Ronald Goedemondt

ronald goedemondt

Cabaretier en Acteur
In 1999 begon hij met stand-upcomedy en maakte deel uit van Comedytrain. Na verhuisd te zijn naar Leiden won Goedemondt in 2003 zowel de jury- als publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. In 2004 was de première van zijn eerste avondvullende programma Spek. In 2007/2008 ging hij het land door met zijn tweede voorstelling Ze bestaan echt. Dit theaterprogramma leverde hem een nominatie voor de Neerlands Hoop 2007 op, een cabaretprijs voor talentvolle theatermakers. De derde voorstelling van Goedemondt heette Dedication en speelde van 2008 tot en met 2009. In 2008 won hij alsnog de Neerlands Hoop. In de door een groep cabaretiers onder leiding van Erik van Muiswinkel in 2010 gehouden oudejaarsconference Gedoog, hoop & liefde (uitgezonden door de VARA), verzorgde hij een persiflage van PVV-leider Geert Wilders. Vanaf 2013 was hij 4 seizoenen te zien in het sketchprogramma Sluipschutters van BNN.

Website: https://ronaldgoedemondt.nl/

Foto gekregen: 11 april 2015

Geef een reactie