Bernard Cornwell

bernard cornwell
sticker

Schrijver
Is een Engelse schrijver van historische fictie. Hij is met name bekend van de boekenreeksen Sharpe en The Saxon Stories. Zijn eerste boeken Sharpe’s Eagle en Sharpe’s Gold’ werden in 1981 gepubliceerd bij HarperCollins. In 1987 werd Cornwell benaderd om meer achtergrondboek te schrijven voor de serie vanwege de mogelijke vertaling voor de televisie. Dit resulteerde in de publicatie van Sharpe’s Rifles en in 1993 als televisieserie met Sean Bean in de hoofdrol.
In 2004 publiceerde Cornwell met The Last Kingdom het eerste deel van The Saxon Chronicles. Deze boeken werden in 2015 door de BBC vertaald naar een televisieserie met Alexander Dreymon in de hoofdrol.

Website: http://www.bernardcornwell.net/

Sticker gekregen: 01 maart 2013

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: