Marieke de Kruijf

marieke de kruijf

Actrice en Stemacteur
De Kruijf studeerde in 1993 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was vervolgens eerst in dienst bij het Haarlems toneel en speelde daarna in diverse grote toneelstukken, waaronder Antigone. In 2002 startte De Kruijf samen met Vastert van Aardenne Theatergroep De Kale, een gezelschap dat zich toelegt op het spelen van oud-Nederlandse stukken zoals Warenar van P.C. Hooft en De klucht van de molenaar van Bredero. Daarnaast was ze regelmatig te zien in voorstellingen van Theatergroep de Kern. De Kruijff speelde in diverse televisieseries (onder andere Goede tijden, slechte tijden en Het Huis Anubis) en films. Verder leende ze haar stem aan verschillende televisie- en radioreclames, documentaires, tekenfilms en hoorspelen (onder andere Paul Vlaanderen en het Tijdmysterie). Ze heeft de stem ingesproken van Azula in de populaire televisieserie Avatar: De Legende van Aang. Ze is de voice-over in de reclamespots van DekaMarkt, en te horen in de stemreclames in de winkels van DekaMarkt en de HEMA. De Kruijff is speldocent aan de Nederlandse Musical Academie. In 2012 werd ze onderscheiden tijdens de Gouden Eeuw Awards.

Website: https://mariekedekruijf.nl/

Foto gekregen: 06 mei 2015

Geef een reactie