Ozzy Osbourne

ozzy osbourne

Zanger en Televisie Persoonlijkheid
Is een Engelse singer-songwriter wiens carrière ongeveer 50 jaar overspant. Sinds december 2010 is de verkoop van zijn albums gestegen naar een totaal aantal van meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. Osbourne verkreeg bekendheid als leadzanger van de heavymetalband Black Sabbath. In zijn latere solocarrière behaalde Osbourne een multi-platinastatus in aanvulling op de multi-platinastatus die hij had verdiend met Black Sabbath. In de vroege jaren 2000 werd Osbourne een reality-tv- ster en verscheen hij als zichzelf in de MTV- realityshow The Osbournes naast vrouw en manager Sharon en twee van hun drie kinderen, Kelly en Jack. Hij speelt samen met Jack en Kelly in de televisieserie Ozzy & Jack’s World Detour. Het derde seizoen van de show debuteerde in juni 2018. In november 2017 werd bekend dat Osbourne zich gereedmaakte voor een afscheidstoernee van 2 jaar. Daarbij toerde hij niet het hele jaar door en deed hij een groot deel van de wereld aan. Het laatste optreden in de Benelux vond plaats op 24 juni 2018 in België op het Graspop-festival.

Website: https://www.ozzy.com/

Foto gekregen: 14 juni 2003

Geef een reactie

%d