Hier stond

168_Hier stond
2021
kapsalon van delden
2014
harry_van_delden
2010
van delden
1992

Hier stond Kapsalon Harry van Delden aan de Feiko Clockstraat 115

Ingrijpende gebeurtenis, de realisering van een nieuw dorpshart betekent voor kapper Harry van Delden een ingrijpende gebeurtenis. De geboren en getogen Pekelder runt het kappersbedrijf op deze locatie al ruim 40 jaar. Het is het pand waarin eerder de apotheek van de familie Muyzert was gevestigd. Kapper van Delden werkte daarvoor in de salon van zijn ouders Willem en Engeltje, die een dames- en heren kapperszaak hadden op enkele honderden meters verwijderd van het huidige pand, aan de Feiko Clockstraat 152 in Oude Pekela.

In zijn genen Zoon Harry was daar al op zijn twaalfde actief. Hij zeepte de heren in die er vervolgens door toedoen van zijn vader de baard af kregen. Zijn opleiding als bankwerker bleek een verkeerde keus. Het kappersvak zat in zijn genen en na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in de stad keerde hij terug op het oude nest en nam na verloop van tijd de zaak van zijn ouders over.

Al 55 jaar hanteert hij scheerkwast, kam en schaar. Er was het voornemen om dat nog enkele jaren te blijven doen in het pand waar hij woont en werkt en waar dierbare herinneringen liggen. Die plannen worden nu doorkruist, maar weerhouden hem er niet van zijn werk, zij het op bescheidener wijze, nog enige tijd voort te zetten.

Link “Sloop voormalig kapsalon van Delden in volle gang 2017” : http://www.prachtigpekela.nl/nieuws/34666/Sloop-voormalig-kapsalon-van-Delden-in-volle-gang.html

Geef een reactie