Maybrit Illner

maybrit illner

Journalist, TV-Presentatrice en Schrijfster
Nadat ze haar middelbare school had afgerond, studeerde Illner van 1984 tot 1988 aan de Friedrich Engels Extended High School (tegenwoordig: Andreas Gymnasium ) in de wijk Friedrichshain in Oost-Berlijn aan de afdeling Journalistiek van de Karl Marx Universiteit in Leipzig . Daarna werkte ze als sportjournalist voor de DDR-televisie . In 1989 verhuisde ze naar de buitenlandse redactie van de Duitse tv-omroep . In 1986, toen ze nog studeerde, sloot ze zich aan bij de SEDa, maar verliet de partij weer in 1989. Nadien modereerde Illner de serie azur – het reis- en avondjournaal – tot het einde van de Duitse televisiezender eind 1991.

Website: https://twitter.com/maybritillner?lang=nl

Foto gekregen: 23 juli 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: