Ozzy Osbourne

ozzy-osbourne
ozzy osbourne

Zanger en Televisie Persoonlijkheid
Is een Engelse singer-songwriter wiens carrière ongeveer 50 jaar overspant. Sinds december 2010 is de verkoop van zijn albums gestegen naar een totaal aantal van meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. Osbourne verkreeg bekendheid als leadzanger van de heavymetalband Black Sabbath. In zijn latere solocarrière behaalde Osbourne een multi-platinastatus in aanvulling op de multi-platinastatus die hij had verdiend met Black Sabbath. In de vroege jaren 2000 werd Osbourne een reality-tv- ster en verscheen hij als zichzelf in de MTV- realityshow The Osbournes naast vrouw en manager Sharon en twee van hun drie kinderen, Kelly en Jack. Hij speelt samen met Jack en Kelly in de televisieserie Ozzy & Jack’s World Detour. Het derde seizoen van de show debuteerde in juni 2018. In november 2017 werd bekend dat Osbourne zich gereedmaakte voor een afscheidstoernee van 2 jaar. Daarbij toerde hij niet het hele jaar door en deed hij een groot deel van de wereld aan. Het laatste optreden in de Benelux vond plaats op 24 juni 2018 in België op het Graspop-festival.

Website: https://www.ozzy.com/

Sharon Osbourne

sharon-osbourne
sharon osbourne

Televisiepersoonlijkheid, Entertainmentmanager en Schrijfster
Ze is getrouwd met heavy metal singer-songwriter Ozzy Osbourne en kwam op de voorgrond nadat ze op The Osbournes (2002-2005) verscheen, een reality-tv-show die werd uitgezonden op MTV , die het dagelijkse leven van haar familie volgde. Osbourne werd later jurylid voor talentenjachten bij televisieshows, zoals The X Factor (2004-2007, 2013, 2016-2017) en America’s Got Talent (2007-2012). Osbourne wordt gecrediteerd met het nieuw leven inblazen van de heavy metal-carrière van haar man door de zomer Ozzfest- tour op te richten. Van 2003 tot 2006 presenteerde ze haar eigen tv-talkshow The Sharon Osbourne Show , die werd gesyndiceerd op verschillende Amerikaanse zenders en ook in het VK vertoonde op Sky One.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Sharon_Osbourne

Alexander Wurz

alexander-wurz
alexander wurz

voormalig Oostenrijks Formule 1 Coureur
Hij reed van 1997 tot 2000 voor Benetton Formula en van 2001 tot 2005 voor McLaren. Bij McLaren fungeerde Wurz als testrijder, maar mocht tijdens de GP van San Marino in 2005 de coureur Juan Pablo Montoya vervangen. Deze race finishte Wurz op een vierde positie, maar werd uiteindelijk derde dankzij de diskwalificatie van Jenson Button. Op 2 januari 2006 maakte Williams F1 bekend dat Wurz bij hen had getekend. Wurz verschijnt in 2007 voor het eerst sinds 7 jaar weer aan de start van een kampioenschap , als tweede rijder bij dit team. Op 10 juni van dat jaar bezorgde hij het Williams-team een podiumpositie op het Canadese Circuit Gilles Villeneuve.
Na de Grand Prix van Shanghai in 2007 kondigde Wurz zijn vertrek aan als Formule 1 coureur vanwege motivatieproblemen. Hij kwam later terug op zijn besluit om te stoppen in de Formule 1. In 2008 was hij de officiële testcoureur van het team
van Honda F1. Op 5 december 2008 maakte dat team bekend te stoppen
met al haar Formule 1 activiteiten.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Alexander_Wurz

Andreas Khol

andreas-khol
andreas khol

voormalig Politicus
Van 2002 tot 2006 was hij voorzitter van de Oostenrijkse Nationale Raad. Hij stelde zich kandidaat voor de federale presidentsverkiezingen in 2016 in Oostenrijk. Na zijn verkiezingsnederlaag in de eerste ronde (hij bereikte slechts de vijfde van zes kandidaten stond bekend dat Khol zich terugtrok uit de politiek.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Andreas_Khol

Cami

cami
cami waldeck
cami02
cami waldeck

Model, Actrice en Zangeres
Ze acteer en zing al sinds ze een kind was, ze begon met toneelstukken en musicals in de gemeenschap en begon toen met modellenwerk. Ze is geboren en getogen in het strandgebied van Los Angeles, ging naar UCSB voor de universiteit waar ze een dubbele major BA behaalde in psychologie en communicatiestudies.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0907039/

Lisa Robertson

lisa-robertson
lisa robertson

Televisiepersoonlijkheid, Presentatrice en Modeontwerpster
Lisa Robertson was misschien wel de meest populaire en best presterende host aller tijden van het netwerk , genereerde een enorme schare fans en genereerde miljarden dollars aan inkomsten. In 2012 lanceerde ze haar eigen Lisa Robertson-collectie om haar eigen ontwerpen en meer van haar favoriete dingen te creëren en te laten zien, en in 2014 stapte ze over van QVC.

Website: https://lisarobertson.com/

Mary Tyler Moore

mary-tyler-moore
mary tyler moore

Actrice en Comédienne
Moore speelde van 1961 tot 1966 in de tv-comedy The Dick Van Dyke Show, die haar een eerste Golden Globe en twee Emmy Awards opleverde. In 1967 had ze veel succes in de speelfilm Thoroughly Modern Millie, maar haar filmcarrière kwam tijdelijk tot stilstand nadat ze in 1969 de tegenspeelster van Elvis Presley was geweest in diens laatste speelfilm Change of Habit. De film werd geen succes en Moore speelde elf jaar niet in een bioscoopfilm. Wel had ze van 1970 tot 1977 de hoofdrol in de naar haar vernoemde The Mary Tyler Moore Show, waarvoor ze haar tweede Golden Globe en vier Emmy’s ontving. In 1981 kreeg Moore haar derde Golden Globe en werd ze genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol in Ordinary People. Meer dan 25 acteerprijzen werden haar toegekend, waaronder haar zevende Emmy Award voor haar rol in de televisiefilm Stolen Babies (1993).
r.i.p. 25 januari 2017

Website: https://www.imdb.com/name/nm0001546/

Michael Buerk

michael-buerk
michael buerk

Journalist, Nieuwslezer en Presentator
Hij presenteerde BBC News van 1973 tot 2002 en is sinds 1990 gastheer van
BBC Radio 4 ’s The Moral Maze . Hij was ook de presentator van BBC One’ s docudrama 999 van 1992 tot 2003. Buerk begon zijn carrière in de journalistiek
bij de Bromsgrove Messenger , South Wales Echo (hij deelde een huis met
Sue Lawley in Cardiff ) en de Daily Mail. In 1970 trad hij toe tot BBC Radio Bristol, waar hij de eerste stem was die in de ether werd gehoord,
voordat hij in 1973 een netwerkverslaggever werd voor BBC News.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Buerk

Mikuláš Dzurinda

mikulas-dzurinda
mikulas dzurinda

Politicus en voormalig Minister-President van Slowakije
Is een Slowaakse politicus die premier van Slowakije was van 30 oktober 1998
tot 4 juli 2006. Hij is de oprichter en leider van de Slowaakse Democratische Coalitie (SDK) en vervolgens de Slowaakse Democratische en Christelijke Unie.
Van 2002 tot 2006 vormde zijn partij een coalitieregering met de
christen-democratische beweging, de Alliantie van de nieuwe burger en
de partij van de Hongaarse coalitie.​ De 2e regering van Mikuláš Dzurinda werd bestempeld als een hervormingsgezinde, marktgerichte en meest effectieve
regering in economische aangelegenheden in Slowakije sinds 1993.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Mikul%C3%A1%C5%A1_Dzurinda

Nick Ross

nick-ross
nick ross

Radio- en TV-Presentator
Tijdens de jaren 1980 en ’90 was hij een van de meest alomtegenwoordige van de Britse omroepen, maar is vooral bekend voor het hosten van de BBC tv-programma Crimewatch, die hij heeft verlaten op 2 juli 2007 na 23 jaar. Vervolgens filmde hij een grote serie voor BBC One genaamd The Truth About Crime en maakte hij documentaires voor BBC Radio 4. Hij maakte deel uit van het presentatieteam van een kortstondig nieuwsprogramma in de vroege avond, Sixty Minutes, dat in 1983 begon en bedoeld was als vervanging voor Nationwide , maar bleek een onpraktisch format te hebben. In dezelfde periode was hij een van de oprichters van de BBC Breakfast Time op BBC 1 , het eerste reguliere programma in dit tijdslot, vanaf de lancering begin 1983, met Frank Bough en Selina Scott , en ook met de lancering van Watchdog als prime time. stand-alone consumentenserie.

Website: https://www.nickross.com/

Paul Jones

paul-jones
paul jones

Zanger, Acteur, Mondharmonicaspeler en Radio- en Televisiepresentator
Als “P.P. Pond” speelde hij duetten met ‘Elmo Lewis’ aka Brian Jones (later medeoprichter van de Rolling Stones) in de ‘Ealing Club’, thuisbasis van Alexis Korner’s Blues Incorporated, die zangers in dienst had zoals Long John Baldry en Mick Jagger.
Hij werd door Keith Richards en Brian Jones gevraagd om leadzanger te worden van een door hen op te richten popband maar wees het aanbod af; vervolgens vroegen ze Mick Jagger of hij wellicht wel interesse had voor het baantje.
Zo was Jones dus bijna leadzanger van de latere Rolling Stones geworden.
Hij werd wel leadzanger van de bekende groep Manfred Mann waarmee hij verschillende top 1-hits scoorde voordat Jones solo ging in juli 1966.
Hiermee ging het beduidend minder en Jones begon toen een carrière als filmacteur wat een paar films opleverde als de film Privilege (1967) die later een cultfilm werd.
Ook verscheen Jones geregeld in tv-shows en tv-series.
Hij was jarenlang presentator van een BBC Radio 2-programma over blues.

Website: http://www.pauljones.eu/

Shawna Waldron

shawna-waldron
shawna waldron

Actrice
Waldron is het best bekend voor haar rol als Becky O’Shea in 1994 sport komische film Little Giants en als Bonnie Stiles op CBS tv-serie Ladies Man. Waldron speelde in een reeks commerciële rollen voordat hij de rol van Becky “Icebox” O’Shea, het enige meisje in een jongensvoetbalteam, in de film Little Giants landde. Little Giants wordt beschouwd als haar eerste speelfilmdebuut (de film The New Kid , waarin ze ook acteerde, is nooit uitgebracht). Na de hoofdrol in Little Giants , ging Waldron de dochter van Michael Douglas spelen in de film The American President. Waldron’s eerste televisierol was in de pilot voor CBS’s Morning Glory . Ze speelde toen een gastrol in de serie Malony , waarin ze de dramatische rol speelde van een tiener die getuige was geweest van een moord. Waldron werd genomineerd voor Best Performance in een tv-comedyserie, categorie Supporting Young Actress van de eenentwintigste jaarlijkse Young Artist Awards 1998-1999 voor haar rol in Ladies Man.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0907323/

Annelise Théodoloz

annelise-theodoloz
annelise theodoloz

Alt- of Mezzosopraan Opera Zangeres
Annelise Théodoloz, gepassioneerd zangleraar, werkt al dertig jaar in dienst van jongeren, novicen of bevestigde stemmen en heeft een aantal stemmen opgeleid
en getraind die onze koren integreren of op hun beurt bevestigde solisten zijn geworden. Annelise Théodoloz, atypische zangeres, wisselt in alt of mezzosopraan
af in het sacrale repertoire of in dramatische mezzo en lirico spinto sopraan voor recital en lyriek en treedt tot op de dag van vandaag het liefst op als mezzosopraan. Ze vertegenwoordigde Zwitserland bij de Nationale Opera van Boedapest
” Magyar Állami Operaház” en zong bij de Nationale Opera van Lorraine Nancy,
de Opéra de Tour, het Théâtre de Caen.

Website: https://www.operabase.com/annelise-theodoloz-a1492/nl

Ed Stewart

ed-stewart
ed stewart

Radio en Televisie Persoonlijkheid
Hij stond vooral bekend om zijn werk als DJ op BBC Radio 1 (met name de Junior Choice op zaterdagochtend ) en Radio 2 en als presentator voor Top of the Pops
en Crackerjack op BBC Television. Nadat Radio London stopte, werd Stewart een
van de eerste dj’s die zich bij Radio 1 voegde en presenteerde Happening Sunday
en What’s New . In 1968 nam Stewart de Junior Choice- show in het weekend over , waar hij een tiental jaar bleef. De stem die zegt: “Pardon, mag ik het genoegen hebben van deze dans?” op de originele single uit 1973 ” Won’t Somebody
Dance with Me ” van Lynsey de Paul was Stewart’s.
r.i.p. 9 januari 2016

Website: https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-35273252

Gerhard Schröder

gerhard-schroder
gerhard schroder

voormalig Politicus, Jurist en Bondskanselier van Duitsland
Is een voormalig Duits politicus van de SPD en jurist en bondskanselier van
Duitsland van 1998 tot 2005. Op 27 september 1998 won de SPD onder leiding
van Schröder de bondsdagverkiezingen van 1998 waarna hij een coalitie formeerde met de Bündnis 90/Die Grünen waarop hij op 27 oktober 1998 werd beëdigd als bondskanselier van Duitsland. Na de bondsdagverkiezingen van 2002 werd
Schröder nogmaals herkozen maar verloor de bondsdagverkiezingen van 2005
en werd opgevolgd door Angela Merkel. Sindsdien werkt hij als bestuurder
voor onder andere Nord Stream, Rosneft en Hannover 96.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Schr%C3%B6der

José Feliciano

jose-feliciano
jose feliciano

Zanger
Door zijn aangeboren glaucoom is hij vanaf zijn geboorte blind. Hij heeft vele internationale hits gehad, waarvan Feliz Navidad een van de bekendste is. Feliciano was vanaf zijn derde jaar al met muziek bezig. Toen hij vijf was, verhuisde zijn familie naar Harlem (New York). Hij bespeelde verschillende instrumenten, waaronder de accordeon, maar hij wilde graag gitaar leren spelen. Daarom sloot hij zich soms 14 uur per dag op in zijn kamer om naar rockalbums uit de jaren vijftig te luisteren. Op zijn zeventiende stopte Feliciano met school om in nachtclubs te spelen. Dit was om zijn familie te onderhouden. In hetzelfde jaar sleepte hij in Detroit zijn eerste professionele contract binnen. In 1967 schreef Feliciano het nummer No Dogs Allowed naar aanleiding van de weigering zijn blindengeleidehond toe te laten tot het Verenigd Koninkrijk, waar hij een optreden zou geven.

Website: https://www.josefeliciano.com/

Judas Priest

judas-priest
judas priest

Britse Heavymetalband
De band was oorspronkelijk een in 1969 opgerichte bluesband, die bestond uit
zanger Alan Atkins, gitarist Bruno Stapenhill, drummer John Partige en gitarist Ernie Chataway. De groep viel na enkele jaren echter uit elkaar. Na de opheffing sloot Atkins zich aan bij Kenneth Downings band Freight, waarna deze werd omgedoopt tot Judas Priest. De naam was ontleend aan het lied The Ballad of Frankie Lee and
Judas Priest van Bob Dylans album John Wesley Harding. Het debuutalbum
Rocka Rolla verscheen in 1974 bij Gull Records, twee jaar later gevolgd door
Sad Wings of Destiny. Niet lang daarna verwierf Judas Priest zijn eerste grote platencontract bij CBS/Columbia. In 1977 brak de band door in de VS met het
nummer Diamonds and Rust, vreemd genoeg een cover van folkzangeres Joan Baez. De bijbehorende plaat Sin After Sin werd met behulp van de latere drummer
van Toto, Simon Phillips, opgenomen.

Website: http://www.judaspriest.com/