Dee Dee Bridgewater

dee dee bridgewater

Jazz Zangeres en Radio Presentatrice
Tweemaal won zij een Grammy Award en eenmaal een Tony Award. Zij is presentatrice van de NPR’s Syndicated Radio show “JazzSet with Dee Dee Bridgewater” en Amerikaans ambassadeur van de FAO.
In de vroege jaren zeventig was Dee Dee Bridgewater vocalist van Thad Jones-Mel Lewis Jazz-orkest. Dit betekende het begin van haar jazz-carrière, en zij speelde met veel grote jazz-muzikanten van haar tijd, waaronder Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon en Max Roach. In 1974, verscheen haar eerste solo-album Afro Blue en speelde zij de rol van Glinda de goede Heks in de musical The Wiz op Broadway, waarvoor zij een Tony Award ontving. In de jaren daarna was Bridgewater regelmatig te zien en horen in verschillende grote Amerikaanse musicals.

Website: http://www.deedeebridgewater.com/

Foto gekregen: 28 juli 2003

Geef een reactie