Katja Staartjes

katja-staartjes
katja staartjes

Bergbeklimster en Atlete
Staartjes bereikte op 13 mei 1999 als eerste Nederlandse vrouw
de top van Mount Everest.
Zij maakte in de jaren tachtig deel uit van de nationale selectie atletiek.
In 1998 besloot zij haar baan op te zeggen om zich volledig

te wijden aan de bergsport.

Website: https://katjastaartjes.nl/

Klaas van der Eerden

klaas-van-der-eerden
klaas van der eerden

Cabaretier en Televisie Presentator
Nadat hij in 1998 was afgestudeerd, won hij de Gong-show in het stand-upcomedycafé Toomler. Hij besloot het dan maar een jaartje als cabaretier te proberen en schreef zich zelfs in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij won zowel de Wim Sonneveldprijs als de publieksprijs.
In 2000 kwam hij met zijn eerste voorstelling, Extreem!.

Website: https://www.klaasvandereerden.nl/

Marjan Berger

marjan-berger
marjan berger

Zangeres
Haar carrière begon in 1968 nadat ze deelnam aan een Nederlandse talentenjacht.
Van 1981 tot 1995 maakte ze deel uit van het zangduo Frank en Mirella dat tientallen hits op zijn naam schreef. Van 1996 tot 2012 maakte Berger een heleboel singles die het ook nog eens goed deden in de hitparades.
Marjan was tevens ook een graag geziene artieste in tal van shows op de televisie in zowel Nederland, België en Duitsland. Ze staat inmiddels al meer dan 45 jaar op de planken en brengt ook regelmatig nieuw werk uit.

Website: https://www.marjanberger.com/nl/

Moniek Nijhuis

moniek-nijhuis
moniek nijhuis

voormalig Zwemster
Ze maakte haar internationale seniorendebuut in december 2003 bij de Europese kampioenschappen kortebaan (25 meter) in Dublin. Eerder dat jaar, bij de Europese jeugdkampioenschappen in Glasgow, won de pupil van trainer-coach Joop Rijssemus de bronzen medaille op de 50 meter schoolslag.
In november 2016 maakt ze bekend dat ze stopt als topsporter.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Moniek_Nijhuis

Tess Milne

tess-milne
tess milne
tess-milne-back
tess milne (back)

Televisie Presentatrice en Actrice
Milne kwam via een stage bij het castingbureau Creative Connectors in het televisiewereldje terecht. In die tijd speelde ze in diverse tv-reclamespotjes
en maakte ze filmpjes voor het Hyvesjournaal.
Ze acteerde ook in series als A’dam – E.V.A. en SpangaS.

Website: https://tessmilne.com/

Wim Rijken

wim-rijken
wim rijken

Acteur, Presentator en Zanger
Rijken bracht in 1988 zijn eerste single uit: Wie weet wat liefde is, een duet met Conny Vandenbos en in 2006 verscheen een remake van het nummer, samen met Marga Bult.
In de jaren 90 was hij een van de bekendste gezichten van Veronica Call TV,

vooral bekend van zijn programma’s De winkel van sinkel, De droogkap en Terugkijken met Rijken. Zijn stem is regelmatig te horen in radio-en televisiecommercials, in kinderseries en als voice-over.

Website: https://wimrijken.nl/

Yvon Jaspers

yvon-jaspers
yvon jaspers

Televisie Presentatrice en Kinderboeken Schrijfster
Ze werd bekend nadat ze vanaf 1994 bij Het Klokhuis te zien was.
Ook aan verschillende andere kinderprogramma’s heeft zij bijdragen geleverd.
Onder andere Knofje, een kleuterserie van de KRO waarin zij de moeder van Knofje speelde. Ze is daarnaast bekend als presentatrice van de programma’s Boer zoekt Vrouw, Wonderen bestaan, Nederland Te Koop, Over Mijn Lijk en KRO’s Liefs Uit.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Yvon_Jaspers

Christine Theiss

christine-theiss
christine theiss

Duitse TV Presentatrice en voormalig Kickbokser
Op 7 juli 2008 ontving Theiss de Beierse sportprijs in de categorie “High Performance Athletes Plus”. Van 2005 tot 2013 werd ze door de lezers van de avondkrant zeven keer verkozen tot “Atleet van het jaar München”.
Bovendien was ze de “atleet van het jaar 2013” in haar geboortestad Bayreuth. In 2015 ontving ze de “Gouden Duitsland” voor beste atleet.

Website: http://christinetheiss.de/

Ewa Wachowicz

ewa-wachowicz
ewa wachowicz

TV Presentatrice, Schrijfster, Chef en Miss
In september 1992 won ze de titel van Miss Polonia en in december van datzelfde jaar de titel van derde runner-up in de Miss World-competitie . Een jaar later ontving ze de titel van Miss World Students onder de World Miss University.
In 1993 werd ze presentator van Polsat- televisie en organiseerde ze een honderd procent spelshow voor honderd. Eind jaren negentig richtte ze haar eigen productiebedrijf op onder de naam Promiss, dat de Poradnik Name Day uitzending op Polsat publiceerde.

Website: http://ewawachowicz.pl/

Georg Streitberger

georg-streitberger
georg streitberger
georg streitberger
georg streitberger

voormalig Alpineskiër
Streitberger maakte zijn wereldbekerdebuut in maart 2000 tijdens de reuzenslalom in Bormio. Datzelfde jaar werd Streitberger ook wereldkampioen super G bij de junioren. Op 2 maart 2008 behaalde hij zijn eerste overwinning in een wereldbekerwedstrijd tijdens de super G in Kvitfjell. In 2010 nam Streitberger een eerste keer deel aan de Olympische Winterspelen 2010. Op de super G skiede hij naar een 17e plaats.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Georg_Streitberger

Lucie Bila

lucie-bila
lucie bila
lucie-bila-cdsingle
lucie bila (cdsingle)
lucie-bila-cdsingle-back
lucie bila (cdsingle back)

Zangeres
Al meer dan drie decennia heeft Bílá een enorm professioneel succes onder Tsjechen in een breed scala van inspanningen, met in de hoofdrol de bekendste podiummusicals in het land, het uitbrengen van verschillende populaire soloalbums en de hoofdrol in verschillende films en televisiespecials.

Website: https://www.luciebila.com/

Natalia Lesz

natalia-lesz
natalia lesz

Actrice en Zangeres
Natalia speelde in tal van Poolse tv-shows en tv-series.
Als tiener ging ze naar de National Warsaw Ballet School en trad op als soliste bij de Poolse Nationale Opera. Na haar afstuderen aan de New York University nam ze haar debuutalbum Natalia Lesz op , geproduceerd door hitmakers Greg Wells en Glen Ballard. In januari 2009 werd Natalia door het tijdschrift POPCORN genomineerd als “De beste Poolse zangeres van het jaar”.

Website: http://natalialesz.com/en/

Perri “Pebbles” Reid

pebbles
pebbles

Zangeres
Reid is misschien het best bekend voor haar hits van eind jaren tachtig en begin jaren negentig, zoals ‘ Girlfriend ‘ (1987), ‘ Mercedes Boy ‘ (1988) en ‘ Giving You the Benefit ‘ (1990). Naast een opnamecarrière creëerde Reid de hedendaagse R & B- groep TLC . Reid is momenteel een in Atlanta gevestigde dominee, bekend als “Sister Perri”.

Website: https://sisterperri.com/

Selah Sue

selah-sue
selah sue

Zangeres
Ze leerde op haar vijftiende akoestische gitaar spelen en begon toen ook al eigen liedjes te schrijven. Op haar zeventiende trad ze als jongste en enige vrouwelijke artieste op tijdens het opensongcontest Open Mic-avond in Het Depot in Leuven. Organisator en zanger Milow merkte haar op en vroeg haar op te treden in zijn voorprogramma. Later speelde ze ook nog in het voorprogramma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en stond ze met Novastar in het Amsterdamse Paradiso.

Website: http://www.selahsue.com/

Ben Saunders

ben-saunders
ben saunders
ben-saunders-back
ben saunders (back)

Zanger
Hij verkreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma The voice of Holland dat hij op 21 januari 2011 won.
Eind jaren negentig deden Saunders en zijn broer Dean mee aan verschillende talentenjachten onder de naam Daddy’s Wish.

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Saunders_(zanger)

Kristel van Eijk

kristel-van-eijk
kristel van eijk

Radio- en Televisie Presentatrice en Actrice
Van Eijk speelde gastrollen in onder andere Goede tijden, slechte tijden, Westenwind, Rozengeur & Wodka Lime, Costa! en Blauw blauw. In 2002 presenteerde ze samen met Co Rowold voor Veronica het dagelijkse jongerentelevisieprogramma Kink TV.

Website: https://kristelvaneijk.nl/

Lenette van Dongen

lenette-van-dongen
lenette van dongen

Cabaretière en Zangeres
Van Dongen debuteerde in de musical Cabaret en speelde vervolgens in onder andere Jeans en Adèle in Casablanca. In 1989 speelde ze met Peter Lusse en Hans van Gelder in het theaterprogramma Pappenheim.
Sinds 1993 treedt zij op met solo-cabaretvoorstellingen.
In 2004 won ze samen met Spinvis de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Website: https://www.lenettevandongen.nl/