Margo Harshman

margo-harshman
margo harshman

Actrice
Al op tweejarige leeftijd begon ze mee te doen aan missverkiezingen en in 1997 kreeg ze haar filmdebuut met een hoofdrol in de familiefilm The Elf Who Didn’t Believe.
Ze is onder meer bekend van haar rol in de Disney Channel serie Even Stevens, waarin ze van 1999 tot en met 2003 te zien was. Hierna kreeg ze een rol in de kortlopende sitcom Run of the House. Ze was ook te zien in het 6e seizoen van The Big Bang Theory, waarin ze Sheldons assistente Alex speelde. In NCIS speelt ze Delilah, de vriendin en later echtgenote van Timothy McGee.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0366106/

Robbie Coltrane

robbie-coltrane
robbie coltrane

Acteur en Komiek
Buiten het Verenigd Koninkrijk kreeg hij bekendheid met zijn rol in de film Nuns on the Run uit 1990, tegenover Eric Idle en als de Paus in de satirische film The Pope Must Die uit 1991. Voor zijn rol in de Britse detectiveserie Cracker (1993 – 1996), waarin hij een forensisch psycholoog speelde, kreeg Coltrane een BAFTA. Hierna speelde hij Valentin Dmitrovich Zukovsky in twee James Bondfilms, GoldenEye en The World Is Not Enough. In 2001 had hij een belangrijke rol in de film From Hell. Dat jaar kreeg hij ook de grote rol van halfreus Rubeus Hagrid in de Harry Potterfilmreeks.
Voor zijn bijdrage aan Harry Potter en de Steen der Wijzen kreeg hij in 2002 een
BAFTA-nominatie voor beste mannelijke bijrol. In 2006 werd Coltrane benoemd
tot Officier in de Orde van het Britse Rijk.
r.i.p. 14 oktober 2022

Website: https://www.imdb.com/name/nm0001059/

Ron Bohmer

ron-bohmer
ron bohmer

Zanger en Acteur
Die vooral bekend staat om zijn muzikale theaterrollen op Broadway en als artiest
en singer-songwriter. Hij speelde in tal van Broadway-producties,
waaronder The Scarlet Pimpernel, Les Misérables, en Fiddler on the Roof,
en toerde door de Verenigde Staten met rollen als The Phantom in The Phantom of the Opera, en Joseph Smith in The Book of Mormon.
Als concertsolist trad hij op met symfonieorkesten over de hele wereld.

Website: https://ronbohmer.com/

Steve Wright

steve-wright
steve wright

Presentator en Radio Diskjockey
Steve Wright huldigde het zogenaamde zoo format, met “zogenaamde” gastoptredens, doldwaze sketches, en een zogenaamde posse (zijn medewerkers, eerst nog onder de naam The Afternoon Boys) die alles becommentarieerde en anderszins met hun geluiden het programma vulde. Zijn inspiratie haalde hij voornamelijk uit de Verenigde Staten, waar Rick Dees en Wolfman Jack furore maakten als diskjockeys. Het beroemdst werden Wrights “zogenaamde” gasten die hem belden; deze typetjes (soms persiflages van echte beroemdheden, zoals Mick Jagger en Arnold Schwarzenegger) werden gespeeld door Gavin McCoy, Peter Dickson en Richard Easter.
r.i.p. 12 februari 2024

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Wright_(DJ)

Woo Daves

woo-daves
woo daves

Professionele Visser en Televisiepersoonlijkheid
Tegen het einde van zijn lange carrière in de professionele visserij won Woo Daves de Bassmaster Classic 2000 in Chicago. In totaal heeft hij deelgenomen aan 17 klassiekers en eindigde hij in de Top 5 in zes van die evenementen. Hij heeft vier Bassmaster-toernooien gewonnen, waaronder de New York Open in 2002. Daves staat bekend als een meedogenloze promotor van zeebaarsvissen, die het hele jaar na zijn klassieke overwinning seminars presenteert en optredens doet om zijn sponsors en de sport te vertegenwoordigen. Als een van de eersten die een nauwe band tussen NASCAR en zeebaarsvissen tot stand bracht, organiseerde Daves in 1991 een jaarlijks liefdadigheidstoernooi met NASCAR-legendes en zeebaarsvissers. De toernooien genereren geld voor Super Kids, een in Virginia gevestigde organisatie die ten goede komt aan verstandelijk gehandicapten.

Website: https://www.bassmaster.com/angler/woo-daves/

Axel Bulthaupt

axel-bulthaupt
axel bulthaupt

Journalist, Entertainer en TV-Presentator
In 1989 liep hij stage bij de North German Broadcasting Corporation.
Nadat hij zich bij NDR had aangesloten bij het radioprogramma Overture,
begon hij al snel met televisiewerk. Voor NDR modereerde hij het jeugdblad Jetzt geht’s en de talkshow LebensArt . In 1994 stapte Bulthaupt over naar MDR,
waar hij van 1994 tot 2003 moderator was van het ARD- tabloidmagazine Brisant.
In 2000 kregen Axel Bulthaupt, Griseldis Wenner en Ines Krüger de Bambi als explosieve presentatoren voor het beste tv-tabloidmagazine. In 2003 startte de serie Expeditie Bulthaupt , die handelt over de geschiedenis en archeologie van Midden-Duitsland, bijvoorbeeld over de prehistorische bevolking van Bilzingsleben of de stadsgracht van Kyhna. Van 2004 tot juni 2016 werkte hij als presentator van een talkshow bij de MDR-show Unter Uns en presenteerde hij de entertainmentshow Sunday – The Show of Surprises op MDR-televisie . In maart 2007 publiceerde hij zijn eerste boek, Heidi en Klara in Italië , een reisboek voor kinderen.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Bulthaupt

Cathy Rogers

cathy-rogers
cathy rogers

Presentatrice, Toetsenist en Achtergrondzangeres
Ze is vooral bekend als presentator van de Britse reality concurrentie serie Scrapheap Challenge en de Amerikaanse tegenhanger Junkyard Wars, evenals voor het zijn de toetsenist en backing zanger voor de indie pop bands Heavenly en Marine Research. Ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Oxford en behaalde een masterdiploma in gezondheidsbeleid. Rogers kwam begin jaren negentig als producer bij de BBC en specialiseerde zich in wetenschappelijke documentaires, waaronder werk aan de langlopende serie Horizon . In dezelfde periode speelde ze keyboards en zong vocals in de Twee pop groep Heavenly.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Cathy_Rogers

Drew Barrymore

drew-barrymore
drew barrymore

Actrice, Regisseur, Presentatrice en Ondernemer
Ze won in 2010 een Golden Globe voor haar hoofdrol als Little Edie in de televisiefilm Grey Gardens. Daarnaast won ze meer dan 25 andere prijzen, waaronder een Saturn Award voor beste actrice in 1999 (voor de tragikomedie Ever After), een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award (allebei voor Grey Gardens). Barrymore kreeg in 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Op 25 april 2007 werd ze door het tijdschrift People uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld.

Website: https://flowerbydrew.com/

Linda Vester

linda-vester
linda vester

Presentatrice, Nieuwslezer en Televisiepersoonlijkheid
Vester begon haar journalistieke carrière tijdens haar stage bij CBS News ‘ Paris Bureau in 1985 en Boston bureau in 1986-87. In 1987 was haar eerste uitzending als algemeen nieuwsverslaggever bij KHGI-TV in Kearney, Nebraska . Na een pauze om haar Fulbright Scholarship in Egypte na te streven , werd ze door NBC News ingehuurd om als buitenlandse correspondent te worden verzorgd.
In 1996 werd Vester opnieuw toegewezen aan de Verenigde Staten, rapporterend vanuit het bureau van NBC in Chicago . Een jaar later werd ze gepromoveerd tot anker van NBC News bij Sunrise en verhuisde ze naar New York . Gedurende deze tijd verankerde ze ook de berichtgeving in de middag op MSNBC. In 1999 werd Vester ingehuurd door Fox News Channel om zijn middagnieuwsuitzendingen te hosten.

Website: https://www.linda-vester.com/

Mary McAleese

mary-mcaleese
mary mcaleese

Voormalig President van Ierland
Was tussen 10 november 1997 en 10 november 2011 de achtste president van Ierland (Uachtarán na hÉireann). In 1979 ging ze bij de nationale televisie en radio omroep RTÉ werken als journalist en presentatrice. In 1981 keerde ze terug naar haar Reid Professorschap, maar bleef in deeltijd voor RTÉ werken in de vier jaar erna.
Op 11 november 1997 werd ze geïnstalleerd als de achtste president van Ierland.
Dit was de eerste keer in de wereldgeschiedenis dat een vrouw een
andere vrouw als president opvolgde.

Website: https://www.marymcaleese.com/

Maybrit Illner

maybrit-illner
maybrit illner

Journalist, TV-Presentatrice en Schrijfster
Nadat ze haar middelbare school had afgerond, studeerde Illner van 1984 tot 1988 aan de Friedrich Engels Extended High School (tegenwoordig: Andreas Gymnasium ) in de wijk Friedrichshain in Oost-Berlijn aan de afdeling Journalistiek van de Karl Marx Universiteit in Leipzig . Daarna werkte ze als sportjournalist voor de DDR-televisie . In 1989 verhuisde ze naar de buitenlandse redactie van de Duitse tv-omroep . In 1986, toen ze nog studeerde, sloot ze zich aan bij de SEDa, maar verliet de partij weer in 1989. Nadien modereerde Illner de serie azur – het reis- en avondjournaal – tot het einde van de Duitse televisiezender eind 1991.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Maybrit_Illner_(Fernsehsendung)

Metallica

metallica
metallica

Heavy Metal Band
Lars Ulrich plaatste in 1980 in het blad The Recycler een advertentie omdat hij samen met gelijkgestemden een metalband wilde starten. James Hetfield reageerde op deze advertentie en spoedig hadden Lars en James hun eerste ontmoeting, maar pas in de zomer van 1981 werd de basis van Metallica gelegd. Ulrich had met succes geprobeerd in aanmerking te komen voor het leveren van een bijdrage aan Metal Massacre, een Metal Blade-compilatie en moest nu snel een band vormen om dit nummer op te kunnen nemen. Naast Hetfield speelde Lloyd Grant leadgitaar.
Hun eerste show vond plaats op zondag 14 maart 1982 in Anaheim Club Radio City. Metallica speelde twee eigen geschreven nummers (Hit the Lights en Jump in the Fire) en daarnaast ook nog covers van onder andere heavy-metalbands Diamond Head, Sweet Savage en Blitzkrieg.

Website: https://www.metallica.com/