze trad op als een van de huisdanseressen op de NBC -variétécompetitie, The Singing Bee. Ze voorzag al op jonge leeftijd een carrière als danseres, toen ze het dansen van filmlegende Cyd Charisse verafgoodde. Ze begon met ballet op de leeftijd van 3 jaar. Tegen haar tienerjaren repeteerde ze vier uur per dag en danste ze met het in Phoenix gevestigde “Ballet Arizona”.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Holly_Cruikshank

Jennifer Batten

jennifer-batten
jennifer batten

Gitariste
Is een Amerikaanse gitarist die als sessiemuzikant en soloartiest heeft gewerkt. Van 1987 tot 1997 speelde ze op alle drie Michael Jackson ’s wereldtournees, en van 1999 tot 2001 toerde ze en nam ze op met Jeff Beck. Batten heeft drie studio-albums uitgebracht: haar debuut 1992, boven, onder en Beyond (geproduceerd door voormalig Stevie Wonder gitarist Michael Sembello ), de worldbeat beïnvloede Jennifer Batten Tribal Rage: Momentum in 1997, en Whatever , die werd uitgebracht op CD en DVD in Japan in 2007 en wereldwijd in 2008.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Batten