Afke Reijenga

afke-reijenga
afke reijenga
afke-reijenga-back
afke reijenga (back)

Model en Actrice
Afke Reijenga werd bekend als model en actrice. Ze speelde ondermeer in
de tv-series Baantjes en Onderweg naar morgen. Jarenlang leidde ze een
roerig leven in de kunst- en clubscene, tot ze in 2009 het roer omgooide.
Afke is nu yogadocent en en voorzitter van Because We Carry en Yogivism, initiatieven die mensen en dieren helpen.

Website: https://www.instagram.com/afkereijenga/?hl=nl

BZN

bzn
bzn

Volendamse Popgroep
De Band Zonder Naam, kortweg BZN, was een Nederlandse popgroep uit Volendam die tussen 1966 en 2007 bestond. Hun hits waren meestal Engelstalig, maar BZN
heeft ook Franstalige hits gekend. De laatste jaren zong de groep in het Nederlands.
De band was vooral populair in Nederland, maar ook in Vlaanderen, Zuid-Afrika
(9 met platina beloonde albums), Roemenië en regionaal in Duitsland.
Wereldwijd zijn ongeveer 15 miljoen geluidsdragers van deze band verkocht,
waarvan het grootste gedeelte in Nederland.

Website: http://www.bzn-online.com/

Cor Bakker

cor-bakker
cor bakker

Pianist en Presentator
Bakker werd door Louis van Dijk aangespoord om naar het conservatorium te gaan. In 1984 studeerde hij cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde hij in Los Angeles bij zijn idool Clare Fischer. Van 1989 tot 2000 was hij de vaste pianist van het Metropole Orkest. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn medewerking aan het televisieprogramma De Schreeuw van de Leeuw van Paul de Leeuw. Door de jaren heen was Bakker in verschillende programma’s van De Leeuw te zien, waarin hij de muziek verzorgde.

Website: https://www.corbakker.nl/

Eddy Zoëy

eddy-zoey
eddy zoëy

Televisie- en Radiomaker en Muzikant
Bij RTV Oost presenteerde hij onder andere samen met Daphne Bunskoek en
Willem Alkema het jongerenprogramma Jong Belegen en verder het programma
De Nachtbraker. Vervolgens ging hij als eerste presentator (naast Bart de Graaff)
aan de slag bij het nieuw opgerichte BNN. Hier presenteerde hij onder andere de programma’s BNN at work, De Concurrentie, Nu we er toch zijn en De Vliegende Hollander. In 2000 bracht hij zijn tweede album Succes Jongen uit,
waarvan het nummer Bijna een hit werd.

Website: https://www.eddyzoey.nl/

Hans Klok

hans-klok02
hans klok
hans-klok03
hans klok
hans-klok
hans klok

Illusionist
Op zijn tiende verjaardag kreeg Hans Klok een goocheldoos en begon hij met optreden op verjaardagsfeestjes van vriendjes en vriendinnetjes. Op zijn twaalfde werd hij Nederlands jeugdkampioen goochelen, op zijn veertiende Europees jeugdkampioen goochelen. Klok noemt zich “The fastest magician in the World”. In 1990 wonnen hij en zijn assistente Sittah met “de snelste metamorfose ter wereld” de Grand Prix van Nederland en de Henk Vermeyden-wisseltrofee.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Klok

Jos Verstappen

jos-verstappen
jos verstappen

voormalig Formule 1- en A1GP-coureur
Hij is de vader van huidig Formule 1-coureur Max Verstappen.
Verstappen begon op achtjarige leeftijd met karten en binnen korte tijd deed hij ook mee aan nationale wedstrijden. In 1984 werd hij Nederlands kampioen bij de junioren. Hij bleef succesvol en won in 1989 een groot aantal internationale races en twee Europese titels. Anno 2016 is hij nog steeds actief in de kartsport; bij de begeleiding van karters en bij het team van CRG Holland. Eind 1998 werd hij aangenomen door het nog in ontwikkeling zijnde Honda-team als test- en racecoureur. Het plan was om in 1999 niet deel te nemen aan de Grands Prix, maar uitsluitend te ontwikkelen en te testen. Verstappen zou dan een van de twee racecoureurs worden in 2000 en direct een snelle competitieve Formule 1-auto ter beschikking krijgen. Helaas kreeg dit verhaal geen vervolg door het overlijden van teammanager en hoofdontwerper Harvey Postlethwaite. Deze was de drijvende kracht achter het project en Honda durfde het project mede door zijn overlijden niet verder meer aan.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jos_Verstappen

Marjolein Keuning

marjolein-keuning
marjolein keuning
marjolein-keuning-back
marjolein keuning (back)

Zangeres, Actrice en Presentatrice
Voornamelijk bekend door haar rol als Maxime Sanders in Goede tijden, slechte tijden die ze gedurende 9 jaar op zich nam. Ze is eveneens bekend van haar rol als Eefje Winkel in Vrouwenvleugel (1993) en als Joyce Couwenberg in Onderweg naar Morgen (1994-1996). Een van de eerste keren dat ze te zien is geweest op televisie is toen ze in het achtergrondkoor Marcha ondersteunde tijdens het Eurovisiesongfestival 1987 tijdens Rechtop in de wind. Naast haar werkzaamheden voor GTST was Keuning in 2008 ook te zien met haar eigen solovoorstelling Turf. In het najaar van 2011 gaf zij gestalte aan Els, de vriendin van Heineken, in de speelfilm De Heineken Ontvoering, met hoofdrollen van Rutger Hauer. Daarnaast maakt Keuning plannen met Pia Douwes en Joke de Kruijf voor een eigen voorstelling.

Website: http://www.offlein.nl/blog/

Paul de Leeuw

paul-de-leeuw
paul de leeuw

Televisiepresentator, Cabaretier, Acteur en Zanger
In 1983 deed De Leeuw mee met Cameretten in Delft, waarbij hij de persoonlijkheidsprijs kreeg. Een jaar later presenteerde hij het festival. In 1985 was hij het pauzenummer tijdens het Open Bak Gala in het Koninklijk Theater Carré ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Theater De Engelenbak. Hij zong het nummer Vlieg met me mee. Mede dankzij de enthousiaste reacties van de zaal kreeg De Leeuw een uitnodiging voor een optreden in het programma van Sonja Barend.
In de zomer van 1987 werd De Leeuw verder bekend door zijn gastpresentatie in het programma Sterrenslag van de AVRO naast Sandra Reemer, met name door zijn uitspraak: “Meneer van Heumen, we zijn er klaar voor!” (tegen voormalig hockeycoach Wim van Heumen, die toentertijd de scheidsrechter was). Ook maakte hij de uitdrukking “Helaas, pindakaas!” populair bij het grote publiek. In 1988 was De Leeuw te zien in de jeugddramaserie Switch.

Website: https://www.pauldeleeuw.nl/

Paul van Vliet

paul-van-vliet
paul van vliet

Cabaretier
Nog tijdens de Cabaret PePijn-jaren gaf Van Vliet zijn eerste solovoorstelling Een Avond aan Zee in de grote zaal van het oude Kurhaus. Het werd zijn definitieve doorbraak. Bram van de Commune was de eerste van zijn vele komische types. De Avond aan Zee met Paul van Vliet werd een traditie, die eerst in de Kurzaal en vanaf 1975 in het Circustheater dertig zomers, tot 2004, werd voorgezet.
In 1992 werd Paul van Vliet door Audrey Hepburn geïnstalleerd als eerste ambassadeur van UNICEF. Hij maakte sindsdien reportages van het werk van UNICEF op vier continenten. Van Vliet promoot UNICEF in en buiten zijn shows en vertegenwoordigt UNICEF bij diverse officiële gelegenheden en leent zijn stem exclusief voor UNICEF-spots en UNICEF-films.

r.i.p. 25 april 2023

Website: https://www.paulvanvliet.nl/

Piet Schrijvers

piet-schrijvers
piet- schrijvers

voormalige Doelverdediger
Hij was een doelverdediger die onder andere uitkwam voor FC Twente, Ajax, PEC Zwolle en het Nederlands elftal. Zijn bijnamen waren “de beer van de Meer”
en “de bolle van Zwolle”. Schrijvers werd in 1969 door bondscoach Georg Keßler voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.
Onder bondscoach František Fadrhonc maakte hij op 1 december 1971 zijn interlanddebuut, in een wedstrijd tegen Schotland.
r.i.p. 07 september 2022

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Schrijvers

Andrea Croonenberghs

andrea-croonenberghs
andrea croonenberghs
andrea-croonenberghs-back
andrea croonenberghs (back)

Actrice, Zangeres en voormalig Omroepster
Als actrice werd ze bij het grote publiek bekend door haar rol in de televisieserie Windkracht 10 en met haar rol als Britt Michiels in Flikken. Verder is ze ook bekend als zangeres (van 1989 tot 1998 met haar groep La Piovra). Samen met het opdoeken van de omroepers op Eén in 2015, verliet Croonenberghs de VRT. Ze baat sinds
die periode een bed and breakfast uit. In 2018 maakt ze haar wederoptreden op tv
als actrice in de VTM-soap Familie.

Website: http://andreacroonenberghs.com/

Bernhard Langer

bernhard-langer
bernhard langer

Professionele Golfer
Hij is tweevoudig Masters- kampioen en was in de jaren tachtig en negentig een van ’s werelds toonaangevende golfers. In 1986 werd hij na de oprichting van de OWGR de eerste officiële nummer één gerangschikte speler van de sport. Langer is een van de vijf golfers die professionele golfevenementen hebben gewonnen op alle zes de continenten waar golf wordt gespeeld.

Website: https://www.bernhardlanger.de/

Brian Hodge

brian-hodge
brian hodge

Schrijver
De romans van Brian Hodge zijn vaak duister van aard en bevatten thema’s
als zelfopoffering. Hij onderzoekt vaak unieke geloofssystemen in zijn verhalen.
Hij is genomineerd voor talloze prijzen en won de International Horror Guild Award voor beste korte fictie.

Website: http://www.brianhodge.net/

Johnny Depp

johnny-depp
johnny depp

Acteur en Muzikant
Hij wordt beschouwd als een van de meest opvallende filmsterren.
Hij is genomineerd voor tien Golden Globe Awards en won er een voor
Beste Acteur voor zijn vertolking van de titelrol in Sweeney Todd: The Demon Barber
of Fleet Street (2007), en is genomineerd voor drie Academy Awards.
voor Beste Acteur, naast andere onderscheidingen.
Depp maakte zijn filmdebuut in de film A Nightmare on Elm Street uit 1984,
voordat hij bekend werd als tieneridool in de televisieserie
21 Jump Street (1987-1990). Hij had een bijrol in Oliver Stone ’s oorlogsfilm
Platoon uit 1986 en speelde het titelpersonage in de romantische fantasie
van 1990 Edward Scissorhands.

Website: https://johnny-depp.org/

Lin Shaye

lin-shaye
lin shaye

Actrice
In een carrière van meer dan veertig jaar speelde ze in meer dan honderd speelfilms. Ze is misschien het best bekend om haar hoofdrol als Elise Rainier in de Insidious filmreeks (2010–2018). In 1975 maakte Shaye haar filmdebuut met een kleine rol in Hester Street , gevolgd door kleine rollen in verschillende films en tv-shows. In 1978 verscheen ze in het door Jack Nicholson geregisseerde Western Goin ‘South . ‘Ik kreeg een telefoontje met de mededeling:’ Meneer Nicholson wil je twee weken in Mexico voor deze kleine rol genaamd The Parasol Lady ‘. Het was zo leuk.’ Sindsdien is ze in een groot aantal personagerollen verschenen.

Website: https://insidious.fandom.com/wiki/Elise_Rainier