Irene Cara

irene cara
Digitale Foto

Zangeres en Actrice
Irene Cara, volledig Irene Cara Escalera is een Amerikaanse zangeres en actrice. Begin jaren 80 scoorde ze twee wereldhits met titelsongs van de films Fame en Flashdance. Cara werd geboren in The Bronx en stond als kind al in de schijnwerpers. Op vijfjarige leeftijd maakte Cara haar debuut op Broadway. Enkele jaren later had ze meerdere optredens op Broadway op haar naam staan en trad zij op tijdens een concert, ter ere van Duke Ellington, samen met onder meer Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. en Roberta Flack. Irene Cara debuteerde op het witte doek als Angela in de romantische thriller Aaron Loves Angela. Irene Cara speelde Coco Hernandez in de enorm populaire film Fame (1980). In deze film zong ze zowel de titelsong Fame als het nummer Out Here On My Own. Fame zou later, in 1983, een nummer 1-hit in Nederland worden. In de gelijknamige televisieserie werd de rol van Coco Hernandez vertolkt door Erica Gimpel.

Website: https://irenecara.com/

Foto gekregen: 07 juni 2012

Geef een reactie