Robert Bouten

robert bouten
Digitale Foto

Slalomkanoër
Zijn specialiteit is de K1 slalom in de kajak, waarin hij diverse malen Nederlands kampioen is geworden. Hij nam ook eenmaal deel aan de Olympische Spelen, maar won bij die gelegenheid geen medaille. In 1996 raakte hij in aanraking met het kanovaren doordat Bouten met een klasgenootje dit deed. Hierna werd hij lid van Volmolense Kano Club in Waalre. In 1999 werd hij gecoacht door Han Bijnen en van hem leerde hij in het bijzonder kanotechnieken, motivatie en wedstrijdvoorbereiding.
Bouten neemt deel aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking, nadat hij bij Wereldbekerwedstrijden op de opgeschoonde lijst een plaats bij de eerste zestien behaalde.

Website: https://www.robertbouten.com/

Foto gekregen: 07 november 2011

Geef een reactie