Kevin van der Perren

kevin van der perren
Digitale Foto

voormalig Kunstschaatser
Kevin van der Perren veroverde op het WK voor junioren in 2002, als eerste (en tot nu enige) Belg, een medaille, hij veroverde de zilveren medaille. Hij heeft aan dertien opeenvolgende EK’s meegedaan. Op het EK van 2007 haalde hij brons met een totaalscore van 204,85 (toen een persoonlijke record). Het was de tweede medaille voor België in het mannentoernooi, Fernand Leemans ging hem in 1947 voor, ook hij werd toen derde. Aan de Wereldkampioenschappen nam hij tien keer deel. Op het WK van 2008 behaalde hij met de zesde plaats zijn beste eindklassering. Op het WK 2010 deed hij, als eerste man in competitie een combinatie van een 4-voudige sprong met nog eens twee drievoudige sprongen erachteraan. Kevin heeft een heel explosieve stijl. Hij hoort bij de schaatsers met de beste sprongtechniek in de wereld. Van der Perren kon als een van de eersten in de wereld drievoudige en viervoudige sprongen in combinatie springen. Zijn bijnaam is Mr. Triple Triple Triple, omdat hij als eerste drie drievoudige sprongen in combinatie sprong.

Website: http://www.kevinvdperren.com/

Foto gekregen: 04 oktober 2011

Geef een reactie