Suzi Quatro

suzi-quatro
suzi quatro

Zangeres, Basgitariste en Radiopersoonlijkheid
Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan en verkocht wereldwijd 55 miljoen platen.
Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste ‘Suzi Soul’ bij de meidenband Pleasure Seekers, waarvan ook haar zusters Arlene en Patti deel uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuwe plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solocarrière te beginnen.

Website: http://www.suziquatro.com/

Ainsley Harriot

ainsley-harriot
ainsley harriot
ainsley-harriot02
ainsley harriot

Chef-Kok en TV-Presentator
Hij is vooral bekend als presentator van het Engelse kookprogramma Ready Steady Cook. Zijn eerste televisieprogramma was Good Morning with Anne and Nick, waarin hij het kookgedeelte op zich nam. Daarna presenteerde hij Can’t Cook, Won’t Cook. Sinds 2000 presenteert hij Ready Steady Cook. In 2000 maakte Harriott zijn debuut op de Amerikaanse televisie met de Ainsley Harriott Show, waarvan meer dan honderd afleveringen werden gemaakt. Hierna presenteerde hij een Amerikaanse versie van Ready Steady Cook, onder de naam Ready… Set… Cook!.

Website: https://www.ainsley-harriott.com/

Anna Ryder-Richardson

anna-ryder-richardson
anna ryder richardson

voormalig Binnenhuisarchitect en TV-Presentatrice
Ze staat bekend als ontwerper van de BBC-shows Changing Rooms en het onderwerp Chaos at the Zoo , waarin haar eigendom van Manor House Wildlife Park in Pembrokeshire wordt gedocumenteerd. Na een vroege carrière in modellenwerk
werd ze fitnessinstructeur. Ze leidde de kinderinterieurwinkel ‘Squidgy Things’,
waar ze begon met het ontwerpen en decoreren van kinderkamers,
wat een carrière als interieurontwerper op gang bracht. Ze beschrijft haar eigen stijl als evoluerend, maar “[prefereert] de gedurfdere kleuren”.
Ze noemt Kelly Hoppen onder haar invloeden. Haar doorbraak was op een
design-segment op GMTV in 1996, waarna Ainsley Harriott haar voorstelde aan
de producenten van de kortstondige documentaire show Change That.

Website: https://www.walesonline.co.uk/whats-on/family-kids-news/truth-anna-ryder-richardson-welsh-18800403

Bob Wise

bob-wise
bob wise

Politicus en voormalig Gouverneur van West Virginia
Wise was van januari 2001 tot januari 2005 de 33e gouverneur van West Virginia.
Hij diende ook van 1983 tot 2001 in het Huis van Afgevaardigden van de
Verenigde Staten. In 2005 werd Wise de president van de Alliance for
Excellent Education, een non-profitorganisatie die zich richt op de hervorming
van de middelbare scholen in het land.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Wise

Jack Osbourne

jack-osbourne
jack osbourne

Mediapersoonlijkheid
Als zoon van heavy metal zanger Ozzy Osbourne speelde hij samen met zijn vader, moeder Sharon en zus Kelly in de realityserie The Osbournes (2002-2005) van MTV. Osbourne heeft sindsdien een carrière als fitness- en reisverslaggever nagestreefd en presenteerde shows als Jack Osbourne: Adrenaline Junkie (2005-2009)
en BBC ’s Saving Planet Earth (2007).

Website: https://www.imdb.com/name/nm1115981/

Johannes Rau

johannes-rau
johannes rau

Politicus en voormalig Bondspresident van Duitsland
Was een Duits politicus van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD). Rau was oorspronkelijk lid van de linkschristelijke Gesamtdeutsche Volkspartei en ging met Gustav Heinemann in 1957 over naar de SPD. Hij was als tweede sociaaldemocraat bondspresident van Duitsland van 1999 tot 2004.
r.i.p. 27 januari 2006

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Johannes_Rau

Judy Crowell

judy-crowell
judy crowell

voormalig Televisie Presentatrice
Vroeger gastvrouw van televisie programma QVC, waar ze een lange carrière heeft opgebouwd voor verkopen van spullen zoals juwelen, nu maak ze filmpjes en heeft een podcast over fitnessen, eten en funday show.

Website: https://www.instagram.com/judycrowellstyle/

Kelly Osbourne

kelly-osbourne
kelly osbourne

Televisiepersoonlijkheid, Actrice en Zangeres
Ze is de dochter van rocklegende Ozzy Osbourne (van de gelijknamige band en van Black Sabbath) en zijn tweede vrouw Sharon. Kelly maakte deel uit van een groep jonge artiesten, die de punk in de vroege jaren 00 een tweede leven gaf met hun pseudo-punk kleding en anti-gezag houding. In 2002 bracht ze haar eerste album Shut up uit. Vooral door de cover van Madonna’s Papa don’t preach kreeg dit album bekendheid. Op het Ozzfest van 2002 en een aantal andere concerten, zong Kelly samen met Andrew W.K. het nummer She Is Beautiful.

Website: https://www.imdb.com/name/nm1114884/

Mireille Mathieu

mireille-mathieu-digital
mireille mathieu (digitaal)
mireille-mathieu
mireille mathieu

Zangeres
Zij werd door de Fransen ontdekt op 21 november 1965, naar aanleiding van de Franse tv-uitzending “Télé-Dimanche” waar zij in de zangwedstrijd “Le Jeu de la Chance” het liedje “Jezebel” van Édith Piaf interpreteerde. Ze won de wedstrijd en werd meteen heel populair in Frankrijk en in het buitenland.
“La demoiselle d’Avignon”, zoals haar bijnaam luidt, vierde in november 2005 haar 40-jarige zangcarrière in de Olympia, waar zij op 24 november een “ruby record” ontving voor de verkoop van 122 miljoen albums in de hele wereld sinds haar debuut.

Website: https://www.mireillemathieu.com/?lang=en

Neil Diamond

neil-diamond
neil diamond

Zanger
Zijn bekendste hit is Sweet Caroline uit 1969. Daarnaast acteerde hij in een film, The Jazz Singer uit 1980, die hem de hit Love on the Rocks opleverde. Diamond begon in 1958, met nummers als Blue Destiny en A Million Miles Away, waarover hij zei “The first song I ever wrote on a piano. I played all the instruments on this demo… because I worked cheap”. Hij werd vooral populair in de jaren zeventig. Hij schreef daarbij niet alleen voor zichzelf, maar ook bijvoorbeeld voor The Monkees (A little bit me, a little bit you). Zijn livealbum Hot August Night (1972) vormde de definitieve doorbraak en werd overal bijzonder goed verkocht, zeker in Australië. Na deze plaat volgden de soundtrack Jonathan Livingstone Seagull en Serenade.

Website: https://www.neildiamond.com/

Uri Geller

uri-geller
uri geller

Mentalist en Kunstschilder
Begin jaren 70 van de 20ste eeuw verwierf hij wereldfaam met zijn optredens,
waarin hij een aantal van zijn vermeende capaciteiten als ‘paranormalist’ tentoonspreidde. Zijn bekendste gimmick is het buigen van lepels.
De laatste jaren is Geller ook actief als kunstschilder. In de jaren zeventig was hij enige tijd leerling van Salvador Dalí en daarnaast zegt hij geïnspireerd te worden
door onder anderen Peter Max, Andy Warhol en Pablo Picasso.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Uri_Geller

Anand Naidoo

anand-naidoo
anand naidoo

Journalist, Nieuwslezer en Correspondent
Hij kwam in oktober 2012 bij CGTN America na zes jaar als anker voor Al Jazeera English , en tien jaar daarvoor als wereldnieuws-anker van CNN International.
Voordat hij in 1997 bij CNN kwam, was Anand het avondnieuwsanker voor de South African Broadcasting Corp. in Johannesburg. Hij begon zijn uitzendcarrière in België, waar hij werkte als field producer voor de Belgische televisie en als producer en anker voor de Belgian Radio World Service. Anand heeft ook gewerkt als nieuwsredacteur bij Radio 702, een onafhankelijk radiostation in Johannesburg
en als presentator bij het Zuid-Afrikaanse kabelstation M-Net. Hij begon zijn
carrière als journalist bij de Johannesburg Rand Daily Mail.

Website: https://twitter.com/anandnaidoo

Arnold Rüütel

arnold-ruutel
arnold ruutel

Politicus en voormalig President van Estland
Tussen 2001 en 2006 was hij de president van Estland. Hij is van oorsprong landbouwspecialist en houdt zich nog steeds actief bezig met agrarische vraagstukken. Bij de presidentsverkiezingen van september 2006 stelde Rüütel zich herkiesbaar voor een tweede ambtstermijn. Hij werd echter verslagen door de voormalige Estse minister van Buitenlandse Zaken Toomas Hendrik Ilves.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_R%C3%BC%C3%BCtel

Frank W. Abagnale

frank-w-abagnale
frank w. abagnale

voormalig beroemde Oplichter
Is een Amerikaanse voormalig oplichter die in de jaren 1960 vijf jaar lang actief was. Abagnale is de baas van Abagnale & Associates, een fraude-adviesbureau.
In 2002 is zijn levensverhaal verfilmd door regisseur Steven Spielberg onder de titel Catch Me If You Can. Zijn rol wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio. De rol van zijn vader (Frank Abagnale Sr.) wordt gespeeld door Christopher Walken en die van zijn moeder (Paula Abagnale) door Nathalie Baye. Een van de FBI-agenten die achter hem aan zitten in de film is de fictieve agent Carl Hanratty, een rol van Tom Hanks. Zelf heeft Abagnale in de film een klein rolletje als politie-agent. In april 2011 is hier ook een Broadway Musical over gemaakt. Deze werd al genomineerd voor 4 Tony awards.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_Abagnale_jr.

Gray Davis

gray-davis
gray davis

Politicus en voormalig Gouverneur van California
Is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij die van 1999 tot 2003 diende als gouverneur van de staat Californië. Op 7 oktober koos meer dan 55% van de kiezers ervoor om Davis terug te roepen. Het was nog maar de tweede keer dat er een gouverneur van een Amerikaanse staat werd teruggeroepen. Davis werd opgevolgd door de Republikein Arnold Schwarzenegger.

Website: https://governors.library.ca.gov/37-Davis.html

Jay Leno

jay-leno
jay leno

Komiek, Presentator, Schrijver en Ondernemer
Hij is het bekendst als de presentator van de NBC-show, The Tonight Show. Ook bezit hij het productiebedrijf Big Dog Productions, medeproducent van The Tonight Show.
Leno startte zijn carrière door optredens te geven in nachtclubs, cafés en elke plek waar hij vijf minuten op het podium mocht staan. Hij werd snel bekend om zijn werk, maar ook om zijn opvallende uiterlijk, en met name zijn grote kin. Ook al kwam Leno regelmatig op tv in de vorm van gastoptredens in The Tonight Show, toen gepresenteerd door Johnny Carson, hij kreeg niet de status van een ster en bleef optreden waar hij dat mocht. Hij begon meer optredens op de tv te krijgen toen veel van zijn vrienden en leeftijdsgenoten meer invloed kregen bij de televisieprogramma’s. Leno is een recordaantal keer bij Late Night met David Letterman te gast geweest. Zijn populariteit werd opgemerkt door eindverantwoordelijken van NBC, die besloten om hem permanent medepresentator te maken van de The Tonight Show toen Joan Rivers ermee ophield.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Leno

Jon Denning

jon-denning
jon denning
jon-denning02
jon denning

voormalig Nascar Coureur
Jonathan Alan Denning is een Amerikaanse NASCAR-coureur. In 2009 verliet Jon zijn NASCAR-carrière om zijn opleiding voort te zetten. Op 29 april 2012 werd Jon opgenomen in de National Jewish Sports Hall of Fame and Museum en is de enige persoon die dit heeft gedaan in de categorie “Auto Racing”.

Website: https://www.jondenning.com/

Ming Tsai

ming-tsai02
ming tsai
ming-tsai
ming tsai

Restauranthouder, Televisiepersoonlijkheid, Chef-Kok
Tsai’s restaurants hebben zich gefocust op oost-west fusionkeuken. Tsai organiseert Simply Ming , een kookprogramma op de Amerikaanse openbare televisie , dat in het zeventiende seizoen wordt uitgezonden . Eerdere shows die Tsai organiseerde, waren onder meer Ming’s Quest , een kookprogramma op het Fine Living Network,
en “East Meets West”. Tsai verscheen in de kookwedstrijd van Food Network
The Next Iron Chef (2010). Tsai begon zijn televisiecarrière in de kookshow Cooking Live van chef-kok Sara Moulton , terwijl ze hem in 1997 een week voor haar liet invullen. Van 1998 tot 2003 was hij gastheer van East Meets West op het Food Network. Hij organiseert Simply Ming- voedselshow op PBS.

Website: https://www.ming.com/

Moe Bandy

moe-bandy
moe bandy

Countryzanger
Hij was het populairst in de jaren zeventig, toen hij verschillende hitnummers had, zowel alleen als met zijn zangpartner, Joe Stampley. In 1962 begon hij een carrière
in de countrymuziek na te streven. Hij verzamelde een band die hij
Moe and the Mavericks noemde en vond werk bij het spelen van kleine bierbars, honky-tonks en clubs in een groot gebied rond San Antonio.
Toen hij jong was, probeerde hij te klinken als Hank Williams en George Jones –
‘Ik heb zelfs mijn haar laten knippen zoals het zijne.’

Website: https://moebandy.com/