Bruce Hayes

bruce hayes
bruce hayes

voormalige Wedstrijdzwemmer
Vooral bekend staat om het verankeren van het Amerikaanse heren 4 × 200 meter
vrije slag estafetteteam dat de gouden medaille won op de Olympische Zomerspelen van 1984 in Los Angeles. Op 13 april 2012 werd Hayes opgenomen in de Texas Swimming and Diving Hall of Fame.

Website: http://www.tsdhof.org/bruce-hayes

Caitlin Dechelle

caitlin dechelle
caitlin dechelle

Actrice, Stuntvrouw en Vechtsporter
In de afgelopen 14 jaar heeft ze meer dan 85 internationale martial arts wereldtitels verdiend. Toen ze in LA aankwam, bleef ze bezig met lesgeven aan XMA, stunts in films en tv-shows en begon ze acteren te studeren.
Haar eerste hoofdrol als acteur kwam van Champions of the Deep voor een onafhankelijk bedrijf en trok later de aandacht van Jackie Chan. Hij koos haar persoonlijk om met hem samen te spelen in zijn film, Chinese Zodiac.

Website: http://www.caitlindechelle.com/

Frederik de Klerk

frederik de klerk
frederik de klerk

voormalig Politicus en President van Zuid-Afrika
Op 20 september 1989 werd hij beëdigd als president van Zuid-Afrika.
De Klerk staat bekend als de man die apartheid afschafte en Zuid-Afrika tot een democratie omvormde waarbij de zwarte meerderheid van het land stemrecht kreeg, iets waarvoor hij in 1993 met Nelson Mandela de Nobelprijs voor de Vrede kreeg.

r.i.p. 11 november 2021

Website: https://www.britannica.com/biography/F-W-de-Klerk

Ingrid Rogers

ingrid rogers
ingrid rogers

Actrice
Ontdekte acteren op de middelbare school nadat ze mee schreef en acteerde in
een productie over de Zuid-Afrikaanse apartheid. Haar verlangen om het vak onder
de knie te krijgen, bracht haar naar The American Academy of Dramatic Arts in
New York City. Twee maanden na school kwam ze terecht en kreeg de rol van
Taylor Roxbury-Canon in “All My Children”.

Website: https://theingridrogers.com/

Isabel Allende

isabel allende
isabel allende
isabel allende
isabel allende

Schrijfster
Isabel Allende is een wereldberoemde schrijfster van talloze boeken, waaronder
grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog
steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de
Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur.

Website: https://www.isabelallende.com/

Patti Stiles

patti stiles
patti stiles

Actrice
Ze ontving haar training in Calgary, Alberta ’s Loose Moose Theatre onder leiding van Keith Johnstone . Daar werkte ze met Keith Johnstone in vele vormen van improvisatie . Ze trad regelmatig op in Theatresports , Gorilla Theatre en Life Game, maar ook in de toneelstukken van Keith, regisseerde en trad op in het Theater For Kids-programma en tourde producties.

Website: https://www.pattistiles.com/

Ranae Holland

ranae holland
ranae holland

Onderzoeksbioloog en Presentatrice
The Skeptical Scientist, onderzoeksbioloog Ranae Holland is geboren en getogen in Sioux Falls, South Dakota. Ze maakte voor het eerst kennis met de Bigfoot-rage in de jaren 70 door haar vader. In 2011, na jaren van werk als veldbioloog, werd Ranae mede-presentator van de Animal Planet-show “Finding Bigfoot”.

Website: https://www.instagram.com/skeptiscientist/

Shirley Clamp

shirley clamp
shirley clamp

Pop Zangeres
Shirley Clamp’s carrière begon als achtergrondzangeres voor verschillende zangers en groepen, waaronder Antique tijdens hun Eurovisie Songfestival 2001- optreden om er maar een te noemen. Ze begon haar solocarrière in 2003, toen ze deelnam aan Melodifestivalen 2003 met het nummer “Mr. Memory”. Ze eindigde op de 6e plaats in haar halve finale en verloor de kans om zich te plaatsen voor de finale. Haar grote doorbraak kwam in Melodifestivalen 2004 met het nummer ” Min kärlek ” (My love) gecomponeerd door Ingela “Pling” Forsman.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Shirley_Clamp

Steve Levy

steve levy
steve levy

Sportverslaggever
Amerikaanse journalist en sportverslaggever voor ESPN . Hij staat bekend om zijn werk met het uitzenden van universiteitsvoetbal, Monday Night Football en de National Hockey League. Hij heeft de bijnaam “Mr. Extra Period” gekregen omdat hij drie van de langste televisiespellen in de geschiedenis van de NHL heeft opgeroepen, die allemaal play-offs waren: een wedstrijd uit 1996 tussen de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals die vier keer verlengde ; een wedstrijd uit 2000 met ook de Penguins, dit keer tegen de Philadelphia Flyers , die vijf keer verlengden; en een wedstrijd uit 2003 tussen de Mighty Ducks of Anaheim en de Dallas Stars, die ook vijf keer overwerk ging en zes uur duurde.

Website: https://espnpressroom.com/us/bios/levy_steve/

Theodor Hänsch

theodor hansch
theodor hansch

Natuurkundige
Duits natuurkundige die in 2005 samen John Hall de helft van de Nobelprijs voor de Natuurkunde kreeg “voor hun bijdragen aan de ontwikkeling van precisiespectroscopie met behulp van lasers, inclusief de optische frequentiekamtechniek”. De andere helft van de Nobelprijs ging naar Roy Glauber.
Hänsch was van het begin af aan werkzaam op het gebied van de experimentele laserfysica en de kwantumoptica, waarbij hij de ontwikkeling van dit vakgebied toonaangevend heeft beïnvloed.

Website: https://www.mpg.de/372049/quantenoptik_wissM1

Arjen Anthony Lucassen

arjen anthony lucassen
arjen anthony lucassen

Zanger en Instrumentalist
Hij was een tijdje gitarist bij de Haagse hardrockband Bodine.
Lucassen brak definitief door als gitarist bij de Waalwijkse hardrockband Vengeance.
De metalopera Ayreon wordt ook als Waalwijkse act beschouwd,

terwijl het project vele artiesten kent vanuit vele streken.
Ondanks dat Ayreon met zijn zeldzame liveoptreden een publiek van
12.000 mensen wist te trekken, werd er niet gekozen voor een grote zaal.
Hij bleef liever op vertrouwde grond, waardoor de keuze voor
013 in Tilburg voor de hand lag.

Website: https://www.arjenlucassen.com/content/

Dean Saunders

dean saunders
dean saunders

Zanger
Op 21 januari 2011 won hij de talentenjacht Popstars bij SBS6 met You and I both. Een week later maakte GfK Dutch Charts bekend dat het nummer op nr.1 stond in de Single Top 100. Dean is de oudste zoon van Dean en Lesley Saunders.
Hij heeft nog twee jongere broertjes: Ben Saunders, winnaar van The voice of Holland, en Jamie Saunders. Saunders is officieel een Engelsman, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland.

Website: https://www.instagram.com/deansaundersjr/?hl=nl

Emmy Verhey

emmy verhey
emmy verhey

voormalig Concertvioliste
Emmy Verhey kreeg op haar zevende haar eerste vioolles van haar vader, de violist Gerard Verhey. Binnen een jaar speelde zij het vioolconcert in a-klein en het dubbelconcert van Johann Sebastian Bach. Bestempeld als wonderkind werd zij op achtjarige leeftijd bij wijze van hoge uitzondering aangenomen door de Hongaars-Nederlandse vioolpedagoog Oskar Back. Voorts studeerde zij bij Herman Krebbers, Bela Dekany, Wolfgang Schneiderhan in Luzern en David Oistrach in Moskou.

Website: http://www.emmyverhey.nl/

Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, known professionally as Sophia Loren, is an Italian actress. She was named by the American Film Institute as one of the greatest female stars of Classical Hollywood cinema. As of 2023, she is one of the last surviving major stars from the Golden Age of Hollywood cinema and is the only remaining living person to appear on the AFI’s list of the 25 greatest female stars of American film history, positioned at number 21 and the only still living person on the list.

sophia loren
sophia loren

Téa Leoni is an American actress. In her early career, she starred in the television sitcoms Flying Blind (1992–93) and The Naked Truth (1995–98). Her breakthrough role was in the 1995 action comedy film Bad Boys. In later years, Leoni had lead roles in films such as Deep Impact (1998), The Family Man (2000), Jurassic Park III (2001), Spanglish (2004), and Fun with Dick and Jane (2005). From 2014 to 2019, she starred as Elizabeth McCord in the CBS political drama series Madam Secretary.

téa leoni
téa leoni

Gillian Leigh Anderson is an actress. Her credits include roles of FBI Special Agent Dana Scully in the series The X-Files, evil socialite Lily Bart in Terence Davies’ film The House of Mirth (2000), DSU Stella Gibson in the BBC/RTÉ crime drama television series The Fall, sex therapist Jean Milburn in the Netflix comedy Sex Education, and British Prime Minister Margaret Thatcher in the fourth season of the Netflix drama series The Crown. She has won two Primetime Emmy Awards, two Golden Globe Awards, and four Screen Actors Guild Awards, among others.

gillian leigh anderson
gillian leigh anderson