Harold Schmidt

harold schmidt

TV Presentator, Acteur, Komiek en Schrijver
Op 21-jarige leeftijd ging Schmidt naar Stuttgart om drie jaar naar de toneelschool te gaan. Daarna deed hij podiumervaring op bij de Städtische Bühne (gemeentelijk podium) in Augsburg . Zijn eerste rol was die van de 2e Mamaluke in Lessing’s Nathan the Wise . In 1984 werd Schmidt tekstschrijver voor het cabaret Kom (m) ödchen in Düsseldorf en in 1986 werd hij geëerd als “Beste nieuwkomer cabaretier” en toerde door Duitsland met zijn eigen show. Het duurde niet lang voordat TV de getalenteerde jonge komiek opmerkte en in 1988 begon Schmidt met het hosten van zijn eerste tv-show, MAZ ab . Dit werd gevolgd door shows als Psst! en Schmidteinander . De grootste boost voor zijn carrière vond plaats in 1992, toen Schmidt begon met het hosten van de populaire zaterdagavondshow Verstehen Sie Spaß? (een variatie op Candid Camera ). Schmidt werd bekroond met de belangrijkste tv-prijs van Duitsland, de Adolf-Grimme-Preis , die door vele anderen zou worden gevolgd. Slechts een jaar later werd hij geëerd als “Entertainer of the Year” en bekroond met de Bambi Award , evenals de Golden Camera.

Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Harald_Schmidt

Foto gekregen: 05 juli 2001

Geef een reactie