Peter Max

peter-max
peter max

Beeldende Kunstenaar
Is een Duits-Amerikaanse kunstenaar die bekend staat om het gebruik van felle kleuren in zijn werk. Werken van Max worden geassocieerd met de beeldende kunst en cultuur van de jaren zestig, met name psychedelische kunst en popart. Max’s kunstwerk werd eerst gekoppeld aan de tegencultuur , neo-expressionisme, en psychedelische bewegingen in de grafische vormgeving tijdens de late jaren 1960 en begin 1970. Hij staat bekend om het gebruik van uitbarstingen van kleur, die vaak een groot deel of al het zichtbare spectrum bevatten. Zijn werk werd beïnvloed door anderen. Max ‘herhaalde beweringen, variërend in detail, om aan Yellow Submarine te hebben gewerkt, zijn door het productieteam ontkend.  Max werkt in meerdere media, waaronder schilderen, tekenen, etsen (inclusief aquatint), collage, afdrukken, beeldhouwkunst, video en digitale beelden. Hij noemt ook “massamedia” als een ander “canvas” voor zijn creatieve expressie.

Website: https://petermax.com/

Martin Schulz

martin schulz
martin-schulz

Politicus en voormalig Partijleider van de sociaaldemocratische SPD
Hij was van 2012 tot 2017 voorzitter van het Europees Parlement.
Daarvoor was hij vanaf de Europese Parlementsverkiezingen van 2004 fractievoorzitter van de Partij van de Europese Sociaaldemocraten.
In 2014 vervulde hij deze functie korte tijd opnieuw. Van maart 2017 tot februari 2018 was hij partijleider van de SPD. Hij is lid van de Bondsdag.
Hemelvaartsdag 2015 werd hem de Internationale Karelsprijs Aken uitgereikt.

Website: https://martin-schulz.eu/

James Gaylyn

james-gaylyn-digital
james gaylyn

Acteur en Stemacteur
Gaylyn is waarschijnlijk het best bekend als Colonel Mason Truman in Power Rangers RPM en de stem van Zeltrax in Power Rangers Dino Thunder . Hij is momenteel gevestigd in Nieuw-Zeeland. Hij verscheen in Power Rangers Dino Super Charge als Mr. Watkins, Shelby’s vader. James heeft vele jaren in de industrie gewerkt, zowel in Nieuw-Zeeland als internationaal. Zijn recente filmcredits omvatten MEG, MR PIP en AVATAR. Hij is regelmatig een serie over POWER RANGERS, en verscheen in internationale producties als Murder is Forever, American Playboy, The making of the Mob en The Legend of the Seeker.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/James_Gaylyn

Gail Z. Martin

gail-z-martin-card1
gail z. martin
gail-z-martin-card2
gail z. martin
gail-z-martin-card3
gail z. martin

Schrijfster
Is een Amerikaanse schrijfster van epische fantasy en urban fantasy en is vooral bekend van haar fantasy-avonturenreeks The Chronicles of The Necromancer voor Solaris Books en Double Dragon Publishing. Haar eerste roman, The Summoner, werd in 2007 gepubliceerd en sindsdien is ze een productief auteur. Naast het schrijven van fictie, schrijft Martin hoofdartikelen voor regionale en nationale tijdschriften en geeft ze public relations-schrijven en spreken in het openbaar voor de Universiteit van North Carolina – Charlotte. In 2018 begon Martin romantiek te publiceren onder het pseudoniem Morgan Brice.

Website: https://ascendantkingdoms.com/

Dean Yeagle

dean-yeagle-digital
dean yeagle

Animator en Cartoonist
Bekend van zijn personage Mandy, dat op de pagina’s van het Playboy- magazine is verschenen. Als jonge Disney- fan had Yeagle zijn zinnen gezet op het worden van een animator voor Disney rond de leeftijd van 10 jaar. Gedurende deze tijd tekende hij vaak Disney-figuren, maar begon hij later zijn eigen figuren te ontwikkelen.
Na zijn afstuderen aan de middelbare school ging Yeagle naar de kunstacademie en vertrok na een jaar. Yeagle begon zijn animatiecarrière in een kleine studio in Philadelphia met een vakantiebaan, waardoor hij voor het eerst kennis maakte
met de industrie. Hij diende vier jaar bij de marine tijdens het Vietnam-tijdperk en werkte later voor Jack Zander (die ooit Tom en Jerry- tekenfilms voor MGM
animeerde ) in Zander’s Animation Parlour, New York.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Yeagle

David L. Paterson

david-l-paterson
david l. paterson
david-l-paterson-back
david l. paterson (back)

Acteur en Scenarioschrijver
Hij is een veelgevraagd spreker in het openbaar, is lid van verschillende adviesraden van filmfestival (waaronder het Savannah Film Festival en Big Apple Film Festival) en heeft zijn films op meer dan honderd filmfestivals over de hele wereld gedraaid. Zijn studio-releases zijn door tientallen miljoenen over de hele wereld gezien. Als toneelschrijver Paterson meer dan een dozijn titels heeft gepubliceerd met Samuel French, Inc. . Hij heeft het record als de enige toneelschrijver ooit die binnen een maand drie keer in première ging op de podia in New York.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/David_L._Paterson

Dai Andrews

dai-andrews-digital
dai andrews

Fakir, Zwaard Slikker, Krijgskunstenaar en Artiest
Is een Amerikaanse performance- en beeldend kunstenaar, motiverende spreker, regisseur, producer, krijgskunstenaar en meervoudig Guinness World Record- houder. Hij is ook de eigenaar van Dream Machine Arts en Unforgettable Entertainment, beide entertainmentbureaus gevestigd in Baltimore , Maryland , Verenigde Staten. Dai Andrews raakte voor het eerst geïnteresseerd in toneelmagie toen hij voor zijn vijfde verjaardag een magische set ontving. In 1994, op 17-jarige leeftijd, werd Andrews gerekruteerd om magische kits te demonstreren en te verkopen in een kleine magische winkel in Tysons Corner Mall.

Website: https://swordswallower.com/

Bethany Hamilton

bethany-hamilton-digital
bethany hamilton

Professionele Surfer
Is een Amerikaanse professionele surfer die in 2003 een haaienaanval overleefde waarbij haar linkerarm werd afgebeten en die uiteindelijk terugkeerde naar professioneel surfen. Ze schreef over haar ervaring in de autobiografie Soul Surfer uit 2004 : A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board. In april 2011 kwam de speelfilm Soul Surfer uit. Ze heeft ook een film uit 2019, Unstoppable , waarin ze de strijd en het geluk van haar familie laat zien.

Website: https://bethanyhamilton.com/

Albert Oberloher (licht)

albert-oberloher(licht)-digital
albert oberloher (licht)

Zanger (Band)
Albert Oberloher leerde op twaalfjarige leeftijd accordeon spelen. Op 15-jarige leeftijd vormde hij zijn eerste band met vrienden. Naast zijn muzikale bezigheden deed hij intensief aan sport. In 1988 trad Oberloher toe tot de groep Wind, waar hij zanger, muzikant en bandleider was. Met haar won hij in 1992 de voorronde van het Eurovisie Songfestival en nam hij deel aan deze wedstrijd in Malmö.
Ze werden 16e. Na een paar nogal onsuccesvolle liedjes en muziekvideo’s van de Licht-groep in 2010/2011, opende Albert Oberloher een bowlingcentrum in Schwäbisch Gmünd via zijn muziekmanagementbedrijf Herzpiraten GmbH,
waar hij samen met zijn huidige vrouw Michaela, geboren Krull, werkt als directeur.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Albert_Oberloher

Nhung Dam

nhung-dam
nhung dam
nhung-dam-back
nhung dam (back)

Actrice en Schrijfster
Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Dertigers. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij. Dam is regelmatig te zien in diverse tv-programma’s en films en was wekelijks te zien in het televisieprogramma ”Villa Achterwerk: Van Hier tot Tokio”. Verder in o.a. de series en films: Klem, Flikken Maastricht, Ja, ik wil!,
Heer en Meester, Koefnoen, Dummie de Mummie.

Website: http://www.nhungdam.com/

Elliott Sadler

elliott-sadler
elliott sadler

voormalig Nascar Autocoureur
Sadler startte zijn carrière in de Busch Series in 1995. In 1997 won hij voor de eerste keer een race toen hij eerste werd op de Nazareth Speedway. Hij won later dat jaar nog twee races, op de Myrtle Beach Speedway en de Gateway International Raceway en werd vijfde in de eindstand van het kampioenschap. Een jaar later won hij twee keer, op de Bristol Motor Speedway en de North Carolina Speedway. Hij debuteerde in 1998 in de Winston Cup, de huidige NASCAR Sprint Cup en hoogste klasse in de NASCAR. In 1999 ging hij fulltime racen in deze raceklasse. De eerste overwinning kwam er in 2001 toen hij de Food City 500 won op de Bristol Motor Speedway. In 2004 won hij de Samsung / RadioShack 500 op de Texas Motor Speedway en de Pop Secret 500 op de California Speedway en werd hij negende in de eindstand van het kampioenschap, zijn beste resultaat tot nog toe. In 2005 vertrok hij vier keer vanaf poleposition maar ondanks de goede kwalificatieritten dat jaar kon hij geen zeges behalen, het beste resultaat was een tweede plaats op de Bristol Motor Speedway.
In 2010 rijdt hij het kampioenschap voor het raceteam van Richard Petty.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elliott_Sadler

Sabine Bach

sabine-bach
sabine bach

Actrice
Haar eerste filmrol kreeg Sabine Bach in 1980 van de regisseur Rudolf Thome , die haar in de film Berlin Chamissoplatz de rol van Anna vertolkte . Bach werkte later nog enkele keren met Thome, bijvoorbeeld in 1999 in de film Paradiso – Seven Days with Seven Women en in 2000 in de titelrol van Venus in de film Venus Talking.
In 1984 speelde ze onder leiding van Erwin Keusch in zijn televisiespel
Das leise Gift. Haar langdurige carrière op de Duitse televisie begon halverwege de jaren negentig. Bach nam verschillende doorlopende serierollen, afleveringsrollen
en gastrollen op zich. Beroemd geworden door met name Bach door de doorlopende serie rol van Maria Claasen in de ZDF – tv-serie Forsthaus Falkenau waar ze
2005-2006 samen met Volkert Kraeft speelde.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0045354/

Kelly Brook arrives at Boujis Club in London


Kelly Brook is an English model, actress, and media personality.

She is known for her modelling work in the UK, and in the US for her role as Prudence on the NBC sitcom One Big Happy (2015). Brook began her career modelling for a range of advertising campaigns, which led to her discovery by the editorial team of the Daily Star tabloid, where they began featuring her as a Page Three girl.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kelly_Brook