Peter Max

peter max

Beeldende Kunstenaar
Is een Duits-Amerikaanse kunstenaar die bekend staat om het gebruik van felle kleuren in zijn werk. Werken van Max worden geassocieerd met de beeldende kunst en cultuur van de jaren zestig, met name psychedelische kunst en popart. Max’s kunstwerk werd eerst gekoppeld aan de tegencultuur , neo-expressionisme, en psychedelische bewegingen in de grafische vormgeving tijdens de late jaren 1960 en begin 1970. Hij staat bekend om het gebruik van uitbarstingen van kleur, die vaak een groot deel of al het zichtbare spectrum bevatten. Zijn werk werd beïnvloed door anderen. Max ‘herhaalde beweringen, variërend in detail, om aan Yellow Submarine te hebben gewerkt, zijn door het productieteam ontkend.  Max werkt in meerdere media, waaronder schilderen, tekenen, etsen (inclusief aquatint), collage, afdrukken, beeldhouwkunst, video en digitale beelden. Hij noemt ook “massamedia” als een ander “canvas” voor zijn creatieve expressie.

Website: https://petermax.com/

Foto gekregen: 14 juli 2009

Geef een reactie