Carel Kraayenhof

carel-kraayenhof
carel kraayenhof

Bandoneonist
Het was uiteindelijk ook de bandoneon die hem in één klap tot nationale faam verhief toen hij hierop tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins (nu Koning) Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta,
op 2 februari 2002 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, Adiós Nonino van de wereldberoemde bandoneonist en tangovernieuwer Ástor Piazzolla speelde en zodoende de bruid tot tranen bewoog.

Website: https://www.carelkraayenhof.nl/

Jos Stelling

jos-stelling
jos stelling

Filmregisseur, Scenarist en Producer
Stelling is een autodidact die veel indruk maakte met zijn eerste film: Mariken van Nieumeghen. De film was buitengewoon succesvol, zowel in Nederland als daarbuiten. De film werd in mei 1975 geselecteerd voor het prestigieuze competitieprogramma van het Filmfestival van Cannes.
In één klap was de naam van Stelling gevestigd.

Website: https://stellingfilms.nl/

Peter Faber

peter-faber
peter faber

Acteur
Faber werd geboren als zoon van een Nederlandse arbeider en een Duitse moeder die elkaar in Hamburg hadden leren kennen. Hij groeide op in Amsterdam-Noord
en liep op zijn 16e van huis weg. Faber wilde naar zee, maar kreeg een rol bij het openluchttheater van Tuindorp Oostzaan.
Later was hij medeoprichter van Het Werkteater.

Website: http://www.peterfaber.nl/

Vivienne van den Assem

vivienne-van-den-assen
vivienne van den assen

Presentatrice en Actrice
Vanaf 2 januari 2017 zat zij in de nieuwe programmering van NPO Radio 2.
Van den Assem ging één keer in de week van twee tot vier uur in de nacht presenteren. Vanaf augustus 2018 is Vivienne een van de vaste presentatoren van RTL Boulevard op RTL4. In 2019 heeft ze samen met Robert ten Brink het programma Je kent me toch, schat? gepresenteerd.

Website: http://www.viviennevandenassem.nl/

Judith Schmid

judith-schmid
judith schmid
judith-schmid-back
judith schmid (back)

Mezzosopraan
De Zwitserse mezzosopraan Judith Schmid is met haar veelzijdigheid een van de uitstekende zangers in haar vocale veld. Haar focus ligt op het opera- en concertpodium, maar ook haar liefde voor zang (vooral Mahler), het oratorium en hedendaagse experimentele muziek speelt een belangrijke rol.

Website: https://www.judith-schmid.com/

Julian Rachlin

julian-rachlin
julian rachlin

Litouws Violist
Rachlin speelde onder andere met de Wiener Philharmoniker, de New York Philharmonic en het Philharmonisch orkest van St. Petersburg.
Hij won onder meer de Accademia Musicale Chigiana-Prijs.
Rachlin heeft een eigen kamermuziekfestival in Dubrovnik,

Julian Rachlin and Friends.

Website: http://www.julianrachlin.com/

Ophélie Winter

ophelie-winter
Ophélie Winter
ophelie-winter-back
Ophélie Winter (back)

Franse hiphop- en R & B- Zangeres en Actrice
In 1984, op 10-jarige leeftijd, nam ze haar eerste lied op in Frankrijk , La Chanson des Klaxons en 3 jaar later een ander lied, Poil de Carotte , in het Frans.
Op 17-jarige leeftijd werd ze ontdekt door een modellenbureau op de Champs-Élysées in Parijs en na drie jaar modellenwerk besloot ze zangeres en actrice te worden.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Oph%C3%A9lie_Winter

Shu Cheen Yu

shu-cheen-yu
shu cheen yu

Chinees-Australische Operazangeres
Geboren in China, Shu-Cheen Yu begon haar carrière als kindster in de Chinese traditionele opera. Ze werd een van China’s beste volkszangers en een hoofdartiest bij de Shan-Xi provincie Beijing Opera Company en China’s prestigieuze National Oriental Song and Dance Company. Ze maakte regelmatig uitzendingen op Television China en op Radio Beijing en bracht vijf succesvolle albums uit.

Website: http://www.shucheenyu.com.au/

Waltraud Meier

waltraud-meier
waltraud meier

Duitse Mezzosopraan
Tijdens haar jonge jaren zong ze in verschillende koorgroepen. Na het afronden van haar middelbaar onderwijs, begon ze met graduate studies in Engels en Romaanse talen, terwijl ze ook zanglessen volgde.
In 1976 besloot ze zich te concentreren op een zangcarrière en kort daarna debuteerde ze aan de Würzburg Opera als Lola in Cavalleria rusticana .

De volgende jaren trad ze regelmatig op in het operagebouw in Mannheim (1976–78).

Website: https://www.waltraud-meier.com/

Abbey Hoes

abbey-hoes
abbey hoes
abbey-hoes-back
abbey hoes (back)

Actrice
Na enkele teleurstellende musicalaudities volgde op 12-jarige leeftijd een rolletje in een televisiereclamespotje van Roosvicee (tekst: lekker, zeg).
Hierna volgden rollen in, onder meer, SpangaS en 2012: Het jaar Nul.
In 2009 kreeg zij de hoofdrol in de voor een Gouden Kalf genomineerde
telefilm Maite was hier.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Abbey_Hoes

Arie Boomsma

arie-boomsma
arie boomsma

Televisie Presentator
Zijn eerste televisieoptreden was in het Veronica-programma Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet! van Rolf Wouters. Hij speelde hier glazenwasser.
Na het meespelen in de televisieserie Finals van omroep BNN werkte hij acht maanden als omroeper voor Yorin.

Website: https://www.arieboomsma.nl/

Arno van der Heyden

arno-van-der-heyden
arno van der heyden

Cabaretier en Zanger
Hij heeft in zijn jonge jaren rondgetrokken als straatmuzikant in Zuid-Europa. Later speelde hij vier seizoenen bij het varende theatergezelschap Theater te Water uit Groningen. Sinds 1991 treedt hij als solist op met zijn eigen muzikale cabaretprogramma’s, waarvan de laatste twintig jaar samen met pianist Bas Mulder.
r.i.p. 21 januari 2023

Website: https://blog.arnovanderheyden.nl/

Eva Dorrepaal

eva-dorrepaal
eva dorrepaal

Actrice
Dorrepaal begon haar acteercarrière onder de vleugels van minimalmovie-regisseur Pim de la Parra. In het voormalige Joegoslavië speelde ze bij Ljubiša Ristić’s KPGT theater en reisde ze met hen door Kosovo.
Ze speelde hoofdrollen in verschillende films van Edwin Brienen.
In 2010 was ze met de Amerikaanse actrice Chloë Sevigny te zien in Jonathan Caouette’s All Flowers in Time.
De film ging in premiere tijdens het Cannes Film Festival in 2011.

Website: https://www.evadorrepaal.com/

Humberto Tan

humberto-tan
humberto tan

Radio- en Televisiepresentator
Tan verscheen voor het eerst op televisie bij Sonja Barend in een programmasegment genaamd de tafel van 7. In 1991 werd hij aangenomen bij de AVRO als redacteur bij het programma Forza TV, wat hij al snel ook, samen met Jessica Broekhuis, presenteerde. Twee jaar later stapte hij over naar Studio Sport en presenteerde hij ook enige tijd het NOS Journaal. In 1999 werd Tan tot “best geklede Nederlander” verkozen, wat hem deed besluiten om zijn eigen kledinglijn te starten.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Humberto_Tan

Margreet Blanken

margreet-blanken
margreet blanken

Actrice
Ze is waarschijnlijk het meest bekend van haar rol als Reini van Lennep-Hermans in de populaire dramaserie Medisch Centrum West, die tussen 1988 en 1994 werd uitgezonden. Naast haar toneel en televisiewerk heeft ze verschillende cursussen en workshops gegeven en kleine voorstellingen geregisseerd. Eind 2014 was ze te zien als tante Martha in de SBS-serie Dokter Tinus.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Margreet_Blanken

Ali Amiri

ali-amiri
ali amiri

Zanger
Een deelnemer die warm wordt getipt voor de titel is de Iraniër Ali Amiri; daar hoorde je zijn zachte tonen. Hij kwam vijf jaar geleden in Tsjechië aan om medicijnen te studeren. Hij stond in de finale van het Tsjechische eerste popidool in 2005.

Website: https://secondhandsongs.com/artist/196595/all

Cécilia Hornus

cecilia-hornus
Cécilia Hornus

Actrice
Ze is een van de belangrijkste actrices van Plus belle la vie, de soap van France 3. Sinds 2004 vertolkt ze de rol van Blanche Marcie.
Deze inwoner van Brussel wendde zich eerst tot het theater, na studies aan het Nationaal Conservatorium voor Dramatische Kunst in Parijs.

Website: http://www.cecilia-hornus.com/

Cheryl Dent

cheryl-dent
cheryl dent

Actrice
Cheryl, geboren in Los Angeles, heeft over de hele wereld gewoond, gewerkt en gestudeerd, waaronder een periode aan de Sorbonne in Parijs en een modelcontract voor een jaar in Bangkok, Thailand. Als een van de meest gevraagde commerciële actrices van Hollywood speelde Cheryl in honderden commercials, infomercials, bekende merken en korte projecten.

Website: https://www.cheryldent.com/

Irena Kousalová

irena-kousalova
Irena Kousalová

Zangeres
Van kinds af aan werd ze door haar ouders geleid om zich te interesseren in zingen, dansen, piano spelen en andere culturele activiteiten. Zingen werd met name haar hobby, ook omdat haar zangtalent flink ontwikkelde.
Op 21-jarige leeftijd nam ze deel aan een zangwedstrijd op het Bohemia-talentfestival Jihlava 2001, waar ze overtuigend won. Dit succes begon haar zangcarrière en nomineerde haar als gast voor de volgende finale van het volgende jaar.

Website: https://zivotopis.osobnosti.cz/irena-kousalova.php

Kathy Kelly

kathy-kelly
kathy kelly

Zangeres
Ze is het derde kind van de muzikale familiegroep The Kelly Family, een meergeneratie popgroep die in de jaren negentig succes boekte in Europa.
Kathy Kelly begon haar solocarrière met het uitbrengen van een single genaamd You’re Losing Me die nummer 94 bereikte in de Duitse hitlijsten. Spoedig, een compilatiealbum genoemd Het beste van Kathy Hoed, dat sommige beste liederen van de Familie van de Hoed omvatte en vijf nieuwe liederen volgden.

Website: https://www.kathyannekelly.com/