Ellen Hoog

ellen-hoog
ellen hoog

voormalig Hockeyster
Ze was van 2004 tot en met 2016 aanvalster in het Nederlands elftal. Hoog werd in januari 2015 uitgeroepen tot World Hockey Player of the Year van 2014. Hoogs hockeycarrière begon op zevenjarige leeftijd bij SCHC. Na het doorlopen van de mini’s en jeugdteams in Bilthoven werd ze op haar zestiende jaar geselecteerd voor dames I van SCHC. Op haar dertiende werd ze geselecteerd voor het Nederlands B, waar ze twee jaar voor speelde. Vervolgens werd ze vervroegd naar Nederlands A doorgeschoven. Op 15 juli 2003 werd Hoog geselecteerd door Robbert Paul Aalbregt voor Jong Oranje. Het toen zeventienjarige talent mocht nog één jaar in Meisjes A, maar was op grond van haar goede seizoen en EK vervroegd doorgeschoven. Eerder dat jaar (13 mei 2003) werd Hoog door Marc Lammers uitgenodigd voor een trainingsstage van Oranje/Jong Oranje op Kampong in de maand juni. In februari 2004 maakte ze haar debuut tegen Zuid-Korea in het Nederlands dameselftal in het vierlandentoernooi in Córdoba, Argentinië.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ellen_Hoog

Ielja Strik

ielja-strik
ielja strik

Powerlifster en voormalig Turnster en Bodybuildster
Strik begon als vijfjarig meisje met turnen, wat ze ongeveer 15 jaar beoefend heeft, op een vrij hoog landelijk niveau. Nadat haar lichaamsbouw wat veranderde besloot ze dat fitness wellicht een betere sport voor haar zou zijn, wat al snel veranderde in bodybuilding. Na een aantal successen begon Strik in 2001 met powerlifting.
Als snel bleek dat ze over behoorlijk wat kracht beschikte en na slechts een maand powerliften deed ze al mee aan de Nederlandse kampioenschappen.
Strik werd meteen gevraagd voor de Nederlandse selectie. Persoonlijk heeft Strik
de voorkeur voor bankdrukken en doet ze naast powerliftingwedstrijden ook mee
aan bankdrukcompetities. In 2006 verbrak ze het wereldrecord bankdrukken en behaalde ze een resultaat van 182,5 kg. Op 14 maart 2010 verbeterde ze het wereldrecord met een halve kilogram tot 183 kg. Van 2004 tot en met 2007 was Strik zowel Europees als wereldrecordhoudster bankdrukken. In powerlifting behaalde
ze zowel in 2006 als in 2007 het wereldrecord met drie gouden medailles.
Strik komt uit in een klasse tot 90 kg.

Website: http://ieljastrik.nl/cms/

Jandino Asporaat

jandino-asporaat
jandino asporaat
jandino-asporaat02
jandino asporaat

Stand-Upcomedian, Acteur, Televisiepresentator en Zanger
Na zijn opleiding werkte Asporaat kort als schilder, maar al snel stopte hij daarmee, om zich op stand-upcomedy te richten.
Asporaat vergaarde bekendheid door zijn “humoristische” praatprogramma De Dino Show, met daarin de vaste sketches over het fictieve fastfoodrestaurant FC Kip.

Sinds eind 2013 werkt Asporaat vooral als presentator voor RTL-programma’s zoals Alles mag op ….

Website: https://www.jandino.nl/

Jan Dorrestein

jan-dorrestein
jan dorrestein
jan-dorrestein-back2
jan dorrestein (back)

voormalig Golfprofessional
Zijn vader Gerrit Dorrestein gaf sinds 1948 les op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem-Noord nabij Rozendaal, dus Jan groeide er op, samen met zijn broers
Wim en Cees. In hun jeugd mochten ze de baan niet op, totdat ze oud genoeg waren om te caddiën, dus ze speelden tussen de bomen en leerden al gauw onder de takken door te spelen. Eén keer per jaar werd er een caddiekampioenschap georganiseerd. Dorrestein won dat in 1962 en in 1964. Jan Dorrestein werd in 1967 professional. Littlechild zorgde ervoor dat Dorrestein naar de Europese Tour ging.
Het geld daarvoor werd door de leden bij elkaar gebracht zodat hij wat
toernooien in Afrika kon spelen.
r.i.p. 5 april 2023

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Dorrestein

Marsha Steltenpool

marsha-steltenpool
marsha steltenpool
marsha-steltenpool-back
marsha steltenpool (back)

Zangeres en Pianiste
Zij is zangeres en tevens pianiste en begeleidt zichzelf op haar eigen vleugel. De West-Friese is vanaf het eerste uur vast lid van de populaire pianoshow Booming Piano’s en tegenwoordig treedt zij steeds vaker op met haar eigen show Marsha & Friends. Hierbij begeleidt zij zichzelf op haar vleugel aangevuld met gitaar, drums/percussie en saxofoon. Daarnaast geeft Marsha ook zangles.

Website: https://www.marshamusic.nl/

Rian Gerritsen

rian-gerritsen
rian gerritsen
rian-gerritsen-back
rian gerritsen (back)

Actrice
Gerritsen is afkomstig uit Gelderland. In 1997 studeerde ze af aan de Toneelschool Arnhem. Sindsdien speelde ze jaarlijks meerdere producties in het theater met gezelschappen als Het Nationale Toneel, Theater Gnaffel en De Toneelmakerij. Ze is onder meer bekend door haar rollen in de televisieseries Van Speijk als agente Helga Kuiper en Dokter Deen als doktersassistente Gerda Pancras. Rian Gerritsen is een Nederlandse actrice die vaak te zien is in tv-series maar ook met enige regelmaat te zien is in het theater. Gerritsen werd bekend dankzij haar rollen in de politie-serie Van Speijk, Dokter Deen en De Luizenmoeder.

Website: https://www.montecatini.nl/talenten/rian-gerritsen/

Roué Verveer

roue-verveer
roue verveer

Cabaretier, Presentator en Acteur
In 1999 vestigt Verveer zich met zijn vrouw in Nederland. Via Eric van Sauers komt Verveer in contact met Raoul Heertje en sluit zich datzelfde jaar nog aan bij diens comedygezelschap Comedytrain. Verveer combineert enkele jaren zijn optredens
met zijn baan bij Postbank Effecten en internetbedrijf Worldcom.
Begin 2002 zegt hij zijn baan op en gaat hij zich volledig richten op het maken van theatershows. In 2003-2004 speelt hij zijn eerste avondvullende theaterprogramma, genaamd Eigen Vermogen, een titel met een dubbele betekenis en een knipoog naar Verveers achtergrond in de financiële sector. In 2010 en 2011 treedt Verveer samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe op onder de naam Caribbean Combo. In het najaar van 2011 presenteert hij samen met Daphne Bunskoek het NTR-programma De Slavernij. In 2014 speelt Verveer samen
met onder andere Jörgen Raymann een bijrol in de familiefilm Heksen bestaan niet.
In 2017 vormt Verveer een dansduo met Edsilia Rombley in het dansprogramma Dance Dance Dance, ze eindigden op de vierde plaats.

Website: https://roueverveer.nl/

The Common Linnets

the common-linnets
the common linnets

Muziek Band
Is een band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby. Met toen nog lid Waylon bereikte het in mei 2014 de tweede plaats op het Eurovisiesongfestival 2014 in Kopenhagen met Calm after the storm, afkomstig van het debuutalbum The Common Linnets. The Common Linnets won op het festival twee Marcel Bezençon Awards: voor het beste optreden en het beste lied. Common linnet is de Engelse benaming voor de kneu, een kleine zangvogel. Inwoners van de regio Twente worden behalve tukkers ook wel ‘heikneuters’ genoemd, waarmee in de breedste betekenis een simpel iemand wordt bedoeld die van het platteland komt.

Website: https://www.thecommonlinnets.com/

Gerard van Maasakkers

gerard-van-maasakkers
gerard van maasakkers

Zanger
Van Maasakkers weet vanaf eind jaren zeventig als een van de eersten met dialectzang een breed publiek aan te spreken. Zingen leert hij op de kostschool in The Spruce Valley Boys. Op zijn zeventiende krijgt hij zijn eerste gitaar en klinken House of the rising sun, de baslijn van Spics & specs en Streets of London in zijn studentenkamer in Nijmegen, waar hij de Middelbare Tuinbouwschool volgt. In die jaren dirigeert hij een jongerenkoor en schrijft hij de rockmusical “Plint”.In juni 2008 viert Van Maasakkers zijn 30-jarig zangersjubileum met vier uitverkochte concerten in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Een registratie van deze concerten is begin 2009 verschenen op de cd/dvd Jubileum.

Website: http://www.gerardvanmaasakkers.com/

Jan Jaap van der Wal

jan-jaap-van-der-wal
jan-jaap van der wal

Stand-Upcomedian, Cabaretier en Televisiepresentator
Van der Wal werd in Nederland bekend doordat hij, na het afronden van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé te Leeuwarden, tussen 2001 en 2010 als teamleider te zien was bij het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Voor dat programma werkte hij samen met presentator Harm Edens en stand-upcomedian en teamleider Raoul Heertje. In dezelfde periode werkte hij met Heertje bij de Comedytrain, een podium voor stand-upcomedians. Van der Wal nam in februari 2006 het artistiek leiderschap van de Comedytrain over van Heertje.

Website: http://www.janjaapvanderwal.nl/

Lisa Portengen

lisa-portengen
lisa portengen

Actrice, Schrijfster en Ondernemer
In 1999 maakte ze deel uit van de zang/toneelgroep “Singing Apart Together” samen met Daniëla Oonk, Evelyn Kallansee en Mirjam van Dam. In 2000 deed zij mee aan het survival programma Expeditie Robinson. In 2000 had zij een kleine rol in de Nederlandse speelfilm “Lek” en in 2003 speelde zij Janine in de Nederlandse speelfilm “Liever Verliefd”. Ook speelde zij in de Nederlandse soapserie “Onderweg Naar Morgen” de rol van Heleen Hagen. Portengen speelde ook in diverse commercials. In 2012 was ze in Goede tijden, slechte tijden te zien als Saskia, de collega van Nuran Baydar. Van oktober 2013 tot februari 2014 tourde zij langs de theaters met een eigen theatershow. Sinds 2004 is zij parttime bewegingsdocent aan de Kleinkunstacademie te Amsterdam.

Website: https://www.lisaportengen.nl/

Manouk van der Meulen

manouk-van-der-meulen
manouk van der meulen
manouk-van-der-meulen02
manouk van der meulen

Actrice
In 1980 debuteerde de actrice in de speelfilm Sprong naar de liefde van regisseur
Bas van der Lecq. Begin jaren tachtig volgden hoofdrollen in Moord in extase
en De boezemvriend. Ze debuteerde op het toneel met de rol van Amanda in ‘Leocadia’ van Jean Anouilh met Mary Dresselhuys en Huub Stapel.
Tegelijkertijd speelde ze in de tv-series ‘Het Wassende Water’ en ‘De Weereld’.
Van der Meulen verwierf in 1989 landelijke bekendheid met haar rol als Monique Starrenburg in de dramaserie Spijkerhoek.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Manouk_van_der_Meulen

Marieke de Kruijf

marieke-de-kruijf
marieke de kruijf

Actrice en Stemacteur
De Kruijf studeerde in 1993 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was vervolgens eerst in dienst bij het Haarlems toneel en speelde daarna in diverse grote toneelstukken, waaronder Antigone. In 2002 startte De Kruijf samen met Vastert van Aardenne Theatergroep De Kale, een gezelschap dat zich toelegt op het spelen van oud-Nederlandse stukken zoals Warenar van P.C. Hooft en De klucht van de molenaar van Bredero. Daarnaast was ze regelmatig te zien in voorstellingen van Theatergroep de Kern. De Kruijff speelde in diverse televisieseries (onder andere Goede tijden, slechte tijden en Het Huis Anubis) en films. Verder leende ze haar stem aan verschillende televisie- en radioreclames, documentaires, tekenfilms en hoorspelen (onder andere Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie). Ze heeft de stem ingesproken van Azula in de populaire televisieserie Avatar: De Legende van Aang. Ze is de voice-over in de reclamespots van DekaMarkt, en te horen in de stemreclames in de winkels van DekaMarkt en de HEMA. De Kruijff is speldocent aan de Nederlandse Musical Academie. In 2012 werd ze onderscheiden tijdens de Gouden Eeuw Awards.

Website: https://mariekedekruijf.nl/

Marieke van Leeuwen

marieke-van-leeuwen
marieke van leeuwen
marieke-van-leeuwen-back
marieke van leeuwen (back)

Actrice, Regisseur, Schrijfster en Ondernemer
Zij werkte als freelance actrice, bij verschillende theatergezelschappen (o.a. KNS, NTG, Globe, Rotheater, Art & Pro) en voor televisie/film, in België en Nederland. Maakte als regisseur en schrijver enkele grote theaterproducties op locatie. Tegenwoordig werkt ze als zelfstandige, haar onderneming heet Poëthea.  Ze produceert kleinschalige theaterproducties, behoort tot de Dordtse Dichters. Ze schrijft al geruime tijd drama en poëzie.

Website: http://www.mariekevanleeuwen.org/

Marjolein Meijers

marjolein-meijers
marjolein meijers

Zangeres, Muzikante en Actrice
Zij is vooral bekend als deel van het theaterduo “De Berini’s” en door haar optredens als “An en Jan” met Jan Rot. In 2010 kwamen De Berini’s opnieuw tot leven met als vervanger van Hans Kemeling Bob Fosko, bekend van De Raggende Manne, met het programma Opgevoerd. In 2011 vierde Marjolein haar 25-jarig theaterjubileum met het programma: Van Berini tot Solex.

Website: http://marjoleinmeijers.nl/

Michiel Romeyn

michiel-romeyn
michiel romeyn
michiel-romeyn-back
michiel romeyn (back)

Acteur en Beeldend Kunstenaar
Romeyn volgde aanvankelijk een opleiding tot graficus aan de Grafische School, en vervolgde daarna zijn opleiding aan de Rietveldacademie. Acteren nam daarna echter de overhand. Hij stond vaak op de planken bij het Onafhankelijk Toneel. Ook was hij medeoprichter van de Club Mazzo, een uitgaansgelegenheid uit de jaren tachtig die bekendstond om de audiovisuele presentaties. Zijn grootste bekendheid kreeg Romeyn door het absurdistische VPRO-televisieprogramma Jiskefet, waarin hij sketches speelde samen met Herman Koch en Kees Prins. Romeyns prototype was dat van de ruwe bonk, zoals Storm in de kantoorserie Debiteuren Crediteuren, en de quasi-Afrikaan Oboema, ‘de witte neger uit Amsterdam-Oost’. In het najaar van 2012 deed Romeyn mee aan het AVRO-programma Maestro.

Website: http://www.michielromeyn.nl/

Robèrt van Beckhoven

robert-van-beckhoven
robert van beckhoven

Bakker, Patissier en Presentator
Van Beckhoven is de enige bakker die beide titels van de in 2008 opgerichte Nederlandse bakkersvereniging “De Meesters” draagt: “Meester Patissier” en “Meester Boulanger”. In 2012 kreeg Van Beckhoven landelijke bekendheid als presentator van kinderprogramma CupCakeCup en in 2013 was hij met Janny van der Heijden jurylid in het tv-programma Heel Holland Bakt van Omroep MAX. In oktober 2013 behaalde hij zijn meesterproef broodbakken en sindsdien is hij de enige Nederlander die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger mag voeren.

Website: https://www.bijrobert.nl/

Leo Petersen

leo petersen

Poppenspeler
Hij produceert filmpjes voor Sesamstraat. Hij gebruikt zijn blote handen en houten ogen voor poppen. De non-verbale films van “Lejo” zijn voor het eerst op Sesamstraat getoond in 2003. Hij heeft ook meegespeeld in de special Open Huis
in Sesamstraat. Het karakter dat hij het meest op Sesamstraat gebruikt,
is een handpop genaamd Mano. Naast zijn werk voor Sesamstraat geeft hij
ook een theatervoorstellingen. Sommige van zijn voorstellingen:
“Handywork”, “Hands Up”, “Achter U!”.

Website: http://www.lejo.nl/

Titia Hoogendoorn

titia-hoogendoorn
titia hoogendoorn
titia-hoogendoorn02
titia hoogendoorn

Actrice, Illustratrice, Instagrammer en Podcastmaker
Vanaf 2018 is ze te zien als de assistent-manager Gerda in de webserie Vakkenvullers van de AVROTROS. Daarnaast maakt en presenteert ze een podcast over de politiek: Polititia. In 2019 was ze genomineerd als beste instagrammer door The Best Social Awards. Hoogendoorn speelde op haar vijftiende de rol van de suïcidale Eva in de 5-delige dramaserie Fok jou! (2006) van de NPS (geregisseerd door Hanro Smitsman). Na een paar jaar toneel gespeeld te hebben in Rotterdam verhuisde ze naar Amsterdam om de rol van Fay in SpangaS te vertolken. Ondertussen speelde ze gastrollen in televisieseries als De Co-assistent en Flikken Maastricht, schreef ze voor Spunk en maakte ze haar eigen toneelstuk Rock your body met Spangas-collega Roos Smit. In 2013 speelde ze in het toneelstuk Mogadishu van de Utrechtse Spelen. In 2010 speelde ze de rol van ‘Ester zonder h’ in de verfilming van Arnon Grunbergs roman Tirza. Ze is afgestudeerd aan de Rietveld Academie.
Ze verkoopt haar komische tekeningen en verhalen via internet.

Website: http://www.titiahoogendoorn.nl/

Aida Folch

aida-folch
aida folch
aida-folch02
aida folch

Actrice
Ze begon met acteren in 2002 toen ze 14 jaar oud was en was in 2017 in meer dan twintig films verschenen. Bekend vn The Artist and the Model (2012), Mondays in the Sun (2002) and 25 Carat (2008).

Website: http://aidafolch.com/en/