Raf van Bussel

raf-van-brussel
raf van brussel

Zanger en Radiopresentator
In zijn jonge jaren speelde Raf in de covergroep Liquid, totdat hij gecontacteerd werd om Sunny Side Up mee op te richten. Deze band kende heel wat succes, maar na twee albums werd de groep opgegeven. Raf besliste om solo verder te gaan. Hij bracht enkele singles uit en nam in 2002 deel aan de preselecties van Eurosong, waarna zijn eerste solo-cd Flying verscheen. Intussen schreef hij muziek voor zichzelf en andere artiesten, en nam vaak deel aan televisieprogramma’s zoals Biebabeloela en Het Swingpaleis. Met de covergroep Plane Vanilla bleef hij ook optreden. In 2004 deed Raf opnieuw mee aan de preselecties voor Eurosong met het nummer Chemistry waarmee hij alweer strandde in de finale. Hij scoorde er wel een grote radiohit mee. Zijn hit Talk 2 Me werd gebruikt in seizoen 2 van Flikken als eindgeneriek.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Raf_Van_Brussel

Robert Munsch

robert-munsch
robert munsch

Schrijver
Een van Munsch’s bekendste boeken, Love You Forever , stond op de vierde plaats van de Publishers Weekly All-Time Bestselling Children’s Books-lijst van 2001 voor paperbacks met 6,97 miljoen exemplaren (exclusief de 1,049 miljoen hardcover-exemplaren). Sindsdien zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht en is het te zien geweest in de aflevering “The One With the Cake” van de televisieshow Friends , en ook door Oprah Winfrey op Late Night with David Letterman genoemd als haar favoriet. kinderboek. Zijn andere beroemde boek The Paper Bag Princess heeft meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht en wordt beschouwd als een feministisch verhaal, maar ook als een literaire klassieker.

Website: http://robertmunsch.com/

Sinitta

sinitta
sinitta

Zangeres, TV-Persoonlijkheid, Danseres en Actrice
Sinitta is bekend geworden in de jaren 1980 toen ze samenwerkte met het bekende producers-trio Stock, Aitken & Waterman. Haar grootste hits waren So Macho en Toy Boy. In 1989 coverde ze Right back where we started from van Maxine Nightingale.
Eind 2009 verscheen er een nieuw verzamelalbum getiteld “Right back where we started from”. Haar moeder is zangeres Miquel Brown, bekend van hits als Close to Perfection en So many men, so little time.

Website: https://www.sinitta.com/

Ursula Werner

ursula-werner
ursula werner

Actrice
Van 2001 tot 2007 stond ze voor de camera als mevrouw Mell in een constante bijrol in de serie Schloss Einstein . Na een paar kleine rollen in film en televisie speelde Ursula Werner in 2008 de hoofdrol in Andreas Dresens Cloud 9 . In wolk 9 belichaamde ze een vrouw die, eind 60, haar oudere echtgenoot verlaat voor een nog oudere man. Het doel van de film is om te laten zien dat liefde en seks niet zomaar stoppen als je ouder wordt. In 2009 ontving ze voor deze buitengewone prestatie de Duitse filmprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol.
In 2010 ontving ze de Acting Prize bij de Babelsberg Media Awards voor haar vertolking van Marianne in de korte film At the Other End van Philipp Döring en werd ze geëerd als “Beste Actrice” op de GRAND OFF. In 2012 speelde Werner de hoofdrol in Döring’s bekroonde korte film Nagel zum Sarg.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Ursula_Werner

Birgit Schuurman

birgit-schuurman
birgit schuurman

Zangeres en Actrice
Ze begon in de laatste jaren voor het halen van haar vwo-diploma met zingen. In het begin betroffen dit vrij onbekende projecten, in de r&b en dance. Ook zong ze in 1995 samen met haar zus in de band Jeunes Turcs.
Schuurman vertolkte een van haar eerste filmrollen, die van Pi, in de film Floris uit 2004. Latere rollen waren die in De eetclub uit 2010 (naar de gelijknamige bestseller van Saskia Noort), Dik Trom uit hetzelfde jaar (geregisseerd door haar echtgenoot Arne Toonen), Lotus (2011), Black Out van een jaar later (samen met haar zus Katja Schuurman), Ballast (2012), Bro’s Before Ho’s (2013) en Pijnstillers (2014).

Website: https://birgitschuurman.nl/

Def P

def-p
def p

Rapper
Pascal Griffioen, beter bekend als Def P, is een Nederlandse rapper die vooral bekend werd als frontman van de Osdorp Posse. In 1988 ging hij een tijdje naar Amerika. Hij vond dat je rap het beste in je eigen taal kon doen, waarna hij met zijn neef DJ IJsblok en vrienden Seda en King Arthur Osdorp Posse oprichtte. Ze waren de eerste groep die succesvol in het Nederlands rapte, en stonden zo aan de basis van de doorbraak van de Nederlandse hiphop. Zij noemden dit nederhop.

Website: https://defp.nl/

Erik de Zwart

erik-de-zwart
erik de zwart

Radio- en Televisiemaker
In 1978 werkt hij met Ruud Hendriks alias Rob Hudson bij Radio Unique,
een kabelnet-piraat. In 1979 worden zij samen gescout voor Radio Caroline,
waar beiden enige maanden werken (Erik als Paul de Wit) en daarna terugkeren
bij Radio Unique. Daar merkt Veronica hem op. De Zwart presenteert voor
Veronica vanaf september 1980 op televisie onder andere de Nederlandse Top 40, Nederland Muziekland, Countdown en Music Box’ Eurochart en op Hilversum 3
en vanaf 5 december 1985 op Radio 3 ook diverse programma’s
(waaronder Bart & de Zwart, samen met Bart van Leeuwen).

Website: https://twitter.com/erikdezwart?lang=en

Hans Dijkstal

hans-dijkstal
hans dijkstal
hans-dijkstal-back
hans dijkstal (back)

Politicus
Van 1998 tot 2002 fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.
Dijkstal werd geboren in Egypte, waar zijn vader en grootvader in de scheepvaart werkten. Hij groeide op in grote huizen met bedienden. Tot zijn komst naar Nederland op zijn vijfde sprak hij vloeiend Arabisch. Hij studeerde van 1961 tot 1964 Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, maar maakte zijn studie niet af. Van 1965 tot 1967 was Dijkstal officier bij de verkeersleiding van de Koninklijke Luchtmacht. Van 1967 tot 1982 werkte hij als docent managementtraining en zelfstandig financieel adviseur. De politicus hield van jazz. Hij speelde zelf saxofoon en trad regelmatig op met bands. Voor het Financieele Dagblad was hij ook recensent en maakte hij vanaf augustus 1996 enkele jaren op zondagmiddag het radioprogramma Off the Record voor het landelijke radiostation JazzRadio.

r.i.p. 9 mei 2010

Website: https://www.parlement.com/id/vg09llnlc0zf/h_f_hans_dijkstal

Henk Bres

henk-bres
henk bres
henk-bres-back
henk bres (back)

Mediapersoonlijkheid
Bres werd vooral bekend door zijn optreden als deelnemer aan het discussieprogramma Het Lagerhuis van de VARA. Eerder had Bres uiteenlopende bezigheden. Naar eigen zeggen is hij taxichauffeur geweest en eigenaar van een seksclub en een zonnestudio. Ook beschrijft hij zichzelf als een voormalig ADO Den Haag-hooligan. Bres was deelnemer aan programma’s als Waku Waku (KRO), Kopspijkers (VARA), Big Brother VIPS (Veronica), Bobo’s in the Bush (Yorin; 2003) en BNN presenteert AVRO’s Sterrenslag in de Sneeuw (BNN, 2005).

Website: https://twitter.com/henkbres

Henk Wijngaard

henk-wijngaard
henk wijngaard

Zanger
Al op jonge leeftijd was hij met muziek bezig. Op zijn veertiende verjaardag kreeg hij een gitaar van zijn moeder. Hij was na zijn militaire dienst aanvankelijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Zijn bijrijder vroeg waarom hij geen liedjes over vrachtwagenchauffeurs schreef. Door mee te doen aan talentenjachten kreeg Wijngaard een contract bij platenmaatschappij Telstar. Ook heeft Henk nog een tijdje op de koopvaardij gevaren.

Website: http://www.henkwijngaard.com/

Jacques Herb

jacques-herb
jacques herb

Zanger
De zanger Jacques Herb werd in Rotterdam geboren. Hij was de jongste uit een gezin van dertien kinderen. Amper vijftien jaar oud monsterde hij aan bij de “wilde vaart” en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen. Hij begeleidde zichzelf daarbij op zijn gitaar. In 1970 won Herb met het eigengeschreven nummer De Toreador een talentenjacht in Scheveningen. Deze werd door de AVRO op televisie uitgezonden. Hierdoor kwam hij in contact met Pierre Kartner die vervolgens voor hem het nummer Manuela bewerkte, waarmee Herb een enorme hit scoorde.
Het nummer Maar een Man mag niet huilen was ook nog goed voor 80.000 singles. Hierna kreeg Herb nog enkele kleine hits.

Website: http://www.jacquesherb.nl/

Rene Froger

rene-froger
rene froger

Zanger
Oprichter van de Toppers. In 2009 deden ze mee aan het Eurovisiesongfestival
met het nummer Shine. In de jaren 90 scoorde Froger een reeks top tien-hits, waaronder met Alles kan een mens gelukkig maken, Say Hello,
Crazy Way About You en This is the moment. In de jaren die volgden had hij
nog enkele andere hits zoals Doe maar gewoon (2007), Ik Heb je lief (2010)
en Daar sta je dan (2013). Froger verkocht meer dan vijf miljoen platen
en behoort daarmee tot de bestverkochte artiesten van Nederland.

Website: https://renefroger.nl/

Thom de Graaf

thom-de-graaf
thom de graaf

Politicus
Bestuurder en politicus van D66. Sinds 1 november 2018 is hij vice-president van de Raad van State. De nacht voor het aftreden van De Graaf werd bekend als de Nacht van Van Thijn. Hij werd op 31 maart 2005 als minister opgevolgd door partijvoorzitter Alexander Pechtold en als vicepremier door Laurens Jan Brinkhorst.
Van 8 januari 2007 tot 1 februari 2012 was De Graaf burgemeester van Nijmegen, hij volgde daar Guusje ter Horst op. Zijn vader, Theo de Graaf, was van 1967 tot eind 1977 eveneens burgemeester van Nijmegen.

Website: https://www.parlement.com/id/vg09llla4ozz/th_c_thom_de_graaf

Wieteke Cramer

wieteke-cramer
wieteke cramer
wieteke-cramer-back
wieteke cramer (back)

voormalig Schaatsster
In 2001 werd ze op haar eerste internationale seniorentoernooi derde op het EK Allround van 2001. Op de EK toernooien van 2004 en 2006 reed ze beide keren ook top tien, vierde en tiende. In 2004 pakte ze ook het brons tijdens het WK allround. Eerder nam ze al deel aan het WK van 2002 waar ze als 21e eindigde. Vanwege een zwangerschap nam Cramer een pauze in 2009. Hierna ging ze marathonschaatsen. Ze won op 3 december 2010 de marathonwedstrijd op natuurijs in Haaksbergen. Ze troefde na 60 ronden Jolanda Langeland en Carla Zielman af. Haar debuutseizoen sloot ze af met een gouden plak. In Thialf troefde ze in de slotronde Andrea Sikkema en Elma de Vries af in de slotwedstrijd om de KPN Marathon Cup. In 2013 werd ze vierde tijdens het eerste NK Mass Start. Ze stopte dat jaar met schaatsen.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wieteke_Cramer

Amaryllis Temmerman

amaryllis-temmerman
amaryllis temmerman

Actrice, Presentatrice en Zangeres
Voor de liefhebbers van Nederlandstalige muziek is zij zeker geen onbekende.
Haar laatste 5 singles schopten het op Radio2 allemaal tot in de top 5 van de Vlaamse hitaparade. Als actrice speelde ze onder meer de rol van Greet Baele in Familie
en Femke Vincke in de reeks Spoed. Naast presentatie van verschillende events presenteert ze momenteel op de regionale zenders ROB en RINGtv.
Verder is ze één van de vaste gezichten van de muziekzender Ment.
Alom bekend ondertussen in de Vlaamse muziekwereld.
Als zangeres brengt ze een wervelende mix van haar eigen nummers en
swingende covers waarbij niemand stil kan blijven zitten.
Met Amaryllis op uw feest of affiche bent u zeker van de nodige ambiance
om er een geslaagd feest van te maken.

Website: https://www.amaryllistemmerman.be/

Anne Sophie Mutter

anne-sophie-mutter
anne sophie mutter

Violiste
Anne-Sophie Mutter werd al jong vrijgesteld van de leerplicht om haar viooltalent te kunnen ontwikkelen. Ze werd opgeleid door Erna Honigberger en, nadat die stierf, door de Zwitserse violiste Aida Stucki aan het conservatorium van Winterthur. Beide vioolpedagogen waren leerlingen geweest van Carl Flesch. Haar spel trok de aandacht van Herbert von Karajan, waardoor ze op dertienjarige leeftijd debuteerde bij de Berliner Philharmoniker op het Lucerne Festival in Luzern in een vioolconcert van Mozart. Een jaar later trad ze op bij de Salzburger Festspiele met het English Chamber Orchestra onder Daniel Barenboim. Haar eerste plaatopname kwam een jaar later, met de Berliner en Karajan. In 1980, toen ze zeventien was, volgde haar Amerikaanse debuut met de New York Philharmonic onder Zubin Mehta.

Website: https://www.anne-sophie-mutter.de/

Belle Pérez

belle-perez
belle pérez

Zangeres
Hoewel ze in België geboren is en daar altijd gewoond heeft, heeft ze enkel de Spaanse nationaliteit, omdat haar beide ouders Spaans zijn.
Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers.
De Vlaamse Latin-diva kent behoorlijk succes in Nederland, Vlaanderen en
in Duitsland. Ze is vooral bekend met het nummer Que viva la vida, dat in
de Benelux de soundtrack was voor de animatiefilm Madagascar.

Website: https://www.belleperez.be/

Carol Royle

carol-royle
carol royle

Actrice
Studeerde drama aan de Central School of Speech and Drama. Ze staat bekend om haar rol als Jenny Russell in de BBC- sitcom Life Without George, die van 1987 tot 1989 in drie series liep, en om haar rol in ITV1 ’s 1960-drama Heartbeat , waarin ze Austin Healey speelde. Lady Patricia Brewster in vier afleveringen.

Website: https://www.carolroyle.co.uk/

Jill Peeters

jill-peeters02
jill peeters
jill-peeters
jill peeters

voormalig Weervrouw
Haar vrije tijd ging uit naar muziek en chiro. Nadien volgde ze geografie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies werkte Peeters in de kledingzaak van haar ouders, terwijl ze bleef solliciteren bij de VTM en de VRT. In 2000 werd ze bij VTM aanvaard en mocht ze samen met Eddy De Mey het weer presenteren. In 2019 gaf ze aan in december van dat jaar, na 19 jaar te stoppen met haar job als weervrouw. Ook werkte ze mee aan verschillende programma’s, onder meer op Vitaya en de VRT.

Website: https://twitter.com/jillpeeterswx

Luc Caals

luc-caals
luc caals

Acteur, Komiek en Presentator
Naast zanger was Luc Caals vanaf 1980 ook 16 jaar lang artistiek directeur van Bredene Palace. In het spoor van zijn collega’s-cabaretiers Staf Permentier, Lou Marcel en Gust Lancier werkte hij eind jaren 80 en de eerste helft van de jaren 90 in het programma van Bobbejaan Schoepen in het amusementspark Bobbejaanland. Aan het begin van de jaren 90 van de 20e eeuw werd hij bekend door het Echt Antwaarps Teater. Daarna kwamen verschillende rollen in theater en op VTM,
waar hij te zien was in onder andere Lili en Marleen, Familie, Bompa,
Chez Bompa Lawijt, Pa heeft een lief en Kabouter Plop.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Luc_Caals