Michael Schanze

michael schanze

Presentator, Schlagerzanger, Acteur en Schrijver
Na zijn examen in 1966 richtte hij zijn Quarter Deck Combo op en werd daarbij door een platenproducent ontdekt. Zijn eerste single Ich bin kein Lord leidde tot meerdere opnamen en ook noteringen in de Duitse hitparades met de nummers Ich hab’ dich lieb, Oh wie wohl ist mir en Wer dich sieht, hat dich lieb. In 1968 werd hij door de televisie gevraagd voor het SWF-programma Talentschuppen. In het begin van de jaren 70 presenteerde hij bij de Beierse televisie voor de ARD twee jaar lang op zaterdag namiddag het weekendjournaal Mobile, waarna hij overging naar het ZDF, waar hij in 1972 zijn eigen personality-show Hätten Sie heut’ Zeit für mich kreeg toegewezen met talrijke gasten. In het midden van de jaren 80 ging hij over naar de ARD met een meerdelige personality-show met de titel Die Michael Schanze Show en presenteerde hij de WDR-kinder- en jeugdserie Telefant. In 1988 presenteerde hij Flitterabend. In deze 90 minuten liveshows op zaterdagavond speelden pas getrouwde stellen voor een droomreis tijdens de wittebroodsweken. Vanaf 1991 produceerde hij Kinderquatsch mit Michael.

Website: http://www.michael-schanze.com/

Foto gekregen: 07 augustus 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: