Ielja Strik

ielja strik

Powerlifster en voormalig Turnster en Bodybuildster
Strik begon als vijfjarig meisje met turnen, wat ze ongeveer 15 jaar beoefend heeft, op een vrij hoog landelijk niveau. Nadat haar lichaamsbouw wat veranderde besloot ze dat fitness wellicht een betere sport voor haar zou zijn, wat al snel veranderde in bodybuilding. Na een aantal successen begon Strik in 2001 met powerlifting.
Als snel bleek dat ze over behoorlijk wat kracht beschikte en na slechts een maand powerliften deed ze al mee aan de Nederlandse kampioenschappen.
Strik werd meteen gevraagd voor de Nederlandse selectie. Persoonlijk heeft Strik
de voorkeur voor bankdrukken en doet ze naast powerliftingwedstrijden ook mee
aan bankdrukcompetities. In 2006 verbrak ze het wereldrecord bankdrukken en behaalde ze een resultaat van 182,5 kg. Op 14 maart 2010 verbeterde ze het wereldrecord met een halve kilogram tot 183 kg. Van 2004 tot en met 2007 was Strik zowel Europees als wereldrecordhoudster bankdrukken. In powerlifting behaalde
ze zowel in 2006 als in 2007 het wereldrecord met drie gouden medailles.
Strik komt uit in een klasse tot 90 kg.

Website: http://ieljastrik.nl/cms/

Foto gekregen: 17 januari 2018

Geef een reactie