Dean Yeagle

dean yeagle
Digitale Foto

Animator en Cartoonist
Bekend van zijn personage Mandy, dat op de pagina’s van het Playboy- magazine is verschenen. Als jonge Disney- fan had Yeagle zijn zinnen gezet op het worden van een animator voor Disney rond de leeftijd van 10 jaar. Gedurende deze tijd tekende hij vaak Disney-figuren, maar begon hij later zijn eigen figuren te ontwikkelen.
Na zijn afstuderen aan de middelbare school ging Yeagle naar de kunstacademie en vertrok na een jaar. Yeagle begon zijn animatiecarrière in een kleine studio in Philadelphia met een vakantiebaan, waardoor hij voor het eerst kennis maakte
met de industrie. Hij diende vier jaar bij de marine tijdens het Vietnam-tijdperk en werkte later voor Jack Zander (die ooit Tom en Jerry- tekenfilms voor MGM
animeerde ) in Zander’s Animation Parlour, New York.

Website: http://www.deanyeagle.com/

Foto gekregen: 28 juni 2009

Geef een reactie