Lloyd Kaufman

lloyd kaufman

Acteur en Filmregisseur
Toen hij terugkeerde naar Yale, produceerde hij de low-budgetfilm Rappaccini van Robert Edelstein en regisseerde hij zijn eigen eerste speelfilm, een experimentele zwart-witfilm met de titel The Girl Who Returned (1969). De film werd gepresenteerd bij filmverenigingen in Yale, Harvard en andere instellingen aan de oostkust. Na zijn afstuderen ging Kaufman werken voor Cannon Films , waar hij John G. Avildsen ontmoette (toekomstige Academy Award- winnende regisseur van Rocky and The Karate Kid ). In 1974 richtten Kaufman en zijn zakenpartner Michael Herz Troma Entertainment op en begonnen ze onafhankelijke actie- en komediefilms te produceren en te distribueren. Om de rekeningen te betalen, deed Kaufman wat freelancewerk voor grote Hollywood-producties, waaronder Rocky (bewerkt op de flatbedmachines van Troma), Saturday Night Fever en The Final Countdown , die hij ook produceerde (Kaufman heeft gezegd dat het zijn ervaring was op deze film waardoor hij nooit meer met een grote studio te maken wilde krijgen).

Website: http://www.lloydkaufman.com/

Foto gekregen: 14 augustus 2003

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: