Jenna Elfman

jenna-elfman
jenna elfman

Actrice
Ze is misschien het best bekend om haar hoofdrol als Dharma in de ABC- sitcom Dharma & Greg (1997-2002), waarvoor ze in 1999 de Golden Globe Award voor beste actrice – tv-serie musical of comedy ontving, evenals drie nominaties voor de Primetime Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komische serie . Na het maken van haar filmdebuut in Grosse Pointe Blank (1997), verscheen ze in Krippendorf’s Tribe (1998), Dr.Dolittle (1998), EDtv (1999), Keeping the Faith(2000), Town & Country (2001), Looney Tunes: Back in Action (2003), Clifford’s Really Big Movie (2004) en Big Stone Gap (2014).

Website: https://www.jennaelfman.com/

Kerri Pottharst & Natalie Cook

kerri-pottharst
kerri pottharst & natalie cook
kerri-pottharst-back
kerri pottharst & natalie cook (back)

voormalig Beachvolleyballer
Ze deed in deze laatste discipline in totaal driemaal deel aan de Olympische Spelen en werd met Natalie Cook in 2000 olympisch kampioen, nadat ze in 1996 brons hadden gewonnen. Daarnaast behaalde Pottharst in totaal 21 podiumplaatsen in de FIVB World Tour. Pottharst debuteerde in 1982 in de nationale ploeg. Ze ontwikkelde zich tot vaste waarde en werd aanvoerder van de selectie.
In 2003 kondigde Pottharst aan te stoppen met professioneel beachvolleybal waarna Cook verderging met Nicole Sanderson. Pottharst maakte echter een comeback en speelde in augustus 2003 nog drie toernooien met Angela Clarke, waarna ze in 2004 uitkwam met Summer Lochowicz. Het duo speelde negen toernooien in de World Tour met een vierde plaats in Mallorca als beste prestatie. Bij de Olympische Spelen in Athene werden Pottharst en Summer vervolgens in de achtste finale uitgeschakeld door Cook en Sanderson. Na afloop van de Spelen speelde Pottharst nog een toernooi met Sanderson waarna ze haar sportieve carrière definitief beëindigde.

Website: https://www.kerripottharst.com/ en https://en.wikipedia.org/wiki/Natalie_Cook

Patrick Roy

patrick-roy
patrick roy

voormalige Professionele IJshockey-Doelverdediger en Hoofdcoach
Is een Canadees voormalig professioneel ijshockey goaltender en het voormalige hoofd coach en vice-president van de hockey bewerkingen voor de Colorado Avalanche van de National Hockey League (NHL). Momenteel is hij algemeen directeur en hoofdcoach van de Quebec Remparts van de Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL). Hij wordt beschouwd als een van de grootste keepers
aller tijden. In 2017 werd Roy uitgeroepen tot een van de ‘ 100 Greatest NHL Players ‘ in de geschiedenis. Bijgenaamd ” Saint Patrick “, verdeelde Roy zijn
spelerscarrière in de NHL tussen de Montreal Canadiens , met wie hij 11 jaar speelde, en de Avalanche, met wie hij acht jaar speelde. Roy won tijdens zijn carrière
vier Stanley Cups , twee met elke franchise.

Website: http://www.patrick-roy.com/

Rebecca Wicking

rebecca-wicking
rebecca wicking
rebecca-wicking-back
rebecca wicking (back)

Actrice en Zangeres
Rebecca Wicking is een in Londen gevestigde actrice wiens muziektheater onder meer Singer is Summer at the Musicals, ‘You Won’t Succeed On Broadway If You Don’t Have Any Joden’ in het Garrick Theatre, Londen.

Website: https://www.rebeccawicking.com/

Tim brewster

tim-brewster
tim brewster

American Football-Coach en Oud-Speler
Die momenteel de strakke uiteinden coach is voor de Universiteit van Florida . Onlangs was hij de tight-ends-coach en rekruteringscoördinator voor het voetbalprogramma North Carolina Tar Heels. Hij was de hoofdtrainer van de Universiteit van Minnesota van 2007 tot hij halverwege het seizoen van
Golden Gophers ‘2010 in brand werd gestoken. In 2011 was Brewster een evenactiviteitanalist voor Fox College Football en de NFL op Fox met
Gus Johnson en Charles Davis.

Website: https://floridagators.com/news/2020/9/10/football-tim-brewster-brings-gators-experience-enthusiasm-and-energy.aspx

Vanessa Ross

vanessa-ross
vanessa ross

Actrice
Vanessa Ross is een meervoudig bekroonde, doorgewinterde en goed opgeleide SAG- en AFTRA-actrice, met meer dan tien jaar ervaring.
Ze heeft de film- en televisie-industrie vastgelegd met hoofdrollen en bijrollen.
Ze heeft zowel dramatische als komische projecten op alle media gewerkt.
Een tweede carrière is modellenwerk, wat haar acteercarrière een vliegende start gaf. Op vijfjarige leeftijd begon ze met modellenwerk voor grote warenhuizen.

Dit evolueerde naar print, catwalk, video / film en promotiewerk.
r.i.p. 4 mei 2023

Website: https://www.vanessaross.online/

Alissa Czisny

alissa-czisny
alissa czisny

voormalige Kunstschaatsster
Ze is de 2010 Grand Prix Final- kampioen, een tweevoudig Skate Canada- kampioen (2005, 2010), de 2011 Skate America- kampioen en een tweevoudig Amerikaans nationaal kampioen (2009, 2011). Ze is ook de US Professional Open Grand Champion 2019. Czisny begon op 1½ jarige leeftijd met schaatsen toen zij en haar zus, Amber, hun moeder vergezelden naar de ijsbaan omdat ze niet bij de babysitter thuis wilden blijven. Czisny begon met schaatsen in Bowling Green, Ohio, waar Shelly Bressler de eerste schaatscoach van Czisny was.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Alissa_Czisny

Andy Priaulx

andy-priaulx
andy priaulx

Professionele Autocoureur
Hij is drievoudig kampioen in het WTCC. Andy begon op zijn achtste met karten. Daarna heeft hij nog in speedboten geracet en werd hij in 1995 Brits kampioen hillclimb. Hierna ging hij op het circuit racen, eerst in de British F3 en daarna
in de Formule Renault 2.0. In 1998 racete hij in het Renault Spider kampioenschap.
Hij keerde terug in de British F3 in 2000 en 2001. Priaulx reed in 2009 bij het
BMW Team UK, en vormt in 2010 een team met de Braziliaan Augusto Farfus
bij het BMW Team RBM.

Website: https://www.andypriaulx.com/

Derek Parra

derek-parra
derek parra

voormalig Langebaanschaatser
Parra begon in 1984 met rolschaatsen, en deed dat zeer succesvol: hij werd tweemaal wereldkampioen op de inline skates. In 1996 is hij overgestapt op het langebaanschaatsen omdat inline-skating geen Olympische sport werd en hij daarmee dus niet verder kon komen. Pas in 2001 begon hij zich in de picture te rijden, trainer Bart Schouten haalde het beste in hem naar boven en het legde hem geen windeieren. Parra behaalde goud op de 1500 meter en was daarmee de eerste Latijns-Amerikaan die een gouden plak won op de Olympische Winterspelen.
Verder behaalde Parra zilver op de 5000 meter (achter Jochem Uytdehaage)
bij de Olympische Spelen van Salt Lake City.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Derek_Parra

George J. Mitchell

george-j-mitchell
george j. mitchell

voormalig Amerikaans Senator
Mitchell studeerde rechten aan de Georgetown University Law Center en was als federaal openbaar aanklager en -rechter werkzaam, alvorens hij in 1980 namens Maine in de Senaat terechtkwam. Tot 1995 had hij hierin zitting, vanaf 1989 als fractieleider van de Democraten. Mitchell werd in 1995 door president Bill Clinton benoemd tot speciaal gezant voor Noord-Ierland, en werkte in die hoedanigheid mee aan de totstandkoming van het Goede Vrijdag-akkoord van 1998.

Website: https://www.dlapiper.com/en/us/people/m/mitchell-george-j/

Gerhard Ertl

gerhard-ertl
gerhard ertl

Natuurkundige
Hij heeft de ontwikkeling van de oppervlaktechemie sterk vooruit geholpen. Tussen 1986 en 2004 was hij directeur van de afdeling Fysische Chemie van het Fritz-Haber-Instituut in Berlijn. In 2007 ontving hij de Nobelprijs voor de Scheikunde. Naast zijn professoraten aan drie Berlijnse universiteiten heeft Gerhard Ertl vijfmaal een eredoctoraat gekregen: in 1992 van de Ruhr-Universiteit Bochum, in 2000 van de Westfälische Wilhelms Universiteit Münster en in 2003 van de Belgische Katholieke Universiteit Leuven, van de Zweedse Technische Hogeschool Chalmers in Högskola en de Deense Universiteit van Århus.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Ertl

Isaac Hayes

isaac-hayes
isaac hayes

Muzikant en Acteur
Isaac Hayes kreeg vooral grote bekendheid met de soundtrack Theme from Shaft voor de blaxploitation-film Shaft uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het personage van Chef in de animatieserie “South Park”. Hayes werd genomineerd in de twee muziekcategorieën van zowel de Golden Globes als de Oscars en mocht zowel de Golden Globe voor Beste filmmuziek als de Oscar voor Beste liedje (voor “Theme from Shaft”) mee naar huis nemen, de eerste keer dat een Afro-Amerikaanse componist deze prijs won.
r.i.p. 10 augustus 2008

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Hayes

Jim Bryan

jim-bryan
jim bryan

Filmmaker
Filmische duizendpoot James Bryan heeft een buitengewoon gevarieerde en kleurrijke carrière achter de rug in de wilde wereld van de low-budget non-conformistische underground onafhankelijke cinema. Bryan maakte zijn filmdebuut met het geanimeerde UCLA-studentenproject “Inner Limits”. Hij studeerde eind jaren 60 af aan de UCLA. Zijn eerste twee theatrale speelfilms waren de softcore-inzendingen ‘Escape to Passion’ en ‘The Dirtiest Game’ in 1970.

Website: https://www.imdb.com/name/nm0116949/

Paris Whitney Hilton is an American media personality, businesswoman, and socialite. Born in New York City, and raised there and in Los Angeles, she is a great-granddaughter of Conrad Hilton, the founder of Hilton Hotels. Hilton’s breakout came in 2003, when she starred with her childhood friend and socialite counterpart Nicole Richie in the Fox reality series The Simple Life, in which they lived for a month with a family in the rural community of Altus, Arkansas.

paris_hilton
paris hilton

Katherine Victoria Litwack, known professionally as Kat Dennings, is an American actress. She is known for her starring roles as Max Black in the CBS sitcom 2 Broke Girls (2011–2017) and as Darcy Lewis in the Marvel Cinematic Universe superhero films Thor (2011), Thor: The Dark World (2013), Thor: Love and Thunder (2022), and the Disney+ miniseries WandaVision (2021).Beginning her career at age 9 by acting in commercials, Dennings said her family never had much money for formal acting training.

kat_dennings04
kat dennings