Joseph Finder

joseph finder
sticker

Schrijver
Zijn eerste roman, De Moskou Club, verscheen in 1991 en stelde een staatsgreep voor van de KGB tegen Sovjet-leider Michail Gorbatsjov. Zes maanden na de publicatie van het boek, vond dit ook daadwerkelijk plaats. Uiteindelijk werd het boek in dertig landen verkocht en werd het in Europa een bestseller. Finders tweede roman, Het Orakel Project uit 1994 over de ontmaskering van een spion in de hoogste rang van de CIA, verscheen enkele dagen voor de ontmaskering van de CIA-spion Aldrich Ames. Het Uur Nul in 1996 was het eerste boek ooit geschreven met de officiële samenwerking van zowel de CIA als de FBI. Paranoia uit 2004 was de bestseller van de New York Times in zowel hardcover als papaerback, net als Bedrijfsongeval in 2005. Ook in Nederland werden deze boeken goed ontvangen. Killersinstinct vervolgens, verscheen in mei 2006 en stond op de 15e plaats in de lijst van bestsellers van de New York Times. Hij staat bekend om het vele onderzoekswerk dat hij doet voor het schrijven van een boek. Voor Paranoia interviewde hij managers van onder andere Apple Computer, Cisco Systems en Hewlett-Packard. De pagina’s vullende dankwoorden achter in zijn boeken laten ook zien dat Finder veel waarde hecht aan perfectie.

Website: https://josephfinder.com/

Sticker gekregen: 03 april 2013

Geef een reactie