Toby Keith

toby keith

Country Zanger en Acteur
Toby Keith kwam voor de eerste keer met muziek in aanraking in het restaurant van zijn grootmoeder, waar af en toe countrybands optraden. Zijn eerste belangstelling ging echter uit naar American football en rodeo’s. Na afsluiting van zijn schooltijd ging hij werken in de olie-industrie. In zijn vrije tijd speelde hij football en hield hij zich bezig met countrymuziek. Hij formeerde de band Easy Money Band, die ging optreden in het plaatselijke clubcircuit. Na enkele jaren verloor hij zijn baan en probeerde hij aanvankelijk om geld te verdienen met football. In 1984 besloot hij om zich volledig op de muziek te concentreren. Bij een klein label bracht hij enkele platen uit en speelde hij demotapes in. Producent Harold Shedd werd opmerkzaam en contracteerde hem voor Mercury Records. Zijn debuutalbum Toby Keith verscheen in 1993 en er werden meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. De single Should’ve Been a Cowboy van dit album werd een nummer 1-hit in de countrycharts, verdere songs haalden de top 10.

Website: https://www.tobykeith.com/

Foto gekregen: 26 juli 2003

Geef een reactie