Michael Cartellone

michael-cartellone
michael cartellone
michael-cartellone-back
michael cartellone (back)

Drummer en Kunstenaar
Michael Cartellone is de voormalige drummer van Damn Yankees (1989-1996, 1998-2001) en voormalige drummer voor Accept (1996). Nadat Damn Yankees
uit elkaar was gegaan, werkte Cartellone als toerdrummer voor Ted Nugent
en later voor John Fogerty, voordat hij lid werd van Lynyrd Skynyrd. Cartellone
heeft een grote verscheidenheid aan artiesten begeleid, zowel op tournee als
in de studio, waaronder Adrian Belew, Jack Blades (na de ontbinding van
Damn Yankees), Cher, John Fogerty, Peter Frampton, Brad Gillis, Wolf Hoffmann, Eddie Jobson, Freddie Mercury, Tommy Shaw (eerder en na de formatie van
Damn Yankees), Shaw Blades, Joe Lynn Turner en John Wetton.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Cartellone

Kenneth E. Hartman

kenneth-e-hartman
kenneth e. hartman
kenneth-e-hartman-back
kenneth e. hartman (back)

Schrijver en Gevangenisactivist
Als veroordeelde moordenaar werd hij veroordeeld tot levenslang in de gevangenis zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating in Californië. In 2017 werd zijn straf omgezet en op 20 december werd hij vrijgelaten. Hij was een van de voorstanders van de “Honor Yard” in de California State Prison in Lancaster ; het programma omvat “600 gedetineerden die hebben beloofd drugs, bendeactiviteit en geweld tegen elkaar of gevangenispersoneel te vermijden en die in een gedeelte van de gevangenis wonen dat gescheiden is van de algemene gedetineerden”, waar ze training en lessen kunnen volgen. Hartman schreef over zijn ervaringen in de gevangenis en dit programma in zijn essay “A Prisoners ‘Purpose”.
In een hoofdartikel van de New York Times uit 2009 beschreef hij de effecten
van de recessie op het gevangenissysteem.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_E._Hartman

Karen Traviss

karen-traviss-kaartje
karen traviss

Schrijfster
Ze is de auteur van de Wess’Har- serie en staat ook bekend om het schrijven van tie-in-materiaal op basis van Star Wars , Gears of War , Halo en GI Joe . Haar werk kruist verschillende vormen van media, waaronder romans, korte verhalen, strips en videogames. Haar eerste gepubliceerde roman, City of Pearl (2004), concentreerde zich op de botsing van verschillende verschillende buitenaardse beschavingen, enkele honderden jaren in de toekomst.

Website: https://www.karentraviss.com/

Kaj Leo Johannesen

kaj-leo-johannesen
kaj leo johannesen

Politicus, voormalig Premier van de Faeröer en voormalig Voetballer
Hij was van 2008 tot 2015 premier van de Faeröer. Tevens is hij een voormalig international van het Faeröers voetbalelftal. Johannesen verdedigde tussen 1984 en 2007 het doel van HB Tórshavn. Ook was hij een verdienstelijk handballer. Hij speelde vier wedstrijden voor de Faeröer, en maakte zijn debuut voor de nationale ploeg op 25 september 1991, toen hij na 56 minuten inviel voor Knudsen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken (0-4) in Landskrona.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Kaj_Leo_Johannesen

Hans-Joachim Stuck

hans-joachim-stuck
hans joachim stuck

voormalige Formule 1, Autocoureur
Afkomstig uit een race-milieu begon Stuck al vroeg met autosport en op zijn negentiende won hij de 24 uur van Nürburgring, twee jaar later gevolgd door een zege in de 24 uur van Spa-Francorchamps. In 1974 behaalde Stuck een tweede plaats in het Europese Formule 2-kampioenschap en hij debuteerde datzelfde jaar in de Formule 1 bij March. Na enkele seizoenen bij March werd hij in 1977 de opvolger van de verongelukte Carlos Pace bij Brabham. Hij behaalde met die auto twee derde plaatsen en leek op weg naar de zege in de Grand Prix van de Verenigde Staten op Watkins Glen International, maar hij crashte in de regen. Nadat Brabham Niki Lauda had aangetrokken, kon Stuck vertrekken en na twee anonieme jaren bij Shadow en ATS trok hij zich eind 1979 terug uit de Formule 1 om zich te richten op Sportscar-races.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Hans-Joachim_Stuck

Dean Friedman

dean-friedman-digital
dean friedman

Zanger en Instrumentalist
Friedman kocht zijn eerste gitaar bij Manny’s Music met een zak kwartjes die hij spaarde vanaf zijn 9e levensjaar in 1964 en begon hij met het schrijven van songs. Als tiener speelde hij op huweliijken en bar mitswa’s als deel van Marsha & the Self-Portraits, verstuurde demo’s en studeerde muziek op het City College of New York, waar David Bromberg een van zijn leraren was. Op 20-jarige leeftijd in 1975 had hij een manager en een platencontract bij Lifesong Records van Cashman en West.
In de Verenigde Staten werd hij beschreven als een eendagsvlieg met zijn hit Ariel (1977), die de Billboard Hot 100 (#26) haalde en daar vijf maanden bleef. De Amerikaanse top 40 plaatste de song als de 87e grote hit van 1977. In de Cash Box Top 100 bereikte de song de 17e plaats en in Canada de 19e plaats.

Website: http://www.deanfriedman.com/

Bernard Cornwell

bernard-cornwell-sticker
bernard cornwell

Schrijver
Is een Engelse schrijver van historische fictie. Hij is met name bekend van de boekenreeksen Sharpe en The Saxon Stories. Zijn eerste boeken Sharpe’s Eagle en Sharpe’s Gold’ werden in 1981 gepubliceerd bij HarperCollins. In 1987 werd Cornwell benaderd om meer achtergrondboek te schrijven voor de serie vanwege de mogelijke vertaling voor de televisie. Dit resulteerde in de publicatie van Sharpe’s Rifles en in 1993 als televisieserie met Sean Bean in de hoofdrol.
In 2004 publiceerde Cornwell met The Last Kingdom het eerste deel van The Saxon Chronicles. Deze boeken werden in 2015 door de BBC vertaald naar een televisieserie met Alexander Dreymon in de hoofdrol.

Website: http://www.bernardcornwell.net/

Alex Ferrer

alex-ferrer
alex ferrer

Televisiepersoonlijkheid, Advocaat en gepensioneerde Rechter
In 1999 werd hij gekozen als districtsvertegenwoordiger in het uitvoerend comité van de Conference of Circuit Court Judges , een functie die hij bekleedde tot 2001. Hij is lid van de Florida Bar en de District of Columbia Bar Association. Hij was adjunct-professor aan de Florida International University en doceerde mediarelaties aan andere rechters van The New Judges College en The College of Advanced Judicial Studies , evenals op verschillende nationale conferenties. Rechter Alex is een Amerikaans -arbitrage op basis van reality rechter verrichte onderzoek blijkt , voorgezeten door rechter Alex Ferrer.
De gesyndiceerde serie debuteerde op 12 september 2005 en liep negen seizoenen.

Website: http://alexferrer.com/

Adriana Trigiani

adriana-trigiani-sticker
adriana trigiani

Schrijfster, Filmregisseur en Ondernemer
Trigiani schreef de bestverkochte Big Stone Gap- serie, waaronder Big Stone Gap (2000), Big Cherry Holler (2001), Milk Glass Moon (2002) en Home to Big Stone Gap (2006), in haar Virginia geboorteplaats; en de bestseller Valentine-trilogie,
het verhaal van een vrouw die werkt om het schoenenbedrijf van haar familie in Greenwich Village te redden . Trigiani schreef ook de Viola- boeken,
over een slimme tienerfilmmaker uit Brooklyn , voor jongvolwassenen.
Trigiani’s veelgeprezen zelfstandige romans omvatten Lucia, Lucia (2003),
The Queen of the Big Time (2004) en Rococo (2005).

Website: https://adrianatrigiani.com/

Nathalie Meskens

nathalie-meskens
nathalie meskens
nathalie-meskens-back
nathalie meskens (back)

Actrice, Presentatrice, Zangeres en Ondernemer
Meskens studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze werd bij het grote publiek bekend dankzij haar rol in de televisieserie Kaat & co, die vijf seizoenen liep op één. Ze was ook te zien als omroepster in het humoristische programma Als ’t maar beweegt met Stany Crets en Peter Van Den Begin. Verder speelde ze gastrollen in Kinderen van Dewindt en De Co-assistent en ze had een rol in de films Blinker en Blinker en het Bagbag-juweel. Tijdens de Story Awards 2012 mocht Meskens drie prijzen in ontvangst nemen: eentje voor “Favoriete actrice”, een tweede voor “Vrouw van het jaar” en een derde voor de reeks Danni Lowinski, die de prijs “Beste Televisiereeks” ontving. Meskens en haar toenmalige echtgenoot Jeroen Van Dyck openden in 2012 een Thais restaurant in Antwerpen. In september 2018 begon ze samen met Koen Wauters en Jonas van Geel aan een nieuw programma Wat een Jaar!, uitgezonden op VTM. Op 7 oktober werd ook bekendgemaakt dat zij meedeed aan de musical 40-45, ze speelt vanaf 7 oktober mee in de musical en heden speelt ze nog altijd mee.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0581896/

Miroslav Žbirka

miroslav-zbirka
miroslav zbirka

Zanger
Eind jaren zeventig was Žbirka medeoprichter van twee Tsjechoslowaakse popmuziekbands Modus  en Limit. Hij woont en werkt momenteel in Praag. In 1982 ontving hij de jaarlijkse Zlatý slavík- prijs voor de beste mannelijke zanger in Tsjecho-Slowakije. Na de afscheiding van Tsjecho-Slowakije herhaalde hij deze prestatie in de Slowaakse jaarlijkse Slávik Awards , waarmee hij in 2002, 2004 en 2005 op nummer één kwam in de jaarlijkse eindejaarscijfers. Hij had een aantal optredens met Jon Anderson in 2012. Asteroïde 5895 Žbirka , ontdekt door de Tsjechische astronoom Zdeňka Vávrová in 1982, werd naar hem vernoemd. De officiële naamgeving werd op 27 augustus 2019 gepubliceerd door het Minor Planet Center ( MPC 115893 ).
r.i.p. 10 november 2021

Website: https://www.zbirka.cz/

Martin Graf

martin-graf
martin graf

Politicus en voormalig President van het Oostenrijkse Parlement
Graf werd geboren in Wenen en studeerde rechten aan de Universiteit van Wenen.
Hij studeerde af in 1987 en volgde een opleiding tot advocaat . In zijn studententijd, werd hij lid van de studentenvereniging Burschenschaft Olympia die wordt beschouwd als extreem-rechts door het archief van de Oostenrijkse Resistance (Dow). Van 1994 tot 2002 en opnieuw sinds 2006 was hij lid van het Oostenrijkse parlement. De tussenliggende jaren was hij directeur van de Oostenrijkse onderzoekscentra ; van 2000 tot 2006 was hij ook bestuurslid van de PVA,
een verzekeringsmaatschappij die eigendom is van de overheid.
Graf is de voorzitter van de Weense voetbalclub FC Hellas Kagran.

Website: https://pace.coe.int/en/members/6423/graf