Titia Hoogendoorn

titia hoogendoorn
titia hoogendoorn

Actrice, Illustratrice, Instagrammer en Podcastmaker
Vanaf 2018 is ze te zien als de assistent-manager Gerda in de webserie Vakkenvullers van de AVROTROS. Daarnaast maakt en presenteert ze een podcast over de politiek: Polititia. In 2019 was ze genomineerd als beste instagrammer door The Best Social Awards. Hoogendoorn speelde op haar vijftiende de rol van de suïcidale Eva in de 5-delige dramaserie Fok jou! (2006) van de NPS (geregisseerd door Hanro Smitsman). Na een paar jaar toneel gespeeld te hebben in Rotterdam verhuisde ze naar Amsterdam om de rol van Fay in SpangaS te vertolken. Ondertussen speelde ze gastrollen in televisieseries als De Co-assistent en Flikken Maastricht, schreef ze voor Spunk en maakte ze haar eigen toneelstuk Rock your body met Spangas-collega Roos Smit. In 2013 speelde ze in het toneelstuk Mogadishu van de Utrechtse Spelen. In 2010 speelde ze de rol van ‘Ester zonder h’ in de verfilming van Arnon Grunbergs roman Tirza. Ze is afgestudeerd aan de Rietveld Academie.
Ze verkoopt haar komische tekeningen en verhalen via internet.

Website: http://www.titiahoogendoorn.nl/

Foto gekregen: 27 mei 2015

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: