Tony Hawk

tony hawk

Skateboarder en Ondernemer
Zijn bijnaam is The Birdman. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijkste pioniers in het vert skateboarden. Hawk begon op zijn negende met skaten. Hij haalde op twaalfjarige leeftijd zijn eerste sponsorcontract binnen. Twee jaar later werd hij prof en zat hij in het Powell Peralta Bones Brigade Team met Stacy Peralta als coach. In 1984 werd hij voor het eerst wereldkampioen skateboarden. Van de 103 wedstrijden die hij heeft gereden won hij er 73. Hawk ontleent zijn bekendheid onder andere aan de in licentie geproduceerde Tony Hawk computerspelen en aan de in 1999 voor het eerst succesvol uitgevoerde 900-gradenspin. Hawk speelde gastrollen in verschillende films en televisieseries, vaak ook als cameo. Hij is ook betrokken bij diverse filantropische activiteit, onder meer via zijn eigen Tony Hawk Foundation die helpt met het bouwen van skateparken in achtergestelde buurten.

Website: https://tonyhawk.com/

Foto gekregen: 17 december 2001

Geef een reactie