Nikki Ziering

nikki-ziering
nikki ziering

Amerikaans Model en Actrice
Ziering was Playboy’s Playmate van de maand voor september 1997.
Ze verscheen twee keer op de cover, eerst in augustus 1997 en daarna in juli 2003, samen met een filmpje. Voorafgaand aan Playboy was Ziering een badkledingmodel dat meestal model stond voor Venus Swimwear en Frederick’s of Hollywood.
Ze verscheen van 1999 tot 2002 als Barker’s Beauty in The Price Is Right.
Haar televisiewerk omvat de reality-tv- serie Celebrity Love Island, I’m a Celebrity … Get Me Out of Here! als nevenactiviteitverslaggever van de Blackjack- serie

Ultimate Blackjack Tour van het CBS- toernooi; en co-host van de
comedyshow The Grill met Vernon Kay.

Website: https://priceisright.fandom.com/wiki/Nikki_Ziering

Vinton G. Cerf

vinton-g-cerf
vinton g. cerf

Amerikaans Internetontwerper en Zakenman
Hij wordt ook wel de ‘vader van het internet’ genoemd. Cerf ontwikkelde in 1973 samen met Bob Kahn de architectuur van wat later het internet werd.
Van 1976 tot 1982 was hij bij het Advanced Research Projects Agency van het Department of Defense (DARPA), waar hij een hoofdrol speelde bij het ontwerpen
van het TCP/IP-protocol en het internet. In december 1997 kreeg hij de
“National Medal of Technology” van president Bill Clinton, samen met zijn
partner Robert E. Kahn, voor deze prestaties.

Website: https://internethalloffame.org/inductees/vint-cerf

Bill Gates

bill-gates
bill gates

Ondernemer en Medeoprichter van het bedrijf Microsoft
William Henry Gates III werd geboren als zoon van een advocaat en een onderwijzeres. Hij heeft twee zussen. Hij werd door zijn ouders naar de Lakeside Prep School in Seattle gestuurd. Daar zag hij in 1968 een terminal die was verbonden met een timesharing-computer bij General Electric. Gates en Paul Allen, een vriend en latere zakenpartner, waren niet bij de terminal weg te slaan. Het tweetal werd zelfs hacker: ze braken in in het systeem dat de hoeveelheid verbruikte computertijd bijhield. Een lokaal computerbedrijf, dat inmiddels de computertijd op de terminal sponsorde, besloot hen daarom maar in dienst te nemen om bugs (programmeerfouten in een programma of spel) te vinden, in ruil voor een onbeperkte hoeveelheid computertijd. In de herfst van 1973 ging Gates studeren aan de Harvard-universiteit. Hij stopte daarmee toen Allen hem wees op de Altair 8800, een zelfbouwcomputer. Gates realiseerde zich dat voor een computer software nodig zou zijn. Hij belde MITS, de producent van de Altair, op en blufte dat hij samen met Allen een programma had geschreven – een BASIC-interpreter voor de Altair. Dat wilde het bedrijf graag zien. Gates werkte koortsachtig aan het programma en Allen kon het ten slotte aan MITS laten zien. Op 22 juli 1975 sloot MITS een overeenkomst met Gates en Allen om de rechten van hun BASIC-interpreter te kopen. Dit was de geboorte van Microsoft, het bedrijf dat Gates en Allen beiden multimiljardair zou maken.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates

FC Everton 2001

fc-everton-2001
fc everton 2001

Engelse Voetbalclub
Die in 1878 werd opgericht door leden van de St. Domingo School uit Liverpool, die de club dezelfde naam gaven. Men ging spelen op een veldje in Stanley Park. In 1879 werd de naam veranderd in de huidige naam: Everton Football Club. Van alle Engelse voetbalclubs heeft Everton FC het vaakst op het hoogste niveau gespeeld, 110/114 keer. Midden jaren tachtig was Everton een van de grootmachten van het Engelse voetbal. Onder leiding van trainer-coach Howard Kendall werd twee keer het kampioenschap behaald (1985 en 1987) en de FA Cup gewonnen (1984).

Website: https://www.evertonfc.com/home

Gavin Hastings

gavin-hastings
gavin hastings

voormalige Rugby Union-Speler
ls vleugelverdediger wordt hij algemeen beschouwd als een van de beste Schotse rugbyspelers ooit en was een van de uitstekende spelers van zijn generatie, hij won 61 interlands voor Schotland, waarvan 20 als aanvoerder. Hij speelde voor Watsonians , London Scottish , Cambridge University , Schotland en de British Lions . Hij toerde twee keer met de Britse en Ierse leeuwen , naar Australië in 1989 en als kapitein tijdens de tour van 1993 naar Nieuw-Zeeland.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Gavin_Hastings

Harold Schmidt

harold-schmidt
harold schmidt

TV Presentator, Acteur, Komiek en Schrijver
Op 21-jarige leeftijd ging Schmidt naar Stuttgart om drie jaar naar de toneelschool te gaan. Daarna deed hij podiumervaring op bij de Städtische Bühne (gemeentelijk podium) in Augsburg . Zijn eerste rol was die van de 2e Mamaluke in Lessing’s Nathan the Wise . In 1984 werd Schmidt tekstschrijver voor het cabaret Kom (m) ödchen in Düsseldorf en in 1986 werd hij geëerd als “Beste nieuwkomer cabaretier” en toerde door Duitsland met zijn eigen show. Het duurde niet lang voordat TV de getalenteerde jonge komiek opmerkte en in 1988 begon Schmidt met het hosten van zijn eerste tv-show, MAZ ab . Dit werd gevolgd door shows als Psst! en Schmidteinander . De grootste boost voor zijn carrière vond plaats in 1992, toen Schmidt begon met het hosten van de populaire zaterdagavondshow Verstehen Sie Spaß? (een variatie op Candid Camera ). Schmidt werd bekroond met de belangrijkste tv-prijs van Duitsland, de Adolf-Grimme-Preis , die door vele anderen zou worden gevolgd. Slechts een jaar later werd hij geëerd als “Entertainer of the Year” en bekroond met de Bambi Award , evenals de Golden Camera.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Harald_Schmidt

Jean Paul Gaultier

jean-paul-gaultier
jean paul gaultier

voormalig Modeontwerper en Televisiepresentator
Hoewel Jean Paul Gaultier geen formele opleiding als ontwerper heeft ontvangen, heeft hij van jongs af aan zijn schetsen opgestuurd naar bekende stylisten. In 1970 werd hij door Pierre Cardin, die onder de indruk was van zijn talent, als assistent aangenomen. In 1976 bracht Gaultier zijn eerste collectie onder zijn eigen naam uit. Zijn naam als ‘enfant terrible’ van de mode heeft hij gekregen vanaf 1981, toen hij de eerste keer een collectie liet zien in de stijl die we nu van hem gewoon zijn: uitdagend, vernieuwend, soms zelfs choquerend. Hij werkte onder anderen met modellen met overgewicht en zwaar getatoeëerde modellen, en hij houdt van het spelen met de geslachten en androgyne silhouetten. Zo kleedde hij mannelijke modellen met kilts en rokken. Typisch voor zijn stijl zijn de kilts en Schotse ruit, naast de marinière en navylook. Op 17 januari 2020 kondigde Gaultier aan, na een 50-jarige carrière, te stoppen met ontwerpen. Zijn laatste show vond plaats op 22 januari 2020.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Paul_Gaultier

Jürgen von der Lippe

jurgen-von-der-lippe
jurgen von der lippe

Presentator, Entertainer, Acteur, Muzikant en Komiek
In 1976 stichtte hij samen met Hans Werner Olm en anderen de Gebrüder Blattschuss, waartoe hij tot 1979 behoorde. Met de groep scoorde hij de hit Kreuzberger Nächte. Na zijn afscheid van de groep was hij als solomuzikant met meestal humoristische nummers actief. Zijn grootste muzikale succes was het nummer Guten Morgen, liebe Sorgen, dat in juli en augustus 1987 scoorde in de ZDF-Hitparade met een eerste plaats. Van 1986 tot 1988 presenteerde hij bovendien voor de ARD het programma Donnerlippchen. Tussen 1989 en 2001 leidde hij door de show Geld oder Liebe. In 2004/2005 speelde hij de hoofdrol van pastoor Erdmann in de comedyserie Der Heiland auf dem Eiland (RTL).
Sinds 2006 speelt hij de vader van Cordula Stratmann in de comedyserie Schillerstraße. Bovendien presenteerde hij de Sat.1-comedyshow Die Meister der Comedy en de comedy-jaarterugblik Wer zuletzt lacht!.

Website: https://www.juergenvonderlippe.de/

Kenny Kramer

kenny-kramer
kenny kramer

voormalige Amerikaanse Stand-up Comedian
De inspiratie voor het personage van Cosmo Kramer in de sitcom Seinfeld.
Kenny is de gastheer geweest van Kramer’s Reality Tour en Kramer’s Reality Road Show sinds Seinfeld in de ether was. Hij vertelt verhalen achter de schermen aan zijn publiek en geeft een bustour langs locaties die beroemd zijn geworden door de show. Er is ook een dvd-versie van zijn reality-tour gemaakt. Nadat hij bekendheid verwierf als de echte Kramer uit Seinfeld , werkte Kramer als correspondent voor Hard Copy , creëerde en hostte hij ‘Kramer’s New York’-segmenten voor de Fox New York City- dochter WNYW ’s Good Day New York , en verscheen hij in het originele New York Yorks gezelschap van Tony n ‘Tina’s Wedding , zichzelf aan het spelen. Hij heeft veel optredens gedaan over de bonusfuncties van de Seinfeld dvd-serie.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Kenny_Kramer

Patrick Moore

patrick-moore
patrick moore

Astronoom, Schrijver, Onderzoeker, Radio Commentator en Televisie Presentator
Was een Britse sterrenkundige die het BBC-programma The Sky at Night presenteerde, het televisieprogramma dat het langst – meer dan 55 jaar – door dezelfde persoon werd gepresenteerd. Hij speelde een leidende rol in de ontwikkeling van de Britse amateurastronomie en was onder andere voorzitter van de British Astronomical Association. Benevens verschillende astronomische tijdschriften die door hem waren opgericht, schreef hij honderden boeken over sterrenkunde, alsook enkele jeugdromans en humoristische werken.
r.i.p. 9 december 2012

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Patrick_Moore