Jim Davidson

jim-davidson
jim davidson

Acteur, Komiek en TV Presentator
Die gastheer was van de tv-shows Big Break en The Generation Game. Hij ontwikkelde ook pantomime-shows voor volwassenen, zoals Boobs in the Wood en Sinderella. Zijn succes werd snel gevolgd door nog veel meer optredens op televisie, waaronder What’s on Next en verschillende series van zijn eigen show The Jim Davidson Show (1979-1982), die vijf complete series duurde en Davidson de TV Times- prijs won als ‘Funniest Man on Televisie”. Davidson verscheen op een editie van de BBC1- serie Seaside Special , getoond op 20 augustus 1977, georganiseerd door Tony Blackburn en David Hamilton.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Davidson

Maan

maan
maan
maan-back
maan (back)

Zangeres en Actrice
Ze werd bekend door in 2016 het zesde seizoen van The voice of Holland te winnen. In 2019 maakte ze haar acteerdebuut in de film De club van lelijke kinderen. In 2015 was ze deelnemer aan The Voice of Holland. Op 29 januari 2016 won zij de finale. De single Perfect World, geproduceerd door Hardwell, kwam op 13 februari 2016 binnen in de Top 40. Op 1 april 2016 ontving Maan een gouden plaat voor die single uit handen van Hardwell. Op 1 april verscheen ook haar tweede single Ride It. Deze single haalde de hitparade en werd eveneens een gouden plaat.

Website: https://www.maanofficial.nl/

Murth Mossel

murth-mossel
murth mossel

Acteur, Rapper en Stand-Up Comedian
Hij is lid van de rapformatie Flinke Namen. Op muzikaal gebied werkte hij samen met bekende nationale artiesten als Extince, Skate the Great en Brainpower. Tevens was hij actief als vj van het programma The Pitch bij TMF. Sinds 1996 speelt Murth Mossel in de Comedytrain. Eind jaren 90 presenteerde hij het programma The Pitch. In 2005 toerde hij met zijn eerste theatershow Niet vanzelfsprekend samen met Roué Verveer langs de Nederlandse theaters. Sinds 2005 is hij actief als onderdeel van de rapformatie Flinke Namen. In 2010 en 2011 trad Mossel samen met Verveer,
Jandino Asporaat en Howard Komproe op onder de naam Caribbean Combo.
Vanaf 2012 verzorgt hij de stem van Vonkie in de kinderserie Mike de Ridder.
Naast zijn werk als vj bij TMF, presenteerde Mossel bij de publieke omroep van
1999 tot 2002 Paradisolife. Dit programma kreeg de Dutch Academy Award voor “Beste muziekprogramma van 2001”.

Website: https://www.murthmossel.nl/

Pieter Derks

pieter-derks
pieter derks

Cabaretier en Columnist
In 2004 won hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. In 2005 won hij de publieksprijs van
de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij verscheen in televisieprogramma’s als Mag ik u kussen?, TatataTaal, In goed gezelschap en
Over de kop. Van 2011 tot en met 2014 sloot hij als vaste cabaretier de week af
in het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door. Ook schrijft Derks
columns voor BNN’s Vier Zeven op Radio 1. Derks won in 2013 de finale
van het televisieprogramma De Slimste Mens.

Website: https://pieterderks.nl/

Rick Brandsteder

rick-brandsteder
rick brandsteder

Televisie Presentator
Rick Brandsteder werd geboren als oudste zoon van televisiepresentator Ron Brandsteder en diens tweede echtgenote. Rick ging na de havo op RSG Broklede Entertainment Management studeren. In zijn studietijd was hij ook werkzaam als model. Brandsteder presenteerde onder meer het jeugdprogramma Kinderrecords bij SBS6 en de Sponsorloterijshow bij Talpa, ook was hij op 24 juni 2005 gastpresentator bij Shownieuws van SBS6. Hij was presentator van het Bingo-gedeelte van de spelshow Lingo. Vanaf 2007 was Brandsteder wekelijks te zien in het RTL 4-programma Sponsor Bingo Loterij: de Winnaars. In 2019 was Brandsteder te zien in het RTL 4-programma The Masked Singer, waarin hij gemaskerd als Monster de zangwedstrijd aan ging. Hij viel hierbij af in de halve finale.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rick_Brandsteder

Ruth Jacott

ruth-jacott
ruth jacott
ruth-jacott02
ruth jacott

Zangeres
In 1986 won Jacott met het Nederlandse VARA-team (waarin ook Lisa Boray en Marielle Tromp zaten) de Knokke Cup in België. Na dit succes kreeg ze veel werk in de musicalwereld. Ze kreeg belangrijke rollen in de Nederlandse producties Cats en A Night At The Cotton Club. Met de Duitstalige versies van deze producties speelde ze ook in Duitsland en Zwitserland. In 1989 ontving Jacott de Zilveren Harp. Een jaar later zong ze met Hans Vermeulen het duet Tegyo Makandra, ter herdenking van de vliegtuigramp in Paramaribo. Het duet werd nogmaals uitgebracht na de Bijlmerramp in 1992 en werd toen een hit. Eerder dat jaar was ze te zien in het achtergrondkoor van Humphrey Campbells Wijs me de weg tijdens het Eurovisiesongfestival 1992.

Website: https://www.ruthjacott.nl/

Saskia & Serge

saskia-serge
saskia en serge
saskia-en-serge02
saskia en serge

Zang Duo
Is een zangduo dat al ruim 50 jaar meedraait in de Nederlandse muziekwereld,
mede dankzij verschillende muzikale koerswijzigingen.
Het duo bestaat uit gitarist/zanger Ruud Schaap en zangeres Trudy van den Berg.

Website: https://www.saskiaenserge.nl/

Wieteke van Dort

wieteke-van-dort2
wieteke van dort
wieteke-van-dort3
wieteke van dort
wieteke-van-dort1
wieteke van dort
wieteke-van-dort04
wieteke van dort

Actrice, Cabaretière en Zangeres
Na vier jaar kwam Van Dort terecht als cabaretière bij Wim Kan en Corry Vonk.
Zo speelde ze met onder andere Willem Nijholt in het jeugdtelevisieprogramma Oebele. In De Stratemakeropzeeshow met Aart Staartjes en Joost Prinsen

was zij de ‘deftige dame’. Van 1976 tot 1978 presenteerde Wieteke van Dort
het radioprogramma Radio Lawaaipapegaai en van 1978 tot 1982
presenteerde ze het vervolg op televisie, Papelagaaiwaai.
r.i.p. 15 juli 2024

Website: http://www.wietekevandort.nl/

Bob Fosko

bob-fosko
bob fosko
bob-fosko-back
bob fosko (back)

Zanger, Acteur, Presentator en Programmamaker
Fosko formeerde gedurende zijn loopbaan diverse bands en brak door met de Nederlandstalige band De Raggende Manne, toen hij daarmee in 1992 de CJP Podiumprijs won. In 1995 trad de band op in de eerste aflevering van de Lullo’s van Jiskefet, waarin ze het nummer Poep in je hoofd speelden.
Intussen behaalde Fosko in 1996 samen met Ruben van der Meer, Bart Vleming, Ad de Feyter en Ewart van der Horst onder de naam Hakkûhbar een hit met het happy hardcorenummer Gabbertje, waaraan ze echter niets verdienden omdat de muziek van de tune van het NCRV-kinderprogramma Swiebertje gebruikt werd. Op het toneel speelde hij eind jaren 80 diverse rollen in Ubu. Ook speelde hij later in het stuk Hondje van Rieks Swarte de rol van vader, in 1998. In de Nederlandse versie van Een luizenleven uit 1998 sprak Fosko de stem in van Francis. Hij had in 2000 een gastrol in de serie Hij en Julia als zwerver. In de aftiteling werd zijn echte naam, Geert Timmers, vermeld. Van 2002 tot 2017 en in 2019 was hij jaarlijks te zien in Het Sinterklaasjournaal als Pietje Precies.

r.i.p. 28 februari 2020

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bob_Fosko

Carolina Mout

carolina-mout
carolina mout
carolina-mout02
carolina mout
carolina-mout02-back
carolina mout (back)

Actrice en Zangeres
Na haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst richtte Mout de muziektheatergroep De Meisjes op. Daarna volgde een zelfgeschreven en geproduceerde onewomanshow De Diva en de Draak en een aantal Gershwin concerten. Samen met Bodil de la Parra schreef en speelde zij de toneelstukken Orgeade Overzee en De rode urn. Ze speelde in Omdat ik, omdat jij, Het kerstverhaal volgens, (Regie: Matthijs Rümke) en in Een Macbeth van het Muztheater. Ook speelde Mout een rol in de musical Beauty and the Beast (Joop van den Ende Theaterprod./Disney), een rol in de Surinaamse musical Bingo! en een rol in De Geheime Tuin. Ze regisseerde Iberia van Perry Dossett en Rolinha Kross en Musicals in Concert, conservatorium Alkmaar. In 2010 was zij een van de leading ladies in de musical Crazy Shopping (Stardust) in Carré. In 2011 en 2012 stond ze met haar jubileumvoorstelling, MOUT & de zware jongens in het Het Werkteater in Amsterdam. Met De Meisjes trad ze op in vele televisieprogramma’s, waaronder de TV Show. Hun deelname aan het Star Festival in Knokke werd live uitgezonden. Ze speelde diverse kleine rollen in Sam Sam, Unit 13, en Russen. In 2013 was ze te zien in de film Bobby en de geestenjagers. Daarnaast is Mout als stemactrice te horen in tekenfilms als Phineas en Ferb en als Wendy in Bob de Bouwer.

Website: https://www.carolinamout.nl/