Albert Oberloher (licht)

albert-oberloher
Digitale Foto

Zanger (Band)
Albert Oberloher leerde op twaalfjarige leeftijd accordeon spelen. Op 15-jarige leeftijd vormde hij zijn eerste band met vrienden. Naast zijn muzikale bezigheden deed hij intensief aan sport. In 1988 trad Oberloher toe tot de groep Wind, waar hij zanger, muzikant en bandleider was. Met haar won hij in 1992 de voorronde van het Eurovisie Songfestival en nam hij deel aan deze wedstrijd in Malmö.
Ze werden 16e. Na een paar nogal onsuccesvolle liedjes en muziekvideo’s van de Licht-groep in 2010/2011, opende Albert Oberloher een bowlingcentrum in Schwäbisch Gmünd via zijn muziekmanagementbedrijf Herzpiraten GmbH,
waar hij samen met zijn huidige vrouw Michaela, geboren Krull, werkt als directeur.

Website: https://de.wikipedia.org/wiki/Albert_Oberloher

Foto gekregen: 21 juli 2009

Geef een reactie