Paul Jones

paul jones

Zanger, Acteur, Mondharmonicaspeler en Radio- en Televisiepresentator
Als “P.P. Pond” speelde hij duetten met ‘Elmo Lewis’ aka Brian Jones (later medeoprichter van de Rolling Stones) in de ‘Ealing Club’, thuisbasis van Alexis Korner’s Blues Incorporated, die zangers in dienst had zoals Long John Baldry en Mick Jagger. Hij werd door Keith Richards en Brian Jones gevraagd om leadzanger
te worden van een door hen op te richten popband maar wees het aanbod af; vervolgens vroegen ze Mick Jagger of hij wellicht wel interesse had voor het baantje. Zo was Jones dus bijna leadzanger van de latere Rolling Stones geworden.
Hij werd wel leadzanger van de bekende groep Manfred Mann waarmee hij verschillende top 1-hits scoorde voordat Jones solo ging in juli 1966.
Hiermee ging het beduidend minder en Jones begon toen een carrière als filmacteur wat een paar films opleverde als de film Privilege (1967) die later een cultfilm werd. Ook verscheen Jones geregeld in tv-shows en tv-series.
Hij was jarenlang presentator van een BBC Radio 2-programma over blues.

Website: http://www.pauljones.eu/

Foto gekregen: 02 september 2002

Geef een reactie