Franz Beckenbauer

franz-beckenbauer
franz beckenbauer

voormalig Voetballer
Tegenwoordig is hij een van de vicepresidenten van de Duitse voetbalbond en erevoorzitter van FC Bayern München. Verder was hij voorzitter van de organisatie van het WK voetbal 2006, in Duitsland. Vanwege zijn heersende aanwezigheid op het veld kreeg hij de bijnaam ‘Der Kaiser’.
r.i.p. 7 januari 2024

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Franz_Beckenbauer

Julia Fischer

julia-fischer
julia fischer

Violiste en Pianiste
Vanaf haar vierde speelt Julia Fischer viool en piano. Al op zesjarige leeftijd werd ze aangenomen op het Leopold Mozart-conservatorium in Augsburg aangenomen, waar ze vioollessen kreeg van Lydia Dubrowskaya.
Op achtjarige leeftijd gaf ze haar eerste concert. Een jaar later werd ze aangenomen aan de Hochschule für Musik und Theater in haar geboortestad.
Haar lerares was Ana Chumachenco, zelf een leerling van Yehudi Menuhin.

Website: https://www.juliafischer.com/

Bas van Werven

bas-van-werven
bas van werven

Presentator
Van Werven werkte jaren voor de commerciële radiozender BNR Nieuwsradio, een onderdeel van de FD Mediagroep. Hij presenteerde het ochtendprogramma On The Move, dat verschillende prijzen won.
In 2010 stapte Van Werven over naar de TROS (later AVROTROS) om op tv de actualiteitenrubriek EénVandaag te presenteren;

sinds 1 januari 2014 presenteerde hij eveneens de radiovariant van dit programma op NPO Radio 1, samen met Suzanne Bosman en Jan Mom. Op 30 augustus 2016 presenteerde hij EénVandaag voor het laatst.

Website: https://www.basvanwerven.nl/

Ellen van Dijk

ellen-van-dijk
ellen van dijk
ellen van dijk
ellen van dijk

Nederlandse Profwielrenster
Van Dijk begon haar sportcarrière als langebaanschaatsster en reed als junior op nationaal niveau. Tot 2012 was ze ook actief als baanwielrenster. Van Dijk werd vijf keer wereldkampioene. De eerste keer in de scratch op de baan in 2008.
Op de weg werd ze in 2012, 2013 en 2016 wereldkampioene in de ploegentijdrit
en in 2013 ook in de individuele tijdrit.

Website: https://racing.trekbikes.com/riders/trek-segafredo-women/ellen-van-dijk

Joeri Verlinden

joeri-verlinden
joeri verlinden

Zwemmer
Na een halve finale plaats op de 50 meter vlinderslag bij de EJK 2005 in Boedapest en een zevende plaats bij de EJK 2006 in Palma de Mallorca maakte Verlinden zijn seniorendebuut tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2006 in Helsinki. In de Finse hoofdstad strandde hij in de series van de 50, 100 en 200 meter vlinderslag. Verlinden is op zowel de korte- als de langebaan houder van alle Nederlandse records op de vlinderslag.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Joeri_Verlinden

Thomas Möhlmann

thomas-mohlmann
thomas mohlmann
thomas-mohlmann-back
thomas mohlmann (back)

Schrijver
Möhlmann studeerde moderne Nederlandse letterkunde in Amsterdam.
Hij is gastredacteur van de Avonden van dichtcentrum Perdu en medewerker van het poëzietijdschrift Awater, en werkte vroeger ook voor het Nederlands Letterenfonds.
Verder is Möhlmann redacteur van Poetry International Web en Lyrikline.
Zijn debuutbundel uit 2005, De vloeibare jongen, werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs.

Website: http://www.thomasmohlmann.nl/

Willem Middelkoop

willem-middelkoop
willem middelkoop

Publicist, Fotograaf, Ondernemer en voormalig Beurscommentator op RTL Z
Tussen 1980 en 2000 werkte hij als fotojournalist en tussen 1998 en 2000 was hij chef van de beeldredactie bij Het Parool. Daarnaast werkte Middelkoop in 1991 kort als verslaggever tijdens de start van de Amsterdamse stadszender AT5.
Zijn boeken zijn in acht talen uitgegeven, onder meer in Chinees (Mandarijn) en Arabisch. In totaal verkocht Middelkoop circa 150.000 boeken.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Middelkoop

Alice Konečná

alice-konecna
alice konečná

Zangeres
In 1998 Alice wint de muziekwedstrijd voor kinderen Zlatá nota in Zlín.
In 2002 neemt zij met producer Luďek Malár haar debuutalbum “Girl What Do You Like Her” op, waarop zij liedjes van Michael Jay en Tsjechische teksten van Lou Fanánek Hagen, Petr Šiška, Daniela Šinkorová, Markéta Mazourová toevoegt.

Website: http://www.alicekonecna.cz/

Anna Tomowa-Sintow

anna-tomowa-sintow
anna tomowa sintow
anna tomowa sintow
anna tomowa sintow

Bulgaarse Sopraan
Tomowa-Sintow begon op zesjarige leeftijd piano te studeren. Op haar zestiende won ze een nationale zangwedstrijd. Later studeerde ze aan het Nationaal Conservatorium van Sofia, waar ze zang studeerde bij professor Georgi Zlatev-Tcherkin en sopraan Katia Spiridonowa en afstudeerde met zang- en pianodiploma’s, waarmee ze haar podiumdebuut maakte voor haar masterclass finales, zoals Tatiana in Tsjaikovski ’s Eugene Onegin.

Website: https://www.tomowa-sintow.com/

Chloë Hanslip

chloe-hanslip
Chloë Hanslip

Britse klassieke Violiste
Op vierjarige leeftijd trad ze solo op in de Purcell Room . Toen ze vijf was trad ze op voor Yehudi Menuhin en studeerde vervolgens, op zijn uitnodiging, bij Natasha Boyarskaya aan de Yehudi Menuhin School . Om tien uur speelde ze in grote concertzalen in Europa en Noord-Amerika, waaronder Carnegie Hall in New York City en de Royal Albert Hall in Londen.

Website: https://www.chloehanslip.com/

Eric Bell

eric-bell
eric bell

Guitarist
Is een Noord-Ierse rock- en bluesmuzikant, vooral bekend als een van de oprichters en de oorspronkelijke gitarist van de rockgroep Thin Lizzy.
Na zijn tijd bij Thin Lizzy stond hij kort op voor zijn eigen groep voordat hij halverwege de jaren zeventig bij The Noel Redding Band kwam.
Hij heeft sindsdien verschillende soloalbums uitgebracht en treedt regelmatig op met een op blues gebaseerd trio, de Eric Bell Band.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Bell

Herbert Leonard

herbert-leonard
herbert leonard

Zanger
Op zijn zestiende verliet hij de universiteit en leerde hij gitaar . Met verschillende vrienden vormde hij de rockgroep Les Jets, een verwijzing naar West Side Story . De groep repeteerde twee jaar en nodigde zanger Michel Ragot uit om zich bij hen aan te sluiten. De groep speelde in Straatsburg-ballen en nam in 1964 deel aan een rockfeest op de Golf-Drouot in Parijs.

Website: http://www.herbert-leonard.fr/

Jitka Válková

jitka-valkova
jitka valkova

Zangeres, voormalig Model
In de finale van het jaar 2010 was ze zijn jongste en met haar lengte van 171 cm ook de laagste deelnemer. In augustus 2010 deed ze ook mee aan de Miss Universe- wedstrijd in Las Vegas en haalde ze de top 15 van mooiste meisjes.
Ook Boho zingt – tot 2010 werkte ze drie jaar in de studentenband Spirit Rock,

in 2009 deed ze mee aan de Tsjechisch-Slowaakse SuperStar , waar ze bij de top veertig eindigde.

Website: http://jitkaboho.cz/

Julie Fernandez

julie-fernandez
julie fernandez

Actrice en Model
Vooral bekend van haar rol als Brenda in de BBC- komedie The Office.
In 2004 richtte Fernandez een televisieproductiebedrijf op genaamd The Wheelie Good Company en heeft sindsdien aan nieuwe programma-ideeën gewerkt. Het bedrijf is opgericht door Fernandez om de vertegenwoordiging van mensen met een handicap in de media te verbeteren, maar richt zich niet langer op handicaps gerelateerd materiaal.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Julie_Fernandez

Malena Ernman

malena-ernman
malena ernman

Operazangeres
Ernman is een veelzijdige zangeres. Behalve opera en operette zingt ze ook veel chansons, cabaret en jazz. Tevens verscheen ze in vele musicals.
Ernman vertegenwoordigde Zweden op het Eurovisie Songfestival 2009 in Moskou.
Ze is de moeder van klimaatverandering activiste Greta Thunberg.

Website: https://www.wikiwand.com/en/Malena_Ernman

Ray Stevenson

ray-stevenson
ray stevenson

Acteur
Zijn filmdebuut was in 1998 in de film The Theory of Flight (hij had toen al wel in televisieseries en -films gespeeld).
Recently guest starred in the recurring role of ‘Isaac Sirko’ in Showtime’s award winning series Dexter. He is best known for playing the character of legionary ‘Titus Pullo’ in the BBC/HBO television series Rome.

r.i.p. 21 mei 2023

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ray_Stevenson