Bob Fosko

bob fosko
bob fosko back
back

Zanger, Acteur, Presentator en Programmamaker
Fosko formeerde gedurende zijn loopbaan diverse bands en brak door met de Nederlandstalige band De Raggende Manne, toen hij daarmee in 1992 de CJP Podiumprijs won. In 1995 trad de band op in de eerste aflevering van de Lullo’s van Jiskefet, waarin ze het nummer Poep in je hoofd speelden.
Intussen behaalde Fosko in 1996 samen met Ruben van der Meer, Bart Vleming, Ad de Feyter en Ewart van der Horst onder de naam Hakkûhbar een hit met het happy hardcorenummer Gabbertje, waaraan ze echter niets verdienden omdat de muziek van de tune van het NCRV-kinderprogramma Swiebertje gebruikt werd. Op het toneel speelde hij eind jaren 80 diverse rollen in Ubu. Ook speelde hij later in het stuk Hondje van Rieks Swarte de rol van vader, in 1998. In de Nederlandse versie van Een luizenleven uit 1998 sprak Fosko de stem in van Francis. Hij had in 2000 een gastrol in de serie Hij en Julia als zwerver. In de aftiteling werd zijn echte naam, Geert Timmers, vermeld. Van 2002 tot 2017 en in 2019 was hij jaarlijks te zien in Het Sinterklaasjournaal als Pietje Precies.

r.i.p. 28 februari 2020

Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bob_Fosko

Foto gekregen: 10 januari 2018

Geef een reactie