Diane Weigmann

diane weigmann
Digitale Foto

Zangeres
In 1989 was Diane Weigmann een van de mede-oprichters van de Lemonbabies , die vier albums uitbrachten totdat het in 2002 werd opgeheven. In het kwartet was ze verantwoordelijk voor gitaar en zang. Onder de naam Diane Lemonbaby nam ze samen met Bela B de compositie en een vocaal gedeelte van het duet Chocolate for the tranen over voor de film Kaliber Deluxe . In hetzelfde jaar was ze het vrouwelijke vocale gedeelte van de single “Soms vrouwen hebben” door de band Die Ärzte . Nadat de Lemonbabies uit elkaar gingen, begon ze een carrière als soloartiest en in 2004 trad ze op met een nieuwe eigen band in het voorprogramma van Jan Plewka’s band Zinoba’s tournee door Duitsland . Diane volgde een jaar later – het album met het nummer Das Beste als eerste single. Beide records bleven enkele weken in de hitlijsten. In hetzelfde jaar ontving ze een nominatie voor de German Radio Awards in de categorie “beste vrouwelijke pop nationaal”.

Website: https://www.dianeweigmann.de/

Foto gekregen: 09 juni 2011

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: