Neil Diamond

neil diamond

Zanger
Zijn bekendste hit is Sweet Caroline uit 1969. Daarnaast acteerde hij in een film, The Jazz Singer uit 1980, die hem de hit Love on the Rocks opleverde. Diamond begon in 1958, met nummers als Blue Destiny en A Million Miles Away, waarover hij zei “The first song I ever wrote on a piano. I played all the instruments on this demo… because I worked cheap”. Hij werd vooral populair in de jaren zeventig. Hij schreef daarbij niet alleen voor zichzelf, maar ook bijvoorbeeld voor The Monkees (A little bit me, a little bit you). Zijn livealbum Hot August Night (1972) vormde de definitieve doorbraak en werd overal bijzonder goed verkocht, zeker in Australië. Na deze plaat volgden de soundtrack Jonathan Livingstone Seagull en Serenade.

Website: https://www.neildiamond.com/

Foto gekregen: 17 juni 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: