Mary Roos

mary roos
Digitale Foto
mary roos
Digitale Foto

Zangeres
Artiestennaam van Rosemarie Schwab, is een Duitse schlagerzangeres.
Op 9-jarige leeftijd nam ze haar eerste plaat op, Ja die Dicken sind ja so gemütlich. Ze zong in verschillende wedstrijden en had haar doorbraak in 1970 met het lied Arizona Man, waarbij de producer Michael Holm als eerste bij een schlagerlied een synthesizer, bespeeld door de songwriter van het lied, Giorgio Moroder, gebruikt werd. Ze nam in 1970 deel aan de Duitse preselectie voor het Eurovisiesongfestival in Amsterdam met het lied Bei jedem Kuß en werd 2de achter Katja Ebstein. In deze tijd kwam ze veel op de Duitse televisie en begon ze een 2de carrière in Frankrijk waar ze aan de zijde van Michel Fugain de vrouwelijke hoofdrol had in de musical Un enfant dans la ville. In 1972 won ze de Duitse preselectie met het lied Nur die Liebe läßt uns Leben en werd 3de op het songfestival in Edinburgh. Hierna zong ze in Parijs voor een uitverkochte Olympia.

Website: https://mary-roos.de/html/

Foto gekregen: 02 augustus 2011

Geef een reactie

%d