Virginie Claes

virginie-claes
virginie claes
virginie-claes-back
virginie claes (back)

voormalig Miss
Was Miss België 2006 en daarnaast ook Miss Limburg 2006. Virginie is afkomstig uit Hasselt. Ze behaalde haar diploma handelsingenieur. In de zomer van 2006 ging
ze op zoek naar een zwembad voor ‘een frisse duik’ in het programma Splash
op VTM. Sinds april 2009 heeft ze haar eigen rubriek in het Waalse tv-programma
I Comme op RTL TVI. Eind mei 2011 neemt ze eventjes de rol over van
Anke Buckinx als sidekick van Wim Oosterlinck op Q-Music.

Website: https://www.virginieclaes.be/

Bart de Graaff

bart-de-graaff
bart de graaff
bart-de-graaff-back
bart de graaff (back)

Televisiepresentator, Programmamaker en oprichter omroep BNN
Hij was een opvallende persoonlijkheid door zijn uitgelaten en energieke gedrag waarbij hij allerlei kwajongensstreken niet schuwde. Zo gooide hij een keer een baksteen door een ruit van een tankstation om vervolgens zelf de politie te waarschuwen. De Graaff had een zeer hechte relatie met zijn moeder die hem bij zijn ziekte en ook anderszins altijd trouw terzijde stond. Op 21-jarige leeftijd speelde De Graaff mee in een televisiereclame voor een chocoladekoekje (met de kreet “Zeg maar nee, dan krijg je er twee … Toevallig!”). Naar aanleiding daarvan vroeg Rob de Boer Productions hem een screentest te doen voor een kinderprogramma voor Veronica. In het programma speelde De Graaff dat hij een eigen omroep heeft onder de naam Bart Omroep Organisatie Stichting (kortweg B.O.O.S.). Na zes jaar B.O.O.S. begon hij met een nieuwe programmaserie genaamd BNN ofwel Bart News Network , een knipoog naar het Amerikaans kabeltelevisienetwerk CNN.
r.i.p. 25 mei 2002

Website: https://bartfoundation.nl/

Emile Ratelband

emile-ratelband
emile ratelband
emile-ratelband-back
emile ratelband (back)

Ondernemer en Mediapersoonlijkheid
Ratelband noemt zichzelf ‘entertrainer’ (een samentrekking van entertainer en trainer). Met positieve energie laat hij mensen bijvoorbeeld over hete kolen lopen en poogt
hij fobische patiënten te genezen. Ratelband maakt hierbij vaak gebruik van
de kreet Tsjakka, volgens hem geïnspireerd door de strijdkreet uit een serie
over het leven van Shaka Zoeloe. Youp van ’t Hek gebruikte hetzelfde woord
in zijn shows tussen 1986 en 1990, als verbastering van het hakkende tsjak,
met de betekenis ‘godverdomme, ga ervoor’. Ratelband zou het begrip van
Van ’t Hek hebben overgenomen om deze een hak te zetten.
Ratelband is trainer in het neurolinguïstisch programmeren (NLP). In zijn boek
De Vuurloper meldt hij dat hij een half jaar in de leer is geweest bij Tony Robbins.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Emile_Ratelband

Guus Meeuwis & Vagant

guus-meeuwis-en-vagant
guus meeuwis en vagant

Muziekgroep
Succesvolle groep studievrienden die de band Guus Meeuwis & Vagant vormt, vernoemd naar het Tilburgse stamcafé van de leden. De groep doet mee aan het Studenten-Songfestival in Leiden met het nummer ‘Het Is Een Nacht’. Het lied wint het festival en verschijnt in juni 1995 als single op de markt. Nog geen vijf weken later belanden Guus en z’n band op nummer 1 in alle hitparades van Nederland en België.
‘Het Is Een Nacht’ wordt dé zomerhit van dat jaar en staat maar liefst 37 weken in de Top 40. Er gaan meer dan 250.000 exemplaren over de toonbank; goed voor meerdere malen platina. In februari 1996 wordt de langverwachte opvolger ‘Per Spoor’ uitgebracht waarmee Guus opnieuw een nummer-1 hit en een gouden en platina award scoort. In april verschijnt vervolgens het debuutalbum Verbazing.

Website: https://www.guusmeeuwis.nl/algemeen/over-guus

Harry Mens

harry-mens
harry mens

Makelaar en Televisiepresentator
Bij televisiekijkers is Mens vooral bekend als presentator van het televisieprogramma Business Class. Dit programma wordt sinds 1998 op zaterdag in de Hotels van Oranje (Grand Café ’t Elfde Gebod) te Noordwijk opgenomen en wordt op zondagochtend en -avond uitgezonden door RTL7. Een deel van de gasten koopt een plekje in het programma, waarbij men zelf de vragen kan aangeven.

Website: https://www.business-class.nl/

Manon Thomas

manon-thomas
manon thomas

Televisiepresentatrice
In 1989 behaalde ze de titel Miss Fotogeniek. Vervolgens was ze werkzaam als omroepster en presentatrice bij RTL-Véronique. Ze presenteerde Hoge Ogen (een programma over gezelschapsspelletjes), de RTL-spelletjes Scrabble, Pictionary, Taboe en Gebarentaal. Manon presenteerde ook Telekids (bij afwezigheid van Irene Moors), Beestenboel en de programma’s Flora Magazine en Een Eigen Huis, die vervolgens werden omgesmolten tot Eigen Huis & Tuin. Ook zat ze in het panel van de, door Rolf Wouters gepresenteerde, quiz Twins, de Tweelingenshow. Afwisselend met Carlo Boszhard presenteerde Thomas RTL Club. Later presenteerde zij voor de publieke omroep het programma Kook-TV, samen met Ria van Eijndhoven, en zat zij in het panel van het NCRV-programma Zo Vader, Zo Zoon. In 2000 was Thomas deelneemster aan het televisieprogramma Big Brother VIPS.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Manon_Thomas

Renée Vervoorn

renee-vervoorn
Renée Vervoorn
renee-vervoorn-back
Renée Vervoorn (back)

Presentatrice en Onderneemster
Vervoorn begon al op de middelbare school (Casimir Lyceum Amstelveen) te werken als model. Ze zat in de meidengroep Princess en werkte als presentatrice bij Veronica Call TV. Van 2000 tot 2003 werkte ze als vj bij TMF Nederland. Daarna presenteerde ze het programma Tabloid bij SBS6 en Wannahaves bij RTL 5. In 2008 schreef ze samen met Hermelijn van der Meijden de roman Liefdesles over haar huwelijk met een oplichter. Inmiddels woont ze samen met haar nieuwe man Guy van der Reijden en heeft ze samen met hem, een fitness boutique keten PLTS in Amsterdam.

Website: https://www.instagram.com/reneevervoorn/?hl=nl

Ruud de Wild

ruud-de-wild
ruud de wild

Radio-dj en Kunstenaar
Rond zijn twintigste levensjaar werd De Wild aangenomen als assistent-dj bij de AVRO, destijds op Radio 3. In december 1992 kreeg hij de kans om op de dan net gelanceerde commerciële zender Radio 538 programma’s te gaan maken, waaronder Wild in het Weekend en The Jungle, die succesvol waren. Halverwege de jaren 90 begon De Wild zijn televisiecarrière bij de populaire muziekzender TMF. In september 1998 maakte hij de overstap naar de publieke omroep BNN om daar programma’s te gaan presenteren. De Wild is naast radiopresentator vanaf zijn tweeëntwintigste kunstenaar. Zijn specialiteit zijn schilderijen met daarin bekende songteksten. In maart 2006 bracht hij een kunstboek uit waarin hij zijn leven portretteerde aan de hand van zijn schilderijen; het boek draagt de titel Every poet is a Thief.

Website: https://www.ruuddewild.com/

Sabine Wendel

sabine-wendel
sabine wendel

Mediapersoonlijkheid en Onderneemster
Nu zouden we er niet meer van opkijken, maar in 1999 toen het eerste seizoen van Big Brother van start ging, was het hele land in rep en roer toen Sabine en Bart onder de lakens kropen. En dat live op televisie!  Maar wat was het een schattig stel he? Helaas heeft de relatie niet lang standgehouden. De Tilburgse Sabine woont nu in Amsterdam en runt een eigen bedrijf.

Website: https://www.bigbrother1999.nl/versie-1999/bewoners/sabine/

Baden Cooke

baden-cooke
baden cooke

voormalig Wielrenner
Cooke begon op 11-jarige leeftijd met fietsen. Hij nam in 2002, 2003, 2004 en 2005 deel aan de Ronde van Frankrijk, namens het Franse team La Française des Jeux. In 2003 legde hij als topsprinter beslag op de groene trui van het puntenklassement, door in de laatste etappe op de Champs-Elysées zijn Australische concurrenten Robbie McEwen en Stuart O’Grady in de sprint te verslaan. In 2004 werd hij in hetzelfde klassement twaalfde. Hij behaalde brons op de Gemenebestspelen van 2002. Op Cookes palmares staan verder ook onder meer Dwars door Vlaanderen, de GP La Marseillaise en etappes in de Herald Sun Tour, de Vierdaagse van Duinkerke, de Tour Down Under, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van de Middellandse Zee.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Baden_Cooke

Bear Grylls

bear-grylls
bear grylls

Televisiepresentator, Motivatietrainer, Bergbeklimmer en Schrijver
Grylls presenteerde het programma Ultimate Survival op Discovery Channel. In het programma werd hij gedropt in een afgelegen gebied, en gefilmd terwijl hij overlevingstechnieken toonde. Meestal was het enige dat hij bij zich had een zakmes, een vuursteen en een fles water. Ook toonde hij wat er zoal eetbaar is. Dit zijn vooral insecten en andere geleedpotigen, maar ook andere dieren, planten, uitwerpselen en eieren. In 2010 ging zijn tweede programma Worst Case Scenario in première op de Amerikaanse en later ook de Nederlandse Discovery Channel.

Website: https://www.beargrylls.com/

Deidre Downs

deidre-downs
deidre downs

voormalig Miss en Arts
Downs was Miss Alabama 2004 en werd later gekroond tot Miss America 2005.
Na het voltooien van haar periode als Miss America, begon ze een medische opleiding aan de University of Alabama School of Medicine (UAB) in Birmingham. Ze behaalde haar doctor in de geneeskunde in 2010 en voltooide vervolgens haar residentie in verloskunde en gynaecologie in het UAB Medisch Centrum in 2014. Ze vervolgde haar opleiding aan het UAB Medisch Centrum en voltooide haar fellowship in reproductieve endocrinologie en onvruchtbaarheid in 2017.

Website: https://www.deidredowns.com/

Jan Michiels

jan-michiels
jan michiels

Pianist
Hij behaalde een eerste prijs piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Abel Matthys. Hij vervolmaakte zich bij Hans Leygraf aan de Hochschule der Künste Berlin. In 1988 werd hij laureaat van de jongerenwedstrijd Pro Civitate. Een jaar later won hij de internationale wedstrijd Emmanuel Durlet. Hij nam in 1991 deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd, en werd er een van de laureaten. Later zou hij er als jurylid terugkeren. Van dan af was zijn binnenlandse carrière gelanceerd. Zo kwam hij onder contract bij het Festival van Vlaanderen. In 2006 werd hij nog laureaat van de KBC Muziekprijs. Jan Michiels is docent piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij aan het hoofd stond van de klas “Hedendaagse Muziek”.

Website: https://www.michielsjan.be/

Kriss Akabusi

kriss-akabusi
kriss akabusi

voormalig Atleet en Presentator
Ex- sprint en hordenloop track and field atleet. Zijn eerste internationale successen waren met de Britse 4 x 400 meter estafette team, het winnen van een zilveren medaille op de Olympische Zomerspelen 1984 , goud op de Gemenebestspelen 1986 en 1986 Europese kampioenschappen atletiek , en nog eens zilver op de wereldkampioenschappen atletiek 1987. Na zijn pensionering van sport,
werd Akabusi een televisiepresentator en werkte hij aan verschillende shows, waaronder Record Breakers en The Big Breakfast , en verscheen hij
regelmatig als panellid op vele quizshows zoals als A Question of Sport,
ze denken dat het helemaal over en door het sleutelgat.

Website: https://www.akabusi.com/

Oliver Kalkoffe

oliver-kalkoffe
oliver kalkoffe

Acteur, Komiek, Cabaretier en Presentator
Zijn landelijke doorbraak had hij met het tv-programma Kalkofes Mattscheibe bij Première, die reeds vooraf als radioprogramma op radio ffn liep.
Kerngedachte van het programma is constructieve mediakritiek in de vorm van satirische commentaren op fragmenten uit tv-programma’s. Kalkofe treedt daarbij vaak verkleed op als een van de medewerkers van het programma (vaak ook in vrouwen- en dubbelrollen) en imiteert hun stem en lichaamstaal.

Website: https://kalkofe.de/

Robyn Rihanna Fenty is a Barbadian singer, businesswoman, actress, and songwriter. She is widely regarded as one of the most prominent singers of the 21st century. After signing with Def Jam in 2005, Rihanna soon gained recognition with the release of her first two studio albums, Music of the Sun (2005) and A Girl Like Me (2006), both of which were influenced by Caribbean music and peaked within the top ten on the US Billboard 200 chart. Her third album, Good Girl Gone Bad (2007), incorporated elements of dance-pop and established her status as a major icon in the music industry. The chart-topping single “Umbrella” earned Rihanna her first Grammy Award and catapulted her to global stardom.

robyn_rihanna_fenty
robyn rihanna fenty

Maria Yuryevna Sharapova is a Russian former world No. 1 tennis player. She competed on the WTA Tour from 2001 to 2020 and was ranked world No. 1 in singles by the Women’s Tennis Association (WTA) for 21 weeks. She is one of ten women to achieve the career Grand Slam. She is also an Olympic medalist, having won silver in women’s singles at the 2012 London Olympics. She has been considered as one of the best tennis competitors of her generation.

maria_yuryevna_sharapova
maria yuryevna sharapova