Tyra Banks

tyra-banks
tyra banks

Supermodel, Presentatrice en Zakenvrouw
Ze is samen met onder anderen Naomi Campbell een van de weinige supermodellen van Afro-Amerikaanse afkomst. In 1991 wilde Banks beginnen op de Loyola Marymount University toen het Elite Model-modellenbureau haar aan haar eerste modellenbaan hielp. Hiervoor was ze al meer dan eens afgewezen door modellenbureaus. Banks zegt zelf dat ze, toen ze naar Parijs werd gestuurd, niet verwachtte een internationaal bekend model te worden. Ze wilde vooral geld verdienen voor de universiteit. In 2003 werd Banks de presentatrice, hoofd-jurylid en uitvoerend producent van de UPN-show America’s Next Top Model. Vanaf het drieëntwintigste seizoen, welke in Amerika werd uitgezonden vanaf 12 december 2016, is Banks enkel nog uitvoerend producent van het programma.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Tyra_Banks

Alfons Haider

alfons-haider
alfons haider

Acteur, Zanger, TV-Presentator en Cabaretier
Hij speelde op verschillende podia in Wenen, zoals het Weense Volkstheater,
het Theater in der Josefstadt , de Tribüne , de Kammerspiele, het Theater der
Jugend en het Weense Engelse Theater (1990 en 2014). Tussen grote tournees door
voerde hij door Duitstalig Europa. Ten slotte was Alfons Haider ook actief in film
en televisie, niet alleen voor de Duitstalige televisie, maar ook voor verschillende internationale producties. Alfons Haider was zes jaar – van 1985 tot 1991
– de stem van de verkeersadviseur voor kinderen op ORF , Helmi.
1989 begon zijn carrière als Moderator bij ORF, dat tot op de dag van vandaag voortduurt en een jaarlijks hoogtepunt heeft met de presentatie van het
Weense Operabal (samen met Arabella Kiesbauer ).

Website: https://www.haider.at/

Betty Buckley

betty-buckley
betty buckley

Actrice en Zangeres
Ze won in 1983 de Tony Award voor Beste vrouwelijke bijrol in een musical voor haar rol als Grizabella in de originele Broadway- productie van Cats. Ze speelde Norma Desmond in Sunset Boulevard (1994-1996) in Londen en New York, ontving in 1995 een Olivier Award- nominatie voor Beste Actrice in een Musical, en werd genomineerd voor de Tony Award voor Beste Actrice in een Musical in 1997 voor Triumph of Love.

Website: http://www.bettybuckley.com/

Chayse Dacoda

chayse-dacoda
chayse dacoda

Interieurontwerper, Actrice en Cabaretière
Ze is vooral bekend door haar werk aan TLC’s While You Were Out – die was genomineerd voor een Emmy, HGTV’s Get it Together en NBC’s & LxTV’s Show – Open House. Ze heeft ook tapijten ontworpen voor Jaipur Rugs in India. Chayse Dacoda richtte in 1998 Dacoda Design op – een design- en lifestylebedrijf dat zowel residentiële als commerciële projecten adviseert en ontwerpt in Noord-Amerika. Haar werk was voornamelijk gericht op zowel de west- als de oostkust van de Verenigde Staten – met kantoren in New York en Beverly Hills.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Chayse_Dacoda

Henry Winkler

henry-winkler
henry winkler

Acteur, Regisseur en Schrijver
Hij werd aanvankelijk beroemd vanwege zijn rol als Arthur “Fonzie” Fonzarelli, die het doorbraakpersonage werd van de sitcom Happy Days (1974-1984), waarvoor hij twee Golden Globe Awards won en drie Emmy Award- nominaties voor beste hoofdrolspeler in een comedyserie . Winkler speelde later Barry Zuckerkorn in de comedyserie Arrested Development (2003–2019), Sy Mittleman in de donkere comedyserie Childrens Hospital (2008–2016), Dr. Saperstein over de comedyserie Parks and Recreation (2009–2015), en Eddie R. Lawson over de comedy-dramaserie Royal Pains (2009–2016). Zijn meest recente rol is Gene Cousineau in de duistere komedieserie Barry (2018-heden), waarvoor hij de Emmy Award voor beste mannelijke bijrol in een komische serie won.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0001857/

Kim Basinger

kim-basinger
kim basinger

Actrice, Model en Zangeres
Basinger werd een modellering contract met de aangeboden Ford Modeling Agency, maar wees het af ten gunste van het zingen en acteren, en ingeschreven aan de Universiteit van Georgia . Ze dacht al snel na en vertrok naar New York om Ford-model te worden. Ze wisselde af tussen modellenwerk en acteerlessen bij het Neighborhood Playhouse, en trad ook op in de clubs van Greenwich Village als zangeres. In 1976, na vijf jaar als covergirl, stopte Basinger met modellenwerk en verhuisde naar Los Angeles om op te treden. Ze maakte gastoptredens op een paar tv-shows zoals McMillan & Wife en Charlie’s Angels, het draaien van een vaste rol in de laatste serie die ging uiteindelijk naar Cheryl Ladd. Haar eerste hoofdrol was een film gemaakt voor tv, Katie: Portrait of a Centerfold (1978), waarin ze een klein stadsmeisje speelde dat naar Hollywood gaat om actrice te worden en uiteindelijk een beroemde uitklapper wordt van een mannenblad.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0000107/

Lindsey J. McKeon

lindsey-j-mckeon
lindsey j. mckeon

Actrice
Ze staat bekend om haar rollen als Marah Lewis op Guiding Light en Taylor James op One Tree Hill. Ze speelde eerder van 1996 tot 2000 in Saved by the Bell: The New Class als Katie Peterson. Ze trad in november 2001 toe tot de CBS-soap Guiding Light , waarin ze het personage speelde. van Marah Lewis tot 2004. In een Victoria Advocate- artikel van juni 2002 zei McKeon over haar personage, Marah: “Ze zou beslist slimmere keuzes kunnen maken als het om mannen gaat, maar kunnen we dat niet allemaal?” en “Ik hoop alleen dat ze net zoveel heeft geleerd als ik nadat ze dit allemaal doorgemaakt heeft.” McKeon verscheen als een vaste serie in Fox ’s The Opposite Sex en had een terugkerende rol in Boy Meets World.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0571636/

Meredith Henderson

meredith-henderson
meredith henderson

Actrice
Is een Canadese actrice die bekend staat om het spelen van de titelrol in The Adventures of Shirley Holmes. Ze had ook een leidende rol als rolstoel- gebruikmakend van Cleo Bellows in de kindertelevisieserie MythQuest uit 2001, tegenover Christopher Jacot. In 2005 verscheen ze in Shania: A Life in Acht Albums, een biopic van land ster Shania Twain, waarin ze de hoofdrol speelde.
Ze deed al het zingen, dansen en gitaarspelen zelf. Henderson speelde
ook een terugkerende rol als de vriendin van Harris Allans personage Hunter
in de veelgeprezen, baanbrekende homo-tv-serie Queer as Folk.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0376546/

Rachel Grant

rachel-grant
rachel grant

Actrice en Model
Ze werd bekend door haar rol als Bond-girl in de film Die Another Day.
Buiten haar acteercarrière trad zij ook op als body-double van Angelina Jolie in
Lara Croft: Tomb Raider en als professor Myang Lee in het televisieprogramma Brainiac. Rachel heeft interessant theaterwerk gedaan, maar kreeg haar grote doorbraak als Nina in de Britse tv-serie op SyFy Sci-Fright (1999), maar is vooral bekend van haar rol als Peaceful in de James Bond-film Die Another Day (2002).
Ze is bedreven in vechtsporten en heeft gewerkt met Jean Claude Van Damme
en met Dominic Monaghan in de Britse vechtsportfilm The Purifiers.
Ze won Beste Actrice en Beste Gevecht op het Shockfest Film Festival voor
haar rol als prinses in Red Princess Blues.

Website: https://www.rachelgrant.com/

Wolfgang Schüssel

wolfgang-schussel
wolfgang schussel
wolfgang-schussel02
wolfgang schussel

Politicus, Minister en voormalig Bondskanselier van Oostenrijk
Hij was van februari 2000 tot januari 2007 gedurende twee opeenvolgende
termijnen bondskanselier van Oostenrijk . Hoewel hij werd erkend als een
zeldzaam voorbeeld van een actieve hervormer in de hedendaagse Oostenrijkse politiek, waren zijn regeringen vanaf het begin ook zeer controversieel,
te beginnen met het feit dat hij een coalitieregering met Jörg Haider ‘s
Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) op beide gelegenheden.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Sch%C3%BCssel

Wolfram Pirchner

wolfram-pirchner
wolfram pirchner

Ondernemer en voormalig Televisie Presentator
Wolfram Pirchner was vanaf 1988 moderator van “Tirol heute” en was ook verantwoordelijk voor dit lokale televisieprogramma als redacteur en hoofd van de dienst. In het hoofdprogramma op zaterdagavond was hij te zien als presentator van het tv-programma “Jackpot” en verschillende openluchtevenementen. Na twee jaar bij Sat.1 in Beieren te hebben gewerkt , keerde hij terug naar ORF. Van 1993 tot 1995 modereerde Wolfram Pirchner samen met Hannelore Veit het belangrijkste avondjournaal Zeit im Bild , en vanaf maart 1995 ook het dagelijkse vroegavondmagazine ” Willkommen Österreich “. Sinds 2000 presenteert Wolfram Pirchner het “Voorlopig besluit voor de Grand Prix of Folk Music​.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Wolfram_Pirchner

Ben Stiller

ben-stiller
ben stiller

Acteur, Komiek, Filmmaker en Regisseur
Hij won in 1993 samen met zijn hele schrijversstaf een Emmy Award voor The Ben Stiller Show en in 2001 een American Comedy Award voor zijn rol in Meet the Parents. Stiller is een zoon van komiek Jerry Stiller en actrice Anne Meara. Hij werd in 1988 gecontracteerd door MTVnetworks omdat hij een komische parodie had gemaakt op de film The Hustler en diens opvolger The Color of Money, genaamd The Hustler of Money. Hij kreeg ook een plaats binnen de ploeg van Saturday Night Live als schrijver/acteur en een naar hem vernoemde eigen show. Hierin voerde hij sketches op met vaste acteurs als Janeane Garofalo en Andy Dick. Stiller behoort samen met Will Ferrell, Vince Vaughn, Jack Black, Steve Carell, Owen en Luke Wilson tot een groep acteurs die door media geregeld het Frat Pack wordt genoemd.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0001774/

George Jones

george-jones
george jones

Country Zanger
Jones heeft als solo-artiest, maar ook samen met andere artiesten zoals Johnny Paycheck, meer dan 150 hits gehad. Dit leidde tot grote erkenning onder muziekcritici en collega-muzikanten. Waylon Jennings schreef in zijn nummer It’s Alright: “If we all could sound like we wanted to, we’d all sound like George Jones.” Naast zijn muzikale carrière kende Jones een roerig leven. Hij haalde dikwijls de krantenkoppen met berichten over dronkenschap, diverse relaties (waaronder zijn huwelijk met Tammy Wynette) en geweld. Ook miste hij vele optredens, wat hem de bijnaam No Show Jones opleverde. In 1992 werd hij opgenomen in de Country Music Hall of Fame en in 2010 in de Texas Country Music Hall of Fame. Voor 2013 had Jones zijn laatste tournee gepland, waarna hij met pensioen wilde gaan.
r.i.p. 26 april 2013

Website: https://twitter.com/gjpossum

Jude Law

jude-law
jude law

Televisie- en Filmacteur
Hij werd in 2000 genomineerd voor een Academy Award voor zijn bijrol in The Talented Mr. Ripley, waarvoor hij een Bafta Award daadwerkelijk toegekend kreeg. Zijn hoofdrol in Cold Mountain leverde hem in 2002 een tweede Oscarnominatie op. Tijdens beide films stond Law onder regie van Anthony Minghella. Law heeft een productiemaatschappij met medeacteurs Ewan McGregor en Jonny Lee Miller, genaamd Natural Nylon. Law heeft ook een succesvolle carrière op het podium achter de rug en trad op in verschillende West End- en Broadway- producties zoals Les Parents Terribles in 1995, Hamlet in 2010 en Anna Christie in 2011. Hij ontving Tony Award-nominaties voor de eerste en tweede van deze.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0000179/

Nicolette Sheridan at the beach in St. Barthelemy


Nicollette Sheridan is a British-born American actress.

Sheridan began her career as a fashion model, appearing in the pages of Vogue and on the cover of Cosmopolitan, shot by Francesco Scavullo. Whilst still a teenager,
she famously starred in a Martini TV commercial, delivering the beverage through
the streets of LA on roller skates.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nicollette_Sheridan