Jay Leno

jay leno

Komiek, Presentator, Schrijver en Ondernemer
Hij is het bekendst als de presentator van de NBC-show, The Tonight Show. Ook bezit hij het productiebedrijf Big Dog Productions, medeproducent van The Tonight Show.
Leno startte zijn carrière door optredens te geven in nachtclubs, cafés en elke plek waar hij vijf minuten op het podium mocht staan. Hij werd snel bekend om zijn werk, maar ook om zijn opvallende uiterlijk, en met name zijn grote kin. Ook al kwam Leno regelmatig op tv in de vorm van gastoptredens in The Tonight Show, toen gepresenteerd door Johnny Carson, hij kreeg niet de status van een ster en bleef optreden waar hij dat mocht. Hij begon meer optredens op de tv te krijgen toen veel van zijn vrienden en leeftijdsgenoten meer invloed kregen bij de televisieprogramma’s. Leno is een recordaantal keer bij Late Night met David Letterman te gast geweest. Zijn populariteit werd opgemerkt door eindverantwoordelijken van NBC, die besloten om hem permanent medepresentator te maken van de The Tonight Show toen Joan Rivers ermee ophield.

Website: https://twitter.com/jayleno

Foto gekregen: 12 juni 2003

Geef een reactie