Shimon Peres

shimon-peres
shimon peres

voormalig Premier van Israël
Hij was premier van Israël van 1984 tot 1986 en opnieuw van 1995 tot 1996, alsook waarnemend premier in 1977. Hij was de 9e president van Israël van 2007 tot 2014.
Peres was van 1959 tot 2007 lid van de Knesset en ook meerdere malen staatssecretaris en minister. Peres was de partijleider van de Arbeidspartij van 1977 tot 1992, van 1995 tot 1997 en van 2003 tot 2005. In 1994 werd Peres samen met Yitzhak Rabin en Yasser Arafat onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

r.i.p. 28 september 2016

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Shimon_Peres

Boris Johnson

boris-johnson
boris johnson

Politicus en Brits Premier
Sinds 2015 is hij lid van het Lagerhuis en sinds 24 juli 2019 premier van het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor diende hij van 2008 tot 2016 als burgemeester van Londen. Van 13 juli 2016 tot en met 9 juli 2018 was hij minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest in het kabinet-May I en het kabinet-May II. Op 23 juli 2019 werd Johnson door twee derde van de leden van de Conservative Party gekozen tot nieuwe partijleider. Hiermee volgde hij tevens Theresa May op als premier.
Op 12 december 2019 werd zijn positie geconsolideerd door het winnen van
een grote meerderheid bij de Lagerhuisverkiezingen. Op 31 januari 2020 verliet
het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie, een standpunt waar Johnson
zich tijdens de verkiezingen van 2019 sterk voor had gemaakt.

Website: https://www.boris-johnson.org.uk/

Craig Robinson

craig-robinson
craig robinson

Coach
Heeft de leiding over de mannelijke basketbalploeg van de Oregon State University. Voordien had hij dezelfde functie aan de Brown University en als speler had hij een vooraanstaande positie op de Princeton University in de jaren tachtig.
Een langdurige collegiale basketbalcoach en de broer van Michelle Obama, zal de National Association of Basketball Coaches leiden.

Website: https://edition.cnn.com/2020/07/13/politics/craig-robinson-basketball-nabc-michelle-obama-trnd/index.html

Franz Viehböck

franz-viehbock
franz Viehböck

voormalig Oostenrijkse Astronaut
Als eerste en tot dusver enige Oostenrijker in de ruimte kreeg hij door de Oostenrijkse media de bijnaam “Austronaut”. Tijdens zijn verblijf in het Mir-ruimtestation voerde hij samen met de kosmonauten Anatolyj Arzebarskyj en Sergei Krikaljow 15 wetenschappelijke experimenten uit op het gebied van ruimtevaartgeneeskunde, fysica en ruimtetechnologie. Viehböck keerde na zeven dagen en 22 uur terug met Sojoez TM-12 en landde op 10 oktober in Kazachstan.

Website: https://www.franzviehboeck.com/

Gina Jeffreys

gina-jeffreys
gina jeffreys

Country Zangeres
In 1991 nam Jeffreys deel aan The Toyota Star Maker Quest op het Tamworth Country Music Festival . Na het uitbrengen van haar eerste single ” Slipping Away ” (een cover van het nummer uit 1975 van Max Merritt ) via BMG Music en “Radio Santa” in 1992, tekende Gina een platencontract bij ABC Music , en bracht “Two Stars Fell” uit in 1993. Het nummer ging meteen naar nummer 1 in de Australische country charts.

Website: https://www.ginajeffreys.com.au/

Helene Hayman

helene-hayman
helene hayman

Politicus en voormalig Lord Speaker
In mei 2006, nadat de positie van voorzitter in het House of Lords was gescheiden van het ambt van Lord Chancellor als onderdeel van de hervormingen in het kader van de Constitutional Reform Act 2005 , was ze een van de negen kandidaten die werden voorgedragen voor de nieuwe rol van Lord. Spreker . Ze werd als kandidaat voorgedragen door Barones Symons of Vernham Dean en gedetacheerd door Lord Walton of Detchant . Haar nipte overwinning bij de verkiezingen werd aangekondigd op 4 juli 2006 en ze werd de allereerste Lord Speaker.

Website: https://www.speakersforschools.org/speakers/baroness-helene-hayman/

Jana Kirschner

jana-kirschner
jana kirschner

Zangeres en Instrumentalist
In 1996 bracht ze haar eerste album Jana Kirschner uit, maar het was haar tweede plaat V cudzom meste die Jana Kirschner brede erkenning en populariteit bezorgde
in Slowakije en later in Tsjechië. Ze won vier ZAI Awards, waaronder de nieuwe
artiest van het jaar (1997), respectievelijk album en muziekartiest van het
jaar (1999) en zangeres van het jaar (2000). In 1999 stond ze bovenaan de
lokale prijzen op basis van Slávik- peilingen. In de jaren 2003 en 2007 won
ze twee Aurel Awards als Zangeres van het Jaar.

Website: https://www.janakirschner.com/

Markus Maria Profitlich

markus-maria-profitlich
markus maria profitlich

Komiek, Acteur en Stemacteur
Die tussen 1999 en 2001 castlid was van Die Wochenshow . Hij presenteert nu zijn eigen show, Mensch Markus. Zijn bekendste rol op Die Wochenshow was de Erklärbär (uitleggende beer). Andere rollen waren onder meer de verlegen verslaggever Peter Wuttke, Mawegda Gandhi en Baby Markus.

Website: https://www.profitlich.de/

Michael Sarne

michael-sarne
michael sarne

Acteur, Schrijver, Zanger en Regisseur
Actief in de jaren zestig als zanger, is hij vooral bekend om zijn Britse hitparade
uit 1962, ” Come Outside ” (geproduceerd door Charles Blackwell ),
met vocale tussenwerpsels van Wendy Richard. Hij had nog drie releases
die de UK Singles chart haalden : “Will I What?”, In 1962, met Billie Davis ;
“Just for Kicks”, in 1963; en “Code of Love”, ook in 1963.
Als acteur is hij op televisie verschenen in Britse series, waaronder The Avengers, Man in a Suitcase , Jonathan Creek en The Bill . Sarne verscheen ook in
een aflevering van Minder als Billy Beesley, een amateur-veilige blower.

Website: http://www.michaelsarne.com/

Norman Croucher

norman-croucher
norman croucher

Bergbeklimmer
Hij werd de eerste persoon met kunstmatige ledematen die in 1969 de 900 mijl van John O’Groats naar Lands End liep, waarvan hij beweerde dat hij ook zijn stronken verhardde voor latere bergbeklimmingen.
Zes maanden na de 900 mijl lange wandeling naar Lands End beklom Croucher

de Jungfrau en de Mönch- bergen in Zwitserland en in 1972 beklom hij de verraderlijke westflank van de Eiger. Twee jaar later veroverde hij ook de Matterhorn.
Hij heeft vele andere bergen beklommen, waaronder toppen in de Himalaya.

Website: http://croucher.wilddogworld.com/

Foto gekregen: 03 juni 2009

Pedro Almodóvar

pedro-almodovar
pedro almodóvar

Filmmaker
Zijn films worden gekenmerkt door zijn inzet van bepaalde acteurs, waaronder Antonio Banderas en Penelope Cruz en creatief personeel met complexe verhalen, melodrama , popcultuur, populaire liedjes, oneerbiedige humor, sterke kleuren
en een glanzend decor. Verlangen, passie, familie en identiteit behoren
tot de meest voorkomende thema’s van Almodóvar.
Almodóvar kreeg internationale erkenning voor zijn zwarte komedie-dramafilm Women on the Verge of a Nervous Breakdown (1988), die werd genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Pedro_Almod%C3%B3var

Adrián Fernández

adrian-fernandez
adrián fernández

voormalig Autocoureur
Begon zijn carrière door op achtjarige leeftijd motorcross te racen. Hij nam deel aan zijn eerste autorace in 1981 tijdens de “24 Hours of Mexico” en op 15-jarige leeftijd stapte hij definitief over op auto’s in 1982. Van 1982 tot 1984 nam Fernández deel aan het Formula Vee Championship en behaalde de titel in ’83 en ’84. Hij reed ook in de Formule K-serie in 1984 en nam deel aan die serie tot en met 1986. Hij eindigde alle drie de jaren in de top vier in het klassement in de Formule K.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Adri%C3%A1n_Fern%C3%A1ndez

Adrian Quaiffe Hobbs

adrian-quaiffe-hobbs
adrian quaiffe hobbs
adrian-quaiffe-hobbs-back
adrian quaiffe hobbs (back)

Autocoureur
Bekend als de jongste coureur die het T Cars- kampioenschap won en de
jongste winnaar ooit van een door MSA goedgekeurde autoraceserie.
Hij verblijft momenteel in Tonbridge. Hij begon zijn carrière in 2002 met racen
in de categorie Honda cadetten, won vier races in zijn eerste seizoen en
werd tweede in het Formule 6-kampioenschap . In 2003 schoof Quaife-Hobbs
op naar de krachtigere Mini Max- categorie, waar hij verschillende
podiumplaatsen behaalde en een raceoverwinning behaalde.

Website: http://www.quaifehobbs.com/

Christian Olsson

christian-olsson
christian olsson

voormalig Atleet
Die deelneemt aan het hoogspringen en hinkstapspringen. Hij won een Olympische gouden medaille, een gouden en een zilveren medaille op de Wereldkampioenschappen en twee gouden medailles op de Europese kampioenschappen, evenals nog eens twee gouden medailles op de Wereldkampioenschappen indoor. Van 2007 tot zijn pensionering in 2012 werd hij geteisterd door blessures waardoor hij grotendeels aan de zijlijn kwam te staan ​​en niet in staat was om deel te nemen aan competities op het hoogste niveau.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Christian_Olsson

Daniel Kahneman

daniel-kahneman
daniel kahneman

Psycholoog
Hij is een belangrijke pionier op het grensvlak van de economie en psychologie. Hij maakte in zijn publicaties korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt, en introduceerde de menselijke psyche in de economie. In 2002 won hij de Prijs van de Zweedse Rijksbank voor economie (Nobelprijs voor de Economie) voor “het integreren van psychologische inzichten met de economische wetenschap, in het bijzonder met betrekking tot het menselijk beoordelingsvermogen en de besluitvorming onder onzekerheid.” Kahneman was getrouwd met de Amerikaanse psychologe Anne Treisman.
r.i.p. 27 maart 2024

Website: https://scholar.princeton.edu/kahneman

Dave Somerville

dave-somerville
dave somerville
dave-somerville-back
dave somerville (back)

Zanger
Die voornamelijk actief was in de Verenigde Staten, vooral bekend als de mede-oprichter en originele leadzanger van The Diamonds , een van de meest populaire vocale groepen van de jaren 50. Op 1 augustus 1955 behaalde de groep een gedeelde eerste plaats op de Talent Scouts van Arthur Godfrey in New York City.
In februari 1956 tekenden ze op aanbeveling van Cleveland’s geniale DJ,
Dr. Bill Randle, een langetermijncontract met Mercury Records.
r.i.p. 14 juli 2015

Website: http://davesomerville.com/frames/frameset.html

Dominik Bender

dominik-bender
dominik bender

Acteur
In 1982 richtte hij in Berlijn het “Theater zum western Stadthirschen” op.
Hij is daar nog steeds actief als acteur, artistiek leider en gedelegeerd bestuurder.
Bekend van Dr. M (1990), Der achte Tag (1990) en Tatort (1970).

r.i.p. 14 april 2023

Website: https://www.imdb.com/name/nm0070460/

Ilka Minor

ilka-minor
ilka minor

Rallynavigatrice
Ilka Minor debuteerde in 1994 als navigatrice in de rallysport. Haar eerste optreden in het Wereldkampioenschap rally kwam in 1997 naast rijder Achim Mörtl. Ze werd in 2001 de vaste navigatrice van Manfred Stohl, met wie zij in die periode deelnam aan het Junior World Rally Championship en later het Production World Rally Championship. In het seizoen 2005 kwamen ze uit voor Kronos Racing in een Citroën Xsara WRC, met wie zij een tweede plaats behaalde in Cyprus. Later dat jaar eindigde ze ook nog derde in Australië. In het seizoen 2006 kwamen ze uit voor Bozian Racing met een Peugeot 307 WRC. Het duo reed hun beste WK-seizoen en eindigden met drie podium resultaten als vierde in het kampioenschap. In 2007 keerden ze terug bij Kronos en de Xsara WRC, maar maakten een veel minder succesvol seizoen mee, en beide keerden het jaar daarop niet terug in het WK.

Website: http://www.minor.at/en

Jerry Sanders

jerry-sanders
jerry sanders

voormalig Politicus en voormalig Burgemeester
Jerry Sanders werd gekozen tot burgemeester in een speciale tweede verkiezing
op 8 november 2005, na het aftreden van burgemeester Dick Murphy in de nasleep van het pensioenschandaal in San Diego. In de aflevering ‘ Butterballs ‘ uit 2012
van het zestiende seizoen van South Park , verschijnt Sanders tijdens een lied
over masturberen in San Diego (een verwijzing naar Jason Russell ),
waar hij reclame maakt voor de stad en suggereert dat mensen
het moeten proberen op een van onze charmante straten in de stad.”

Website: https://sdchamber.org/about/team/jerry-sanders/

Shannon Beach

shannon-beach
shannon beach

Aerialist, Danser, Stuntvrouw en Actrice
Ze begon al op 4-jarige leeftijd met dansen. Shannon vervolgde haar carrière
in de LA Entertainment Industry, waar ze toerde als danseres / Aerialist
met de volgende artiesten: Cher “Living Proof” Farewell Tour, Pink “I’m Not Dead”, Britney “Circus”, Leona Lewis “Labyrinth ”, & Taylor Swift“ Speak Now ”Tour.
Je zou haar ook op veel tv-shows hebben gezien, waaronder Glee,
Dancing with the Stars, CSI, House & America’s Got Talent, evenals op een
groot aantal prijsuitreikingen, zoals, maar niet beperkt tot, de BET Awards &
MTV VMA’s, optreden met Selena Gomez, Katy Perry, Justin Bieber, Usher,
Christina Aguilera, Black Eyed Peas, Leann Rimes & 50 Cent. Shannon was ook te zien in de film “Burlesque”, in samenwerking met Alan Cummings.

Website: https://shannonbeachcreative.com/