Lena Valaitis

lena-valaitis
lena valaitis

Zangeres
In de jaren 70 werd ze bekend en behaalde ze verschillende successen. Haar grootste succes behaalde ze in 1981 toen ze zich inschreef voor Ein Lied für Dublin, de Duitse preselectie voor het Eurovisiesongfestival, met een liedje van Ralph Siegel. Ze won en moest de eer van haar land hoog houden nadat Katja Ebstein een jaar voordien het beste Duitse resultaat ooit behaalde, namelijk de 2de plaats. Met het liedje Johnny Blue eindigde ze uiteindelijk als 2de achter de groep Bucks Fizz die de 4de overwinning voor het Verenigd Koninkrijk binnen haalde. Later zong ze nog een duet met Costa Cordalis, maar daarna werd het rustiger en in 1993 trok ze zich terug uit de showbizz. In 2001 maakte ze een comeback.

Website: https://www.valaitis.de/

Melissa auf der Maur

melissa-auf-der-maur
melissa auf der maur

Zangeres en Bassiste
Ze speelde 5 jaar voor Hole en de Smashing Pumpkins voordat ze aan een solocarrière begon. De film ‘Out Of Our Minds’, geregisseerd door Melissa’s vriend, filmregisseur Tony Stone, werd vertoond op onder andere het Sundance film festival, en ook vooraf bij enkele van Melissa’s shows, eind 2008/begin 2009.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Melissa_Auf_der_Maur

Takuma Sato

takuma-sato
takuma sato

voormalig Formule 1 Coureur
Takuma (Taku) heeft weinig gereden in zijn eigen land, hij begon zijn carrière in het karten in Japan, maar verhuisde in 1998 naar Engeland voor een carrière in het Europese racen. In 1998 en 1999 reed hij in Junior Formule wedstrijden over heel Europa, en deed mee aan het Britse Formule 3 kampioenschap aan het eind van 99. In 2000 en 2001 reed hij het hele seizoen in de Britse Formule 3, en werd 3e in 2000 en won het kampioenschap in 2001 – hij won 16 races in twee jaar, daarnaast won hij ook internationale wedstrijden in Spa-Francorchamps, Zandvoort en Macau.
In 2002 deed Taku voor het eerst mee in de Formule 1 toen hij met geld van Honda een plaats kreeg in het Jordan Grand Prix team.

Website: http://www.takumasato.com/

Tomáš Enge

tomas enge
Tomáš Enge

voormalig Autocoureur
Hij debuteerde in de Formule 1 in de Grand Prix van Italië op 16 september 2001 voor het team Prost Grand Prix als vervanger van Luciano Burti die in de Grand Prix Formule 1 van België een enorme crash had gemaakt. In totaal reed Enge drie Grand Prix’, waarin hij geen enkele keer punten haalde. Enge was daarentegen wél succesvol in andere raceklasses, onder meer Formule 3000, FIA GT en A1GP.

Website: http://www.tomasengeracing.cz/

Ad Melkert

ad-melkert
ad melkert
ad-melkert-back
ad melkert (back)

Politicus
Hij is lid van de Partij van de Arbeid (PvdA) en was voor deze partij Kamerlid, minister en fractievoorzitter. Van juli 2009 tot 1 oktober 2011 was Melkert Speciale Vertegenwoordiger van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties in Irak. Sedert 2016 is hij lid van de Raad van State in buitengewone dienst.

Website: https://www.parlement.com/id/vg09llobysxy/a_p_w_ad_melkert

Cees Grimbergen

cees-grimbergen
cees grimbergen
cees-grimbergen02
cees grimbergen

Televisiepresentator
Bij de IKON was hij in de jaren tachtig presentator van de jongerenpraatprogramma’s Snuiters en Sjappoo, en in de jaren negentig eindredacteur/presentator van het discussieprogramma Vesuvius. Voor een aflevering van Vesuvius over jonge Marokkanen kreeg hij de ADO Mediaprijs 1994.
In 1999 werd Grimbergen redacteur-presentator van het NCRV-discussieprogramma Rondom 10, als opvolger van Violet Falkenburg.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cees_Grimbergen

Cindy Pielstroom

cindy-pielstroom
cindy pielstroom

Ondernemer, voormalig Televisiepresentatrice en Fotomodel
In 1996 begon zij bij de televisie als ‘bordjesomdraaister’ bij het Rad van Fortuin
op RTL 4. Hier werd ze de opvolgster van Patricia Rietveld. Daarnaast werkte
ze als redacteur en presentatrice bij Call TV.  Vervolgens presenteerde ze verschillende televisieprogramma’s voor de toenmalige omroep Veronica
(later Yorin) als Game Force One, City Report en VIPS en werkte ze als omroeper. Later werkte ze meer achter de schermen als producent en redacteur,
onder meer voor het programma VIPS.

Website: https://www.facebook.com/cindy.pielstroom.9

Corry Konings

corry-konings
corry konings

Zangeres
Ze wordt ook wel de koningin van het Nederlandse levenslied genoemd.
Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers, die haar voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar vervolgens aan de band De Rekels. Als Corry en de Rekels maakten zij vooral furore met het lied Huilen is voor jou te laat uit 1970. Dit nummer was tot 2013 (43 jaar lang) de grootste Nederlandstalige hit in de Top 40 aller tijden.
Twee jaar later startte Konings een solocarrière, waarin ze scoorde met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is, Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je moedertje en Adios amor. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.

Website: https://corrykonings.nl/

De Kast

de-kast
de kast

Muziekgroep
De Kast vindt zijn oorsprong in februari 1985, als de Engelstalige band Wish To Escape wordt opgericht door Peter van der Ploeg, zijn neef Syb van der Ploeg,
Kees Bode en Dick Visser. Nadat in 1987 Sytse Broersma zich bij de band heeft gevoegd, wordt in 1989 de cd Straight from your heart uitgebracht.
Hoewel het maken van muziek vooral een hobby betreft, ontwikkelt de band langzamerhand een steeds professioneler karakter. Het brood wordt verdiend
met optredens onder de naam Gold Rush, waar naast covers ook af en toe een
eigen nummer tussendoor wordt gespeeld. In 1992 schakelt de groep over
naar een Nederlandstalig repertoire en wordt de bandnaam veranderd in De Kast.

Website: https://www.dekast.nl/

Felix Meurders

felix-meurders
felix meurders

Radio- en Televisiepresentator
Hij maakte zijn televisiedebuut in het kortstondige AVRO-popprogramma Doebiedoe, de voorloper van Toppop. Daarnaast werkte hij vanaf 1969 bij de NOS op Hilversum 3 (het huidige NPO 3FM). Voor die omroep presenteerde hij van 1971 tot 1982 onder andere de Daverende Dertig, in juni 1974 omgedoopt tot de Nationale Hitparade. In de jaren zeventig trad Meurders ook een aantal keren op als master of ceremonies op het Pinkpop Festival te Geleen. Midden jaren ’70 maakte hij voor de Regionale Omroep Zuid het programma Licht Limburgs. Eind november 1985 stopte Meurders met zijn radioprogramma’s op Hilversum 3. Vanaf die tijd concentreerde hij zich op journalistiek werk. Vanaf 1 oktober 1989 tot 1 januari 2011 presenteerde hij op televisie het consumentenprogramma Kassa, elke zaterdagavond op Nederland 1.
Op 8 januari 2011 heeft Brecht van Hulten zijn plaats in het programma overgenomen.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Felix_Meurders

Jaap Jongbloed

jaap-jongbloed
jaap jongbloed

Televisiepresentator
In 1986 presenteerde Jongbloed European Business Weekly, een Engelstalig zakenprogramma. In het seizoen 1986-1987 maakte hij reportages voor Tros Aktua Export. Hij maakte voor de TROS documentaires en specials, onder meer over Saoedi-Arabië, Polen, Pakistan, Afghaanse vluchtelingen en de ramp met de Herald of Free Enterprise. Verder was er een interview met Lech Wałęsa.
Met Astrid Joosten presenteerde hij het praatprogramma Jongbloed & Joosten, dat van 1988 tot 1990 werd uitgezonden. Jongbloed werkte hierna zijn idee uit voor een informatief programma over diverse facetten van de misdaad. Het resultaat was vanaf seizoen 1990-1991 Crime Time, in 1993 gevolgd door Deadline.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jaap_Jongbloed

Jody Bernal

jody-bernal
jody bernal
jody-bernal-back
jody bernal (back)

Zanger
Die in 2000 een zomerhit had met het Spaanstalige nummer Que sí que no, naar het origineel van El Símbolo, een groep uit Argentinië.
In 1999 bracht hij een bezoek aan zijn biologische familie in Colombia. Als afscheidscadeau kreeg hij een cd met Spaanstalige nummers. Een van deze nummers was Que sí, que no. Bernal schreef een eigen versie van dit lied, dat hij ten gehore bracht bij het televisieprogramma Your Big Break, een talentenjacht van RTL 4, gepresenteerd door Fabienne de Vries. Hoewel hij de talentenjacht verloor van Judith Jobse, werd het nummer als gevolg van enthousiaste reacties op single uitgebracht, en al snel stond het op de nummer 1-positie van de Nederlandse en Belgische hitparades. Het was toen 15 weken lang de bestverkochte single. Tegelijk kwam ook zijn tweede single in de hitlijsten en bereikte die single ook een gouden status.

Website: http://jodybernal.nl/

Max van Heeswijk

max-van-heeswijk
max van heeswijk
max-van-heeswijk-back
max van heeswijk (back)

voormalig Wielrenner
Die zijn profloopbaan begon in 1995 bij de Motorola-ploeg. Van Heeswijks bijnaam is Mad Max. Zijn specialiteit was de sprint, en dan het liefst licht bergop.
In de Ronde van Spanje 2004 kreeg hij in de tweede etappe de gouden trui om de schouders gehangen, maar in de negende etappe moest hij in een zware bergetappe opgeven. Ook verrichtte hij in zijn carrière veel knechtwerk, onder meer voor
Roberto Heras en Lance Armstrong. De laatste betaalde hem terug door in de
Ruta del Sol van 2004 (waarin Van Heeswijk dat jaar twee etappezeges pakte)
de sprint voor hem aan te trekken.

Website: https://maxvanheeswijkbikes.nl/

Barbara Schett

barbara-schett
barbara schett

voormalig Professioneel Tennisspeelster
Haar ITF-titel en haar drie WTA-enkelspeltitels won ze alle op gravel.
Na afloop van de Australian Open 2005 beëindigde ze haar actieve tennisloopbaan. Later dat jaar ontving ze uit handen van de Oostenrijkse bondspresident Heinz Fischer het zilveren Ereteken van Verdienste. Ze is sindsdien tennisjournaliste en interviewer voor de TV-zender Eurosport.

Website: http://barbaraschett.at/

Bruno Pelletier

bruno-pelletier
bruno pelletier

Zanger
Hij trad 400 keren op in Starmania, eveneens geschreven door Luc Plamondon
en Michel Berger. Hij speelde ook de rol van Gringoire in de Franstalige en de Engelstalige productie van Notre-Dame de Paris. Bruno Pelletier won als
zanger diverse prijzen (onder meer verscheidene Felix Awards en World Music Awards). Op 11 september 2007 realiseerde hij een album in jazz-stijl,
genaamd Bruno Pelletier et le GrosZorchestre.

Website: https://www.brunopelletier.com/

Chris Sullivan

chris-sullivan
chris sullivan

Acteur en Schrijver
Hij begon zijn werkzame leven niet als acteur; voordat hij naar de toneelschool ging, had Chris ‘de beste baan van zijn leven’ als motorrijder die telegrammen bezorgde voor het postkantoor in Birmingham, Engeland en ging hij door met stints als kermiswerker in Schotland – waarbij hij de tarieven voor de botsauto’s verzamelde – een verkoopcorrespondent, een parttime soldaat bij de Special Air Service (TA) en een arbeider bij een zeer hete bakkerij in Northamptonshire.

Website: http://chrissullivan.com/

Gemma Atkinson

gemma-atkinson
gemma atkinson

Actrice en Model
Atkinson doorliep de middelbare school aan de Castlebrook High School in Bury, hierna startte zij haar modelcarrière in tv-commercials en tijdschriften. Zij heeft als model in onder anderen Zoo Weekly, FHM en Maxim gestaan.
Atkinson begon in 2001 met acteren in de televisieserie Hollyoaks waar zij in 110 afleveringen speelde. Hierna speelde zij nog in meerdere televisieseries en films. Naast het acteren is zij ook actief in televisieprogramma’s, zoals de Engelse versies van De zwakste schakel, MasterChef en Steracteur Sterartiest.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemma_Atkinson

Gianna Nannini

gianna-nannini
gianna nannini

Zangeres
In 1979 had ze haar eerste hit met het lied America van het album California. Vijf jaar later werd haar album Puzzle een groot succes in Italië maar ook in West-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1986 had ze in diezelfde landen een grote hit met Bello e impossibile. Het verzamelalbum Maschi e altri ging in ’87 één miljoen keer over de toonbank. Met het lied I Maschi, gezongen met een opvallend rauwe stem, van dat album nam Nannini in 1987 deel aan het Wereldsongfestival, de zangeres kon niet winnen, maar had wel een immense hit, in heel Europa, maar niet in Nederland, waar ze overigens wel een concert heeft gegeven: Utrecht, 22-11-1988.

Website: https://www.giannanannini.com/

Liliane Saint-Pierre

liliane-saint-pierre
liliane saint pierre

Zangeres
Liliane Keuninckx begon al jong met zingen. Op twaalfjarige leeftijd deed ze mee aan haar eerste zangwedstrijden. Ze trad een tijdje op met de Diestse groep The Starlets en nam in 1964 deel aan de Grote Variétéprijs van Radio Luxemburg. Met het liedje We gotta stop (ondanks de titel een Nederlandstalig lied) behaalde ze hier een tweede plaats, waarmee ze een platencontract verdiende bij Philips. We gotta stop werd haar allereerste single en in juni 1964 een hit in de Belgische Top Dertig. De B-kant van de single was Ik wil vrij zijn, een vertaling van You don’t own me van Lesley Gore. Vervolgens scoorde Liliane ook hits met Waarom en Verboden wensen.

Website: https://www.lilianesaint-pierre.be/

Lucy Pinder

lucy-pinder
lucy pinder

Actrice, Televisiepersoonlijkheid en voormalig Glamourmodel
Ze kreeg bekendheid in 2003 nadat ze was ontdekt door een freelance fotograaf op het strand van Bournemouth en verscheen in publicaties als Daily Star, FHM, Loaded en Nuts. Op 15 januari 2008 maakte Pinder haar debuut als presentator voor Nuts TV. Ze presenteerde de live show van Nuts TV nog zes keer in februari en maart 2008
en presenteerde ook Overexposed , een serie op Nuts TV die hints en tips gaf
aan de aspirant-amateur- glamourfotograaf.

Website: https://www.imdb.com/name/nm1817696/